Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Extra gasmeting op binnenschip kan vergiftiging voorkomen

ROTTERDAM

Een extra gasmeting op binnenvaartschepen die veevoer laden uit een gegast zeeschip, kan problemen met fosfine (rattengif) zoals op de Kempenaar Fox voorkomen. Als de schipper voor vertrek een meetcertificaat krijgt, weet hij wat eventueel de risico’s zijn. ‘Gasdokter’ Michiel Verwerft (EWS) is voorstander van zo’n extra meting. ‘Dus we zijn het eens’, constateert ASV-woordvoerder Sunniva Fluitsma.

1 / 1
Gespreksleider Jordi Kloos (v.l.n.r.) sprak met ASV-woordvoerder Sunniva Fluitsma, gassingsdeskundige Michiel Verwerft van EWS en hoofdredacteur Dirk van der Meulen van Schuttevaer over de zorgen die het ernstige fosfine-incident in Amsterdam opleverde en de mogelijkheden om zulke ongelukken te voorkomen. (Foto Promedia) 

Gespreksleider Jordi Kloos (v.l.n.r.) sprak met ASV-woordvoerder Sunniva Fluitsma, gassingsdeskundige Michiel Verwerft van EWS en hoofdredacteur Dirk van der Meulen van Schuttevaer over de zorgen die het ernstige fosfine-incident in Amsterdam opleverde en de mogelijkheden om zulke ongelukken te voorkomen. (Foto Promedia) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.