Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Overheid belooft met modal shift ‘nieuwe weg in te slaan’

DEN HAAG

Het goederenvervoer in Nederland moet volgens het kabinet drastisch veranderen. Alleen door veel meer over water en spoor te vervoeren kan een verkeersinfarct worden voorkomen. Om de beoogde modal shift nu eindelijk in gang te zetten, trekt minister Cora van Nieuwenhuizen 40 miljoen euro uit. Dat meldt ze in de Goederenvervoeragenda, die ze onlangs naar de Tweede Kamer stuurde.

1 / 1
Om de opstoppingen op de wegen op te kunnen lossen, moet de binnenvaart meer containers gaan vervoeren. Minister Van Nieuwenhuizen wil dat financieel gaan stimuleren. Moet overigens nog wel even de congestie in de Rotterdamse haven worden opgelost, maar ook daar gaat de minister mee aan de slag. (Foto Erik van Huizen)

Om de opstoppingen op de wegen op te kunnen lossen, moet de binnenvaart meer containers gaan vervoeren. Minister Van Nieuwenhuizen wil dat financieel gaan stimuleren. Moet overigens nog wel even de congestie in de Rotterdamse haven worden opgelost, maar ook daar gaat de minister mee aan de slag. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.