Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Scheepseigenaren in opstand tegen sluiting Koningspoort

ROTTERDAM

Scheepseigenaren in de regio Rotterdam komen in opstand tegen de sluiting van de karakteristieke scheepshelling Koningspoort in het centrum van Rotterdam. Met de manifestatie ‘Help de werf verzuipt’ geven ze hier Twee Pinksterdag uiting aan.

1 / 1
Hier staat de zeldzame Biesbosche of Zuiderwalse aak uit 1906 van Bart en Kee Vermeer droog op scheepswerf Koningspoort. Juist voor deze schepen is de Rotterdamse helling belangrijk. De hellingkosten zijn relatief laag, waardoor er minder hoeft te worden gehaast en zelfs weer klinkwerk mogelijk is. (Archieffoto Hajo Olij)

Hier staat de zeldzame Biesbosche of Zuiderwalse aak uit 1906 van Bart en Kee Vermeer droog op scheepswerf Koningspoort. Juist voor deze schepen is de Rotterdamse helling belangrijk. De hellingkosten zijn relatief laag, waardoor er minder hoeft te worden gehaast en zelfs weer klinkwerk mogelijk is. (Archieffoto Hajo Olij)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.