Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Opinie: Niet zwemmen in vaarwegen

Hoeveel mensen zullen er deze zomer weer verdrinken in rivieren en kanalen? Ondanks jaarlijks terugkerende waarschuwingen voor de risico’s van zwemmen in vaarwegen, zal er vermoedelijk toch weer gezocht moeten worden naar vermisten. Met alle leed en scheepvaartstremmingen van dien.

1 / 1
Gebruik van oude zandgaten en nevengeulen door zwemmers zou hinder voor de scheepvaart in rivieren en kanalen kunnen voorkomen. (Archieffoto Sander Wels)

Gebruik van oude zandgaten en nevengeulen door zwemmers zou hinder voor de scheepvaart in rivieren en kanalen kunnen voorkomen. (Archieffoto Sander Wels)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Erik van Toor

    Goede opinie over een actueel onderwerp. Artikel 8.08 van het BPR geeft een paar handvatten voor zwemverboden. Maar dat zal niet veel zwemmers afschrikken. En lokale overheden zijn hier vaak al helemaal niet mee bezig of hiervan op de hoogte.

    Kan dit artikel ook worden gepubliceerd in de landelijke dagbladen zodat het publiek aan het begin van het seizoen weer even op de gevaren gewezen wordt?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.