Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Methanol bewijst zich als alternatieve brandstof

GÖTEBORG 

Dat methanol een goede vervanger zou kunnen zijn van stookolie is al vaker in onderzoeken naar voren gekomen, maar twee tankers van het Zweedse Marinvest hebben dat nu ook bewezen. Deze twee schepen hebben nu ieder al zo’n 10.000 uur zonder problemen op de brandstof gevaren en voorkwamen hiermee de uitstoot van zo’n miljoen kilo aan zwaveloxide.

1 / 2
De olie- en chemicaliëntankers Mari Jone and Mari Boyle van Marinvest waren in 2016 de eerste schepen die ook op methanol konden varen. (Foto MAN Energy Solutions)

De olie- en chemicaliëntankers Mari Jone and Mari Boyle van Marinvest waren in 2016 de eerste schepen die ook op methanol konden varen. (Foto MAN Energy Solutions)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.