Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Dockmarks: ‘200 waarschuwingsstickers per schip’

Zwijndrecht

Het is de trots van veel schippers: de scheepsnaam fier aan weerszijden in kloeke letters op de boeg, met daartussen een gemeente-, provincie- of misschien wel een eigen familiewapen voor op de punt. Helemaal af wordt het met een soort vleugels aan weerszijden, die in het vakjargon windveren worden genoemd. Een strakke belettering is de kers op de taart van een goed onderhouden en stralend schip.

1 / 5
Medewerker Robin Schot in de werkplaats bij een gelamineerde afbeelding van een levensgroot heraldisch wapen dat binnenkort op een schip pronkt. (Foto Bart Oosterveld)

Medewerker Robin Schot in de werkplaats bij een gelamineerde afbeelding van een levensgroot heraldisch wapen dat binnenkort op een schip pronkt. (Foto Bart Oosterveld)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.