Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Kies een maand:

Agenda

 • ASV-ledenvergadering

  De Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) houdt 's ochtends een buitengewone algemene vergadering, ondermeer om de statuten uit 2000 af te stemmen op de nieuwe werkwijze, zonder dagelijks bestuur maar met een denktank ter ondersteuning van het bestuur. Ook is de vraag naar een mogelijk lidmaatschap van ZZP'ers een toevoeging die een statutenverandering noodzakelijk maakt.

  Om 13:30 uur begint de openbare middagvergadering. Aan de orde komen ILT en boetebeleid (voortgang evaluatie), het gesprek dat de ASV had met minister Cora van Nieuwenhuizen, de samenwerking Evofenedex en ASV met een presentatie van directeur Joost Sitskoorn, klimaattafel en vergroening van de binnenvaart, nautisch technische zaken (zoals spitssluitingen, ligplaatsen, gevolgen laag water). Vanuit de politiek deelt  Tweede Kamerlid Roy van Aalst (PVV) zijn visie op de binnenvaart met aanwezigen.

  Datum:
  22 september 2018
  Tijd:
  13:30-17:00 uur
  Locatie:
  Harmonie, Giesbeekstraat 11, 3081 NL Rotterdam
  Meer info:
  www.algemeeneschippersvereeniging.nl
 • Vierde Binnenvaartontmoetingsdag

  Met CBOB-moment, thema 'De toekomst van transport
  Datum:
  22 september 2018
  Locatie:
  Woudenberg
  Meer info:
  www.binnenvaartevents.nl/events/binnenvaart-ontmoetingsdag/binnenvaart-ontmoetingsdag-2018
 • Shipping Technics Logistics

  Datum:
  25 september t/m 26 september 2018
  Tijd:
  11 - 19 uur
  Locatie:
  Kalkar
  Meer info:
  www.shipping-technics-logistics.de/nl/
 • SuperNova Antwerpen

  SupernovaLaat je verbazen door de haven van de toekomst

  De laatste vier dagen van september staat het Eilandje in Antwerpen volledig in het teken van innovatieve technologieën. Het internationaal festival SuperNova toont hoe bedrijven en het dagelijks leven de volgende jaren zullen evolueren dankzij de technologieën van de toekomst. Het Havenbedrijf bouwt voor deze gelegenheid een spectaculaire dome, die gratis toegankelijk is voor het grote publiek. Spring even binnen en beleef de haven van morgen!

  Dompel je onder in nieuwe technologieën
  Breng een bezoek aan de dome in het Bonapartedok, een tijdelijke koepelconstructie waar je via een 360°-videoprojectie de haven van morgen kan beleven. Wandel daarna naar de innovation hub in het MAS Havenpaviljoen om meer inzicht te krijgen in de innovatieve ambities en realisaties van het Havenbedrijf en doe mee aan de wedstrijd waar je een helikoptervlucht kan winnen. Of volg de vaart van de Echodrone, een innovatieve peilboot die automatisch kan varen dankzij unieke cloudtechnologie.

  Digitale transitie voor een slimme haven
  SuperNova past volledig in de strategische plannen van het Havenbedrijf voor een digitale transitie. Innovatie is een krachtig instrument als antwoord op de snel veranderende wereld. Samen met de havengemeenschap wordt continu gewerkt aan het ontwikkelen en integreren van nieuwe technologieën en methodes. Het Havenbedrijf gaat in een haven van de toekomst onder meer voor walstroom voor zeeschepen, drones op het water en in de lucht of iNoses, een netwerk van slimme neuzen (sensoren) in de haven die alarm slaan wanneer er hinderlijke stoffen vrijkomen. En het Havenbedrijf gaat ook unieke samenwerkingen aan.

  Antwerpen organiseert samen met de Port of Los Angeles wereldwijd medio oktober de Hackaton, een IT-gedreven marathon van drie dagen en twee nachten waar honderden deelnemers hun tanden zetten in de logistieke uitdagingen van morgen. Zij onderzoeken op welke manier de nieuwe technologieën praktische oplossingen kunnen bieden voor enkele knelpunten in de havenactiviteiten.

  Het Havenbedrijf voert ook een actief beleid rond het aantrekken en ontwikkelen van een levendige start-up community in de Antwerpse regio om zo de basis te leggen voor een echte Smart Port. The Beacon , dat officieel wordt geopend op de eerste avond van SuperNova, is een innovatiecentrum dat zich focust op Internet of Things-toepassingen. Het Havenbedrijf is een actieve partner van dit centrum.

  Datum:
  27 september t/m 30 september 2018
  Locatie:
  Antwerpen, Bonapartedok, het Eilandje
  Meer info:
  www.supernovafest.eu
 • Waterbouwdag 2018: High Tech Waterbouw

  Dit jaarlijkse evenement geeft een overzicht van de laatste ontwikkelingen en nieuwe projecten in de waterbouwsector. Voor waterbouwers uit Nederland en België dé gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten.
  Datum:
  4 oktober 2018
  Tijd:
  08:30-18:00 uur
  Locatie:
  Jaarbeurs (Beatrixtheater), Utrecht
  Meer info:
  www.waterbouwdag.nl
 • Holland Fisheries Event

  Datum:
  5 oktober t/m 6 oktober 2018
  Locatie:
  Urk
  Meer info:
  www.holland-fisheries.nl/
 • Najaarsbijeenkomst Vereniging "De Binnenvaart"

  Agenda:

  12:00 uur: Maaszaal open, tevens kantine en maritieme winkel geopend van Vereniging "De Binnenvaart".

  13:00 uur: Welkom.
  13:20 uur: Mededelingen door het bestuur.

  13:30 uur: Presentatie, maritieme studiereis 2018: Noordwest Frankrijk..
  Door: Chris van Eijmeren.

  14:30 uur: Bekendmaking maritieme studiereis 2019:
  Door Jos Hubens en/of Chris van Eijmeren.

  14:45 uur: Pauze (30 minuten): Kantine en maritieme winkel geopend. 
  15:15 uur: Inleiding thema-jaar 2019 "Zand en grindvaart".

  15:30 uur: Drone film aankomst van de Marot in Dordrecht.

  16:45 uur: Bekendmaking plannen en activiteiten voor 2019.
  17:00 uur: Sluiting.

  Datum:
  6 oktober 2018
  Tijd:
  13:00-17:00 uur
  Locatie:
  STC, Lloydstraat 300, 3024 EA Rotterdam
  Meer info:
  www.debinnenvaart.nl
 • Re√ľnie Prinses Margrietinternaat Zwolle

  Datum:
  6 oktober 2018
  Locatie:
  Hotel Zwartewater, De Vlakte 20, 8064 PC Zwartsluis
  Meer info:
  www.stgmeander.nl/nl/prinses-margriet/home
 • Harbour Run 2018: 6 of 10 km

  • Nieuw! 6 km Harbour Run Rotterdam

  • Inschrijving Harbour Run 2018 geopend

  • Populaire containerwall weer in parcours

  Harbour RunROTTERDAM De organisatie van de Harbour Run heeft nu ook een 6 km parcours opgenomen en de populaire containerwall is terug. De inschrijving is geopend. De unieke obstacle run in de Rotterdamse haven vindt dit jaar plaats op zondag 7 oktober. Wat het uitdagende finishobstakel wordt, blijft nog even een verrassing.

  De afgelopen jaren is de Harbour Run een Rotterdams begrip geworden. Zowel het nieuwe 6 km parcours als dat van 10 km gaat dwars over haventerreinen en langs kades, schepen, kranen, containers en door een aantal havenloodsen van de Rotterdamse haven. Deze terreinen worden speciaal voor de Harbour Run-lopers opengesteld. Bijzonder, want de deelnemers komen zo op locaties waar zij normaal niet mogen komen. Dit sportevenement biedt de deelnemers echt een kijkje achter de schermen. De 6 km lopers nemen een afslag eerder naar de finish.

  Businessteams
  Het is niet alleen bijzonder door de locatie, maar ook vanwege de uitdagingen die de Harbour Run-lopers te wachten staan. Zij worden uitgedaagd om 25 obstakels te overwinnen, zoals Monkey Bars en Wall of Tires. Hierbij staat teamwork centraal. Je helpt elkaar om de obstakels te verslaan. Vandaar dat er jaarlijks ruim 200 businessteams meedoen. Dankzij de gezelligheid langs het parcours en op het finishterrein, met muziek en foodtrucks - is de Harbour Run een jaarlijks feest waarbij de sportieve prestaties met elkaar gevierd worden.

  Inschrijven
  Deelnemers en businessteams die dit jaar de uitdaging aan willen gaan, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Net als voorgaande jaren is de start en finish in de RDM Onderzeebootloods. De run start om 11.00 uur waarbij ieder kwartier een groep van 350 deelnemers van start gaat om een goede doorstroming te garanderen. Wees er snel bij, want de verkoop gaat altijd hard!
  Meer informatie over de startvakken en de bijhorende inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op www.harbourrun.nl

  Datum:
  7 oktober 2018
  Tijd:
  11:00 uur
  Locatie:
  Rotterdam, RDM Onderzeebootloods
  Meer info:
  www.harbourrun.nl
 • Ontbijtevent over familiebedrijven in logistiek

  Familiebedrijven in logistiek: risico of kans?

  Hebben familiebedrijven in logistiek en goederentransport een toekomst in een globaliserende wereld? Is het familiale karakter in tijden van snelle verandering een sterkte of net een zwakte? Zorgt het familiale kader net voor meer betrokkenheid bij de bedrijfsleiding en zo voor meer stabiliteit? Heeft een familiale aanpak nog betekenis in een internationale context? Is het opeten of opgegeten worden?

  Dit zijn de vragen waarover bedrijfsleiders uit bekende familiebedrijven van gedachten wisselen op het ontbijtevent van Flows op 19 oktober. Hun inzichten worden getoetst aan die van een professionele analist.

  Dit ontbijtevent kadert in de verschijning van het Flows-magazine voor het derde kwartaal. Daarin onderzoekt de redactie de grote trends in logistiek. Globalisering en consolidaties lijken aan de orde van de dag. De vraag of een familiebedrijf in die context risico loopt dan wel extra kansen biedt, is pertinent.
  Mis daarom deze interessante testimonials van bekende familiale ondernemers uit onze sector niet. Schrijf vandaag nog in.

  Prijs inclusief ontbijtbuffet: € 95 voor Flows-abonnees - € 115 voor niet-abonnees
  Wanneer? 19 oktober 2018 - start 7.30 tot 9.30 uur
  Waar? Hof ter Delft - Ekeren (makkelijk bereikbaar en gratis parkeren)

  Datum:
  19 oktober 2018
  Tijd:
  7.30 tot 9.30 uur
  Locatie:
  Hof ter Delft - Ekeren
  Meer info:
  www.flows.be