CPB en GroenLinks: ‘CO2-belasting stap dichterbij’

Een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven is ‘een stap dichterbij’ gekomen, nu het Centraal Planbureau (CPB) heeft vastgesteld dat zo’n maatregel kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen, zonder de industrie de nek om te draaien. Dat concludeert GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij ziet mogelijkheden om tot een ‘breed gedragen CO2-belasting’ te komen.

De actiegroep Extinction Rebellion organiseerde zondag 16 juni een begrafenisstoet over de grachten van Amsterdam, als symbolische rouw om de gevolgen van de klimaatontwrichting. (Foto Sabine Joosten / Hollandse Hoogte)
Nederland, Amsterdam, 20190616. De actiegroep Extinction Rebellion organiseert een begrafenisstoet over de grachten van de stad. Daarmee willen ze op symbolische wijze rouwen om de gevolgen van de klimaatontwrichting. Ook zullen ze de gemeente vragen om in te stemmen met het voorstel om de ‘klimaatnoodtoestand’ uit te roepen. Daar stemt de raad drie dagen later over. Foto: Sabine Joosten/ Hollandse Hoogte

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer