Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Italiaans schip verleent geen hulp aan schip in nood’

REGENSBURG/TRIPOLIS

De Duitse hulporganisatie Sea-Eye beschuldigt de bemanning van een Italiaans offshore supply vessel ervan te hebben geweigerd hulp te bieden aan een schip in nood. Dat gebeurde volgens Sea-Eye maandag 6 april voor de kust van Libië.

1 / 1
De Alan Kurdi was een week geleden vanuit Spanje uitgevaren en is volgens Sea-Eye op dit moment het enige hulpschip in het gebied. (Foto Sea-Eye)

De Alan Kurdi was een week geleden vanuit Spanje uitgevaren en is volgens Sea-Eye op dit moment het enige hulpschip in het gebied. (Foto Sea-Eye)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • U. Deen

    Als ik dit artikel lees bekruipt mij een onbehagelijk gevoel. Wil Sea -Eye hier derden via wetgeving op zee betrekken in mensensmokkel? En impliceert het gebruik van hun “alarmphone” niet direct contact met mensensmokkelaars of worden ze daar door misschien financieel ondersteund ?

  • J.Teunisse

    Tja, vervelend , maar waarom vlucht niemand via de rode zee naar het rijke Saudi Arabië ? Waarom “vluchten”deze moslims naar het door hen verachtte westen? Gelet de te verwachtte negatieve uitwerking van de Covid19/ corona virus op de economie( de negatieve berichtgeving hierom trent word dagelijks naar beneden bijgesteld, is de vraag : kunnen wij ons deze ongeremde asiel instroom volgend jaar nog veroorloven. Ik denk nu al niet meer. Dus kapitein Babette van de Alan Kurdi. Vaar naar Tripolis en ontscheep ze daar. Dan de Kurdi naar Aliaga in Turkije brengen voor recyclage

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.