Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

‘Nederlands’ superjacht uit Maleisië te koop

KUALA LUMPUR

Het in Nederland gebouwde superjacht, dat eerder door Maleisië in beslag is genomen, staat weer te koop. Scheepsmakelaar Camper and Nicholsons heeft het schip op zijn website geplaatst.

1 / 1
Het ruim 90 meter lange schip Tranquility is in 2014 in Alblasserdam gebouwd bij scheepswerf Oceanco. (Foto YachtCharterFleet)

Het ruim 90 meter lange schip Tranquility is in 2014 in Alblasserdam gebouwd bij scheepswerf Oceanco. (Foto YachtCharterFleet)

Het ruim 90 meter lange schip Tranquility is in 2014 in Alblasserdam gebouwd bij scheepswerf Oceanco en droeg vroeger de naam Equanimity. Het luxe jacht werd destijds gekocht door zakenman Low Taek Jho met geld uit het Maleisische staatsfonds 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. Low, die door de Maleisische en Amerikaanse autoriteiten wordt gezocht, heeft naar verluidt 250 miljoen dollar voor het jacht betaald.

Het schip werd begin dit jaar in beslag genomen en daarna verkocht voor 126 miljoen dollar aan casinobedrijf Genting Malaysia Berhad. Het jacht is ook te huur. Een weekje varen kost 1,1 miljoen euro. Onlangs zou reality-ster Kylie Jenner haar 22e verjaardag op de boot hebben gevierd.

Het interieur van het schip is bekleed met marmer en bladgoud. Daarnaast bevinden zich aan boord een spa, sauna, zwembad, bioscoop en een helikopterplatform. (ANP/AFP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.