Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Fosfinelading’ Fox na zeven weken gelost

OUDERKERK

De veevoerlading van het ms Fox, waarmee het echtpaar De Waardt uit Ouderkerk aan den IJssel begin december een ernstige fosfinevergiftiging opliep, is vrijdagmiddag 24 januari gelost in de Amsterdamse Mercuriushaven. André de Waardt stond hierbij zelf aan het roer. Eerder op de dag kreeg het ms Barbarossa het laatste restant van de beruchte lading, oorspronkelijk uit de bulkcarrier Smarta.

1 / 1
Het lege ms Fox vrijdag 24 januari in de Mercuriushaven langszij het sleepschip Linus. (Foto Heere Heeresma jr.)

Het lege ms Fox vrijdag 24 januari in de Mercuriushaven langszij het sleepschip Linus. (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.