Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Hergebruik composietmateriaal heeft potentie in waterbouw

Almere

De Beatrixsluis in Almere is voorzien van composiet planken in de damwanden. Het gaat om een proef. ‘Binnenkort halen we er twee planken uit om ze mechanisch te testen met een driepunts buigproef. Twee jaar geleden waren deze planken net zo sterk als die van azobe en ik denk dat dat nog zo is’, stelt Albert ten Busschen,  associate lector kunststoftechnologie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.

1 / 3
Botensloper Bram van der Pijll heeft al zo’n 40 ton gesloopte stukken polyester klaarliggen voor verwerking. Ondertussen ‘sleutelt’ hij aan een Van der Stadt-jachtje. (Foto Sander Klos)

Botensloper Bram van der Pijll heeft al zo’n 40 ton gesloopte stukken polyester klaarliggen voor verwerking. Ondertussen ‘sleutelt’ hij aan een Van der Stadt-jachtje. (Foto Sander Klos)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.