Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schippersz (47): Grafiet en eenzaamheid

Oss

Materiaalkennis is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot Damco-kapitein. Wat smeerbaar is heet teer (zwarte en bruine), menie (lood- en ijzer-), lijnolie, vernis, grondverf, blanke lak, lak, ruimenverf, machinekamerverf en mengsels van dit alles. Bij Joop van Haaften heb ik nog een soort leren kennen. Het zat op het roefdek van de Damco 254. Ze noemen het grafiet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.