Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Kies een maand:

Agenda

 • Skûtsjesilen SKS

  Wedstrijddata 2018
  Za. 04-08 Grou
  Ma. 06-08 De Veenhoop
  Di. 07-08 Earnewâld
  Wo. 08-08 Terherne
  Do. 09-08 Langweer
  Vr. 10-08 Elahuizen
  Za. 11-08 Stavoren
  Ma. 13-08 Woudsend
  Wo. 15-08 Lemmer
  Do. 16-08 Lemmer
  Vr. 17-08 Sneek

   

  Datum:
  13 augustus t/m 17 augustus 2018
  Locatie:
  Fryslân
  Meer info:
  www.skutsjesilen.nl/
 • IFKS-Skûtsjesilen 2018

  Zaterdag 18 augustus 2018, Hindeloopen

  Zondag 19 augustus 2018, Stavoren

  Maandag 20 augustus 2018, Heeg

  Dinsdag 21 augustus 2018, Sloten

  Woensdag 22 augustus 2018, Echtenerbrug (rustdag of inhaalwedstrijd(en))

  Donderdag 23 augustus 2018, Echtenerbrug

  Vrijdag 24 augustus 2018, Lemmer

  Zaterdag 25 augustus 2018, Lemmer

   

  Datum:
  18 augustus t/m 25 augustus 2018
  Locatie:
  Hindeloopen, Stavoren, Heeg, Sloten, Echtenerbrug, Lemmer
  Meer info:
  www.ifks.frl
 • Mosseldag Yerseke 2018

  Mosseldag Yerseke trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers en heeft inmiddels een vaste plaats op de vakantie- en weekendplanning van menig toerist. Dit jaar, op zaterdag 18 augustus, heeft de organisatie het programma van de Mosseldag weer verder uitgebreid met een aantal informatieve en interactieve onderdelen. De grote vissershaven aan de Bakenweg, Ankerweg en Dregweg met zicht op de vele kotters en nautische bedrijven, speelt nu een meer prominenter rol in het programma.

  Superverse mossels
  Mossels en vooral super verse mossels eten blijft het populairste programmaonderdeel van de Mosseldag. Mensen interesseren zich meer en meer in de herkomst van wat hij eet. Aan de Ankerweg bij de Koningin Julianahaven, op loopafstand van het centrum, staat de verder uitgebreide Mossel & Seafood Experience. 

  ... oesters, kreeften en ander seafood
  Hier zien bezoekers waar mossels, oesters, kreeften en ander seafood vandaan komen en wat er allemaal gebeurt voordat het op het bord belandt. Informatiestands geven de bezoekers een informatief kijkje in de mossel, oester- en visserijwereld.

  Ervaren mensen vertellen met passie over hun werk en geven demonstraties. Zo kan men ontdekken hoe schaal- en schelpdieren zich ontwikkelen van zaadje tot op het bord. Men maakt kennis met allerlei schaal- en schelpdieren, maar ook met zeegroente. Zeewier bijvoorbeeld is enorm in opkomst. Vissers tonen in bassins wat ze met hun visnetten uit het water hebben gehaald, zo zie je vissen en kreeften op ‘aaiafstand'.

  Duurzame visserij: MSC
  Marine Stewardship Council, (MSC), is een onafhankelijke, internationale organisatie die zich inzet voor duurzame visserij om het visaanbod in de zee voor de lange termijn te garanderen. Ook wil de organisatie de leefomgeving van de vissen gezond houden. Op deze wijze probeert MSC de generaties na ons ook van vis te kunnen voorzien. MSC is op de Ankerweg vertegenwoordigd met veel consumenteninformatie over vis en duurzame visserij.

  Nieuw zijn ook meerdere doeactiviteiten. Zo laat mosselkok Pim van Engelenburg van het Nederlands Mosselbureau zien hoe eenvoudig het is om mossels te koken, ook als je dat nog nooit hebt gedaan. Wie al vaker mossels heeft klaargemaakt, inspireert hij met originele, smaakvolle en vaak snelle recepten in "live cooking" demo's. De Nederlandse Mosselveiling is de hele dag open voor belangstellenden, die geïnformeerd worden over de kweek en handel in mossels. Er worden ‘live' mossels geveild en onder het publiek wordt een flink aantal mosselpannen verloot!

  In de Yersekse haven liggen historische schepen klaar om (betalende) bezoekers mee te nemen voor een tocht op de Oosterschelde. Op de goed onderhouden hoogaarzen en platbodems van Stichting Behoud Hoogaars, dezelfde schepen als waarmee de vissers vroeger uitvoeren, ervaren de bezoekers het werken op zee. Wie wil bekijken hoe zeevruchten ontwikkelen van zaadje tot delicatesse op het bord, kan met de kotter YE 7 mee naar de oester- en mosselbanken in de Oosterschelde. Ook is er een mini cruise over de Oosterschelde, hier is een beperkt aantal kaarten voor beschikbaar om mee te kunnen varen met het luxe passagiersschip.
  Voor alle betaalde evenementen boekt u tickets online via http://www.mosseldagyerseke.nl/tickets Zo voorkomt u wachten en bent u zeker van een plaats op de unieke schepen. Ook tickets voor het Mossels eten op het Mosselplein kunt u daar online bestellen. 

  De Mosseldag begint om 10.00 uur en gaat door tot het einde van de avond, die met een spectaculaire vuurwerk- of lasershow wordt afgesloten.

  Datum:
  18 augustus 2018
  Tijd:
  vanaf 10:00 uur
  Locatie:
  Yerseke
  Meer info:
  www.mosseldagyerseke.nl
 • Internationale scheepsbouwbeurs SMM Hamburg

  Datum:
  4 september t/m 7 september 2018
  Locatie:
  Messe Hamburg
  Meer info:
  www.smm-hamburg.com
 • Wereldhavendagen 2018: Energize!

  Wereldhavendagen 2018Rotterdam is de grootste haven van Europa. Het heeft een cruciale rol voor Nederland, maar ook een voorbeeldrol in de wereld. Daarom stopt het niet alleen veel energie in de haven, maar haalt daar ook steeds meer duurzame energie uit. Om die reden is het thema voor de komende Wereldhavendagen ‘Energize!' Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor de duurzame ambities van Rotterdam, om de schoonste haven ter wereld te worden.

  De organisatie roept met haar thema deelnemende bedrijven en organisaties op om zich van haar meest duurzame kant te laten zien. In de haven is immers veel kennis aanwezig van hernieuwbare energie, CO2-reductie en -opvang. Daarnaast wordt op diverse plaatsen gestreefd, naar grotere inzet van alternatieve energievormen. Tijdens de Wereldhavendagen kan het publiek kennis maken met deze duurzame innovaties. Daarnaast krijgt de bezoeker ook het gebruikelijke publieksprogramma op en rond het water voorgeschoteld.

  De wereldhavendagen 2018 vinden plaats in het weekend van 7, 8 en 9 september. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement in Nederland wordt georganiseerd op de kades rond de Erasmusbrug en gaat met excursies dieper de haven in. Bezoekers kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, ook genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2017 trok het evenement ongeveer 430.000 bezoekers.

  Datum:
  7 september t/m 9 september 2018
  Locatie:
  Rotterdam
  Meer info:
  wereldhavendagen.nl/
 • Nationaal kampioenschap: beste brandweerman van Nederland

  Op 8 en 9 september 2018 vindt voor de tweede keer het nationaal kampioenschap ‘Dutch Ultimate Fire Fighter' plaats. Vanaf vandaag kunnen deelnemers zich weer inschrijven.
  Inschrijven kan via www.wpfgrotterdam2021.com.
  Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op 8 en 9 september gaan we op zoek naar de Ultimate Fire Fighter van Nederland. Net als vorig jaar strijden de deelnemers op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman/-vrouw van Nederland. Niet alleen brandweerlieden betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd. Het Nederlands kampioenschap Ultimate Fire Fighter wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de stichting World Police & Fire Games Rotterdam 2021.
  De UFF is een typische brandweersport en bestaat uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals brandslang rollen en klim en krachtoefeningen. De winnaar van het tweedaagse nationale kampioenschap wint een ticket voor deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Chengdu, China! Ook wordt een wild-card uitgereikt voor deelname aan het wereldkampioenschap Ultimate Fire Fighter tijdens de World Police and Fire Games 2021 in Rotterdam.
  De Ultimate Fire Fighter is een van de sporten van de World Police and Fire Games. De WPFG bestaan sinds de jaren 80 en zijn het grootste breedtesport evenement ter wereld en komen voor het eerst naar Nederland. Rotterdam heeft de eer om deze spelen in 2021 te mogen organiseren. Er worden meer dan 10.000 deelnemers van sporters uit 60 landen verwacht en zij nemen 30.000 familie en vrienden mee. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2021 in Rotterdam.
  Datum:
  8 september t/m 9 september 2018
  Locatie:
  Rotterdam, Wereldhavendagen
  Meer info:
  www.wpfgrotterdam2021.com
 • Project Cargo Summit

  Tweedaagse conferentie en beurs over projectlading en zware lading.
  Datum:
  12 september t/m 13 september 2018
  Locatie:
  Onderzeebootloods Rotterdam
  Meer info:
  www.projectcargosummit.com/
 • Scheldeconferentie

  De Scheldehavens van de toekomst: Synergie en Innovatie. Digitalisering, verduurzaming en geopolitieke veranderingen - onze havens zijn in transitie. Hoe gaan we deze uitdagingen anno 2018 samen aan en zorgen we voor waardecreatie in het Scheldegebied?

   

  Datum:
  13 september 2018
  Locatie:
  Martinushoeve, Antwerpen
  Toegangsprijs:
  600,00 euro
  Meer info:
  www.scheldeconferentie.com
 • Vierde Binnenvaartontmoetingsdag

  Met CBOB-moment, thema 'De toekomst van transport
  Datum:
  22 september 2018
  Locatie:
  Woudenberg
  Meer info:
  www.binnenvaartevents.nl/events/binnenvaart-ontmoetingsdag/binnenvaart-ontmoetingsdag-2018
 • Shipping Technics Logistics

  Datum:
  25 september t/m 26 september 2018
  Tijd:
  11 - 19 uur
  Locatie:
  Kalkar
  Meer info:
  www.shipping-technics-logistics.de/nl/