Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

ASV: toenemende onrust over fosfinegas in lading

ROTTERDAM 

We zien dat de aanpak bijna uitsluitend gericht is op veiligheid van de mensen werkend op het zeeschip, en de losinstallatie. Over de binnenvaartschippers geen woord’, zegt woordvoerder Sunniva Fluitsma van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) over de fosfine-vergiftiging op het ms Fox. De ASV merkt een toenemende onrust onder varenden. 

1 / 1
Twee bij het fosfine-incident betrokken schepen Fox en Mordomia aan de palen in de Amsterdamse Neptunushaven. Dichtbij liggen ook twee geladen duwbakken. (Foto Heere Heeresma jr.)

Twee bij het fosfine-incident betrokken schepen Fox en Mordomia aan de palen in de Amsterdamse Neptunushaven. Dichtbij liggen ook twee geladen duwbakken. (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
  • H.J.M. Arends

    Meten is weten. Neem meetapparatuur en een cursus meten. Meet je giftig gas, dan een echte gas-dokter laten komen.

  • a.o stienstra

    En dan alle schepen die nu veevoer vervoeren onder adn laten vallen? Lijkt me geen best plan eerlijk gezegd.

  • H.A. Hoogeveen

    Nu is iedereen in rep en roer over de Fosfine (en terecht), maar er wordt geen woord gesproken over de benzeen houdende (kankerverwekkende) producten die in Soyaschroot en Raapschroot zit. Zou het niet eens tijd worden om het veevoer onder de loep te nemen en er een ADN-label aan te plakken?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.