Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Eerste containerreus CMA CGM op LNG

Marseille

Een tank waarin net zoveel LNG kan als water in zeven Olympische zwembaden en die zo groot is dat het Amerikaanse Vrijheidsbeeld er met gemak in verdwijnt. Alles op de CMA CGM Jacques Saade is niet alleen groot, maar ook vernuftig. Zo heeft de kapitein op de brug de beschikking over de nieuwste technieken die vaak nog niet eerder op een zeegaand containerschip zijn toegepast. Het duurzame schip is hiermee tevens een ode aan oprichter Jacques Saadé van CMA CGM.

1 / 3
De CMA CGM Jacques Saade werd op de Shanghai Jiangnan-Changxing scheepswerf in het dok gebouwd rondom de enorme LNG tank van 18.600 kubieke meter. Zo bleef er genoeg ruimte over voor de 23.112 teu. (Foto CMA CGM)

De CMA CGM Jacques Saade werd op de Shanghai Jiangnan-Changxing scheepswerf in het dok gebouwd rondom de enorme LNG tank van 18.600 kubieke meter. Zo bleef er genoeg ruimte over voor de 23.112 teu. (Foto CMA CGM)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.