Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

X-boeg schot in roos, al 100 schepen gebouwd

Ulsteinvik

Het aantal schepen dat met een zogeheten X-boeg van Ulstein Design & Solutions de wereldzeeën bevaart, is inmiddels de 100 gepasseerd. Opmerkelijk is dat bijna al deze schepen offshore worden ingezet in de olie- en gasindustrie en de laatste jaren ook in de windenergiesector. Nieuw is dat er op dit moment ook een aantal expeditie cruiseschepen met een X-boeg in aantocht is.

1 / 3
De VOS Paradise is een bevoorrader van het PX121 ontwerp. (Foto: PAS Publicaties)

De VOS Paradise is een bevoorrader van het PX121 ontwerp. (Foto: PAS Publicaties)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.