Raad van State maakt einde aan soap over keerverbod in gracht

Het jaren durende geschil over een keerverbod voor schepen op de Amsterdamse Singelgracht is waarschijnlijk ten einde. De Raad van State verwierp woensdag 6 november de bezwaren van omwonenden die handhaving van het keerverbod eisten. 

Het grootste bezwaar van de rondvaartondernemers weggenomen, omdat ze nu hun gasten kunnen afzetten bij het Rijksmuseum en dan daar keren. (Archieffoto ‘t Smidje)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (2)

  • Klagen is een recht. Maar sommigen denken dat ze recht hebben om alles naar hun hand te zetten. Deze tunnelvisie kijken is een probleem voor algemeen belang. Hoe kun je dit eerder tekkelen dan dat het op een rechtszaak niveau komt. Dat is het Ei van Columbus.

    Geplaatst door: H. A. van Laak op
  • Sommige mensen moeten altijd wat te zeuren hebben, het zit in hun bloed.
    Als ik naar de rijdende Rechter kijk gaat het over een Boom een schutting, nu weer over uitzicht van windmolens of het geluid die deze maken, wij liggen aan diverse Sluizen, daar staat het er vol mee, als je het niet wil horen is de overlast een stuk minder.
    Overigens zijn vele Woonarken illegaal gaan liggen en gelegaliseerd, en worden voorts voor een godsbedrag verkocht.

    Geplaatst door: j.hagens op

Reageer