Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

SCHIPPERSZ (54 Epiloog): ‘Welkom Damco!’

Zutphen

Ik ben Karel Kersten, schipperszoon, op mijn 16de bij Damco terechtgekomen. Ik was scheepsjongen op de 224  en de 229, matroos-motordrijver op de 226, stuurman op de 226 en de 254. Nu lijkt het me leuk als jullie ook even jullie Damco noemen. Dan weten we dat van elkaar. Het gaat zo: ik zeg ‘Damco’ en dan noemen jullie een nummer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • A. le Cessie

  Heb in ca. 1968 nog op de Damco 254 gevaren als matroos.
  De kaptein waar ik bij voer heet de Jong. We hadden ook nog een scheepsjongen. Voeren met Methanol van Rotterdam naar Delfzijl. In de winter in ijsconvooi over IJsselmeer. Later over de Waddenzee via Den Helder. Voor mij als 17 jarige een
  prachtige ervaring, zeker met zo,n kaptein.

 • H Bohle

  Dank.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.