Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Kraanhaak brak al bij 2600 ton

ROSTOCK

Nu het gloednieuwe kraanschip Orion 1, door het recente kraanongeval, langere tijd buiten gebruik zal zijn, moet Deme Offshore op zoek naar een ander hefschip om het geplande installatiewerk in het Schotse Moray East offshorewindpark te kunnen uitvoeren. Uit nader onderzoek blijkt het hefblok met kraanhaak van Nederlands ontwerp vrijwel zeker de oorzaak van het drama.

1 / 2
Het in Nederland ontworpen hefblok met de (afgebroken) kraanhaak begaf het al bij 2600 ton testvermogen. (Beeld uit video)

Het in Nederland ontworpen hefblok met de (afgebroken) kraanhaak begaf het al bij 2600 ton testvermogen. (Beeld uit video)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.