Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Concordia bouwt nieuw opleidingsschip STC

ROTTERDAM/WERKENDAM

Concordia Damen in Werkendam gaat het nieuwe opleidingsschip van de STC in Rotterdam bouwen. Het gaat om de opvolger van de huidige opleidingsschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix die na meer dan 50 jaar uit de vaart worden genomen. De naam van het 67 meter lange schip wordt Ab Initio, wat Latijn is voor ‘vanaf het begin’.

1 / 2
Concordia Damen kwam met wat STC noemt een ‘onderscheidend en tegelijkertijd herkenbaar ontwerp’. (Beeld Concordia Damen)

Concordia Damen kwam met wat STC noemt een ‘onderscheidend en tegelijkertijd herkenbaar ontwerp’. (Beeld Concordia Damen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • j.hagens

    Subsidie, dan wordt dit Schip zeker in Nederland gebouwd, met Nederlandse mensen.
    Overigens vindt ik net als Dhr Elzinga dit alles behalve op een opleidingschip lijken, koop een jong bestaand Schip uit de markt en verbouw dit en laat de luiken er op en een luikenwagen, goed ankergerei, natuurlijk moeten ze ook sluizen leren varen, met zo een pronkstuk leer je niets, behalve rondjes varen in Nederland, aanmeren en trossen leren gooien en vastzetten, de rest leren ze wel op een vrachtschip waar ze gaan werken, betrouwbaar dekpersoneel daar zitten we op te wachten, nu denken ze dat een vrachtschip een Hotel is , als ze ambitie hebben en door willen leren geven ze dit wel aan.

  • elzinga

    is het een opleidingsschip voor de passagiersvaart? is de beroepsvrachtvaart ook om input gevraagd ?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.