OvV doet géén onderzoek naar fosfine-incident

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in een afweging na het fosfine-incident besloten daar geen onderzoek naar in te stellen. Een woordvoerster van de OvV verwijst naar de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) die 4 december het onderzoek op zich heeft genomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (5)

  • Ze bemoeien zich dikwijls met simpele aanvaringen, die overduidelijk zijn zonder vraagtekens. Is dit soms te moeilijk of is er instructie van hogerhand om hier verre van te blijven. T riekt naar de misdaad.

    Geplaatst door: elzinga op
  • Hoeveel mensen hebben geroepen de onderste steen moet boven en hoe vaak gebeurd dat.Alleen wat boven mag komen komt boven daar zorgen bepaalde mensen wel voor

    Geplaatst door: A. Kuup op
  • Zomaar een gedachte kronkel.

    Zou het te maken kunnen hebben met de herkomst van de lading, Oekraine??

    Europa heeft daar al miljoenen (zo niet miljarden) in de landbouw gesoepsidieerd, en daar moet, buiten de EU regels om, straks na het weg pesten van de boeren in NL ons voedsel vandaan komen.
    Is er ergens een clausule, net als bij het Marakesh verdrag, daar mag geen negatieve berichtgeving over migratie gegeven worden, dat er geen negatieve berichtgeving mag komen over de productie van voedsel (veevoer) in de Oekraine??

    Zo maar een idee hoor.

    G.M. Noldes

    Geplaatst door: Mario Noldes op
  • Uit de laatste alinea:
    “Bij bepaalde voorvallen in de luchtvaart, scheepvaart, industrie en railsector heeft de Raad een wettelijke verplichting om onderzoek te doen.”

    Waarschijnlijk moeten er eerst doden vallen, het liefst meerdere, om aan de voorwaarden te voldoen?

    Geplaatst door: Ed Hartmann op
  • Het zijn tenslotte maar schippers… niet behorend tot de maatschappij ondanks de ontstane onrust… Want bij maatschappelijke onrust vindt de OVV het wel nodig om onderzoek te doen. Niet dat ik veel waarde aan hun onderzoek hecht gezien hun aanbevelingen die daaruit voortvloeien, maar meer het principe achter de reden om de zaak buiten beschouwing te laten. Ze moesten zich schamen!!!!!

    M. Smitsman

    Geplaatst door: Machiel Smitsman op

Reageer