Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Vloot kleine schepen krimpt snel

Straatsburg

Het aantal kleine droge-ladingschepen tot 1000 ton is de afgelopen 12 jaar sterk teruggelopen. Uit cijfers die de CCR in haar marktobservatie over 2018 publiceert blijkt dat het aandeel van schepen tot 1000 ton in de totale vloot sinds 2007 is afgenomen van 54,9% naar 43%.

1 / 5
Schepen in de binnenvaartvloot naar tonnageklassen, aantallen. (Bron: CCR)

Schepen in de binnenvaartvloot naar tonnageklassen, aantallen. (Bron: CCR)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • Erik Schumacher

  “Ontvangers die zijn gevestigd aan kleinere vaarwegen, hebben moeite om geschikte schepen te vinden voor hun vervoer” beweert de verladersorganisatie.
  Daar geloof ik helemaal niets van. Als dat zo was zouden ze vast bereid zijn hogere vracht prijzen betalen om schepen te krijgen.
  Even voor alle duidelijkheid; dat is niet het geval.

 • A. Elzinga

  lekker in de file

 • William de Wijs

  Ja, we zijn alleen maar bezig “om aan de regels te voldoen”, normaal onderhoud schiet er bij in. Wat verder opvallend is dat kleine schepen die het redelijk voor elkaar hebben kapot worden gemaakt met allerhande regels en dat gesubsidieerde nieuwbouw projecten die werkelijk in geen enkel opzicht aan logische (veiligheid) eisen voldoen de hemel in worden geprezen….. Verder vallen ze gelijk om als de subsidie op is…..

 • A. le Cessie

  Ik zou iedereen ook adviseren een 110 meter voor 4 miljoen
  aan te schaffen. Dan ben je zo rijk. Immers massa is kassa.
  Dan kun je wel rendabel exploiteren!!!!!!!

 • S.C.P. Hollestelle

  het kleine schip verdwijnt helemaal op korte termijn .
  ze zijbn niet meer rendabel te exploiteren

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.