Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Corona: Schipper krijgt het aan de stok met boa

SCHIEDAM

Schipper Francois Kamp van het containerschip Meare is er nog boos over. Toen hij vrijdag 10 april in Schiedam zijn auto aan boord wilde zetten bleek een slagboom afgesloten te zijn. De reden: de gemeente wilde in verband met de corona jongeren beletten met hun auto’s bijeen te komen aan de oever van de Maas. Maar ook Kamp wordt tegengehouden. Een confrontatie met een handhavingsambtenaar levert hem boetes van zo’n 500 euro op. Maar ook bijval via Twitter.

1 / 2
De auto van Francois Kamp net nadat hij langs de slagboom is gereden

De auto van Francois Kamp net nadat hij langs de slagboom is gereden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (8)
 • G.Verm.

  Denk dat voor laten komen, geen slecht zou zijn. Laat deze Bijzondere Ambtenaren maar eens voor de dag komen .er hun dossiers. Zou ook eens vragen naar het raadsbesluit, waarmee betrokken ambtenaar wordt beëdigd, en eat de daarin genoemde gebieden van zijn bevoegdheid zijn.
  Geloof nooit dat belemmering van gezinsleven (=universele mensenrecht) tot zijn takenpakket behoord..
  Ben zeer geïnteresseerd om te horen, van de afloop van mogelijk nog te voeren (proef-) proces…

 • Leo Verburg

  Dat BOA’s hun werk moeten doen is logisch, maar ook na- en meedenken behoort tot hun takenpakket. Dat zo’n kade afgesloten is vanwege (probleem)hangjongeren kan ik me nog iets bij voorstellen maar om dan iemand, met zoveel machtsvertoon, te bekeuren omdat hij daar een auto aan boord wilt zetten gaat natuurlijk helemaal nergens over.

 • aa de Koning

  die boa’s zijn gewoon stelletje maloten denken dat ze alle mogen en lopen ook nog van die snotneuzen bij die geen baan kunnen krijgen

 • Peter Janssens

  Ook ik vind bewapende BOA’s griezelig, bijna net zo griezelig als Deugers die, zonder verder na te denken, hier menen achter te moeten gaan staan.

 • Henk Ros

  Controleren naar ‘de geest’ van de wet, of naar ‘de letter van de wet’. Voor het 2e is er een minimaal niveau van intelligentie nodig…

 • j.hagens

  De Jongere die daar vertoeven, die zorgen voor veel overlast, waar is die BOA,
  er zijn er bij die piesen in het huisje op de hoek van de Haven, ze hebben luide muziek aan en rijden met veel te hoge snelheid over de kade.
  Nu snap ik dat die Boas niet elke dag ruzie willen hebben met deze personen of Bekvechten, maar om je frustratie op een willekeurig persoon af te vuren, slaat ook nergens op.
  Overigens had zeker de Zeehaven Politie beter moeten weten, we mogen er van uit gaan dat die professioneel zijn en eerst Hoor en Wederhoor moeten horen.
  Oke Meneer had niet zo maar weg moeten varen, maar soms wil je een conflictsituatie vermijden.
  Hoop dat de Schipper lid is van een Bond zodat deze, het verder op kunnen pikken.
  En Meneer Teunisse, dit slaat nergens op, u moet u mond wassen met een flink stuk Zeep, u kwetst hier veel Mensen mee.

 • m de graaf

  ik denk geachte heer Theunisse dat u voor dat u zulke uitspraken doet toch even de geschiedenisboeken moet raadplegen en dan tot de conclusie zult komen dat uw beweringen kant noch wal raken

 • J.Teunisse

  De donkere tijden van ’40-’45 herleven. Gefrustreerde psychologisch ongeschikte boa’s die gillen om wapens, dat kan nog griezelig worden.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.