Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Carnival cruiseschepen tegen elkaar in Cozumel

COZUMEL

Twee schepen van Carnival Cruise Line, de Carnival Glory en de Carnival Legend, kwamen vrijdag 20 december met elkaar in aanvaring. Dat gebeurde tijdens een havenmanoeuvre op het Mexicaans Caribisch eiland Cozumel. 

Een passagier van de Oasis of the Sea legde het voorval vast in een videotweet die twee dagen later al 5,4 miljoen hits had gescoord.

Bij het aanleggen raakte de 290 meter lange Carnival Glory met het stuurboord achterschip de boeg van de Carnival Legend. Dat gaf een luide klap. Zes gasten werden naar verluidt voor kleinere verwondingen behandeld. Een woordvoerder van Carnival Cruises zei kort na het incident dat sterke wind en ruwe zee tot de aanvaring hadden geleid. De omvang van de schade was niet meteen duidelijk. De zeewaardigheid van beide schepen leed er niet onder.  (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.