Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

CPB en GroenLinks: ‘CO2-belasting stap dichterbij’

DEN HAAG / AMSTERDAM

Een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven is ‘een stap dichterbij’ gekomen, nu het Centraal Planbureau (CPB) heeft vastgesteld dat zo’n maatregel kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen, zonder de industrie de nek om te draaien. Dat concludeert GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij ziet mogelijkheden om tot een ‘breed gedragen CO2-belasting’ te komen.

1 / 1
De actiegroep Extinction Rebellion organiseerde zondag 16 juni een begrafenisstoet over de grachten van Amsterdam, als symbolische rouw om de gevolgen van de klimaatontwrichting. (Foto Sabine Joosten / Hollandse Hoogte)

De actiegroep Extinction Rebellion organiseerde zondag 16 juni een begrafenisstoet over de grachten van Amsterdam, als symbolische rouw om de gevolgen van de klimaatontwrichting. (Foto Sabine Joosten / Hollandse Hoogte)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.