Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Maasdeltatunnel wordt iets bijzonders

ROTTERDAM

Wie onlangs via de Nieuwe Maas richting Maasvlakte is gevaren is het ongetwijfeld opgevallen: voorbij Vlaardingen wordt gebouwd. Op een nieuw aangelegd stuk land aan de noordkant van het vaarwater is een bouwput verschenen. Er is zelfs een tijdelijke haven gerealiseerd voor de materiaalaanvoer en werkschepen. Schuttevaer ging kijken en kwam erachter dat het om een Hollands staaltje waterbouwkundig vernuft gaat. Met een trucje dat waarschijnlijk nooit eerder is uitgehaald.

1 / 3
De bouwplaats aan de noordzijde waarop momenteel grote buizen de bodem in worden geheid die de zijwanden aan de landzijde van de tunnel gaan vormen. (Foto Bart Oosterveld)

De bouwplaats aan de noordzijde waarop momenteel grote buizen de bodem in worden geheid die de zijwanden aan de landzijde van de tunnel gaan vormen. (Foto Bart Oosterveld)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.