Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Kies een maand:

Agenda

 • Dordt in Stoom 2018

  Dordt in Stoom is een groot internationaal driedaags stoomevenement dat om het jaar plaatsvindt in de Dordtse binnenstad en op andere delen van het Eiland van Dordrecht.
  Datum:
  25 mei t/m 27 mei 2018
  Locatie:
  Dordrecht
  Meer info:
  www.dordtinstoom.nl
 • Reünie 200 jaar Maritieme Academie Harlingen

  Voor oud-leerlingen, oud-leerkrachten en oudmedewerkers houdt de Maritieme Academie Harlingen een reünie in het kader van haar 200 jarig bestaan.
  Datum:
  26 mei 2018
  Tijd:
  10:30-20:00 uur
  Locatie:
  Almenumerweg 1, 8861 KM Harlingen
  Meer info:
  www.maritiemeacademieharlingen.nl
 • Maritime Delta Ideecafé: Smart Skills!

  Bent u actief in de maritieme sector en wilt u weten hoe nieuwe technologische veranderingen u en uw werknemers gaan beïnvloeden? In dit ideecafé komen Daniëlle Stok (STC Groep) en Arjen Dekker (Scheepswerf Slob) aan het woord, sprekers uit het onderwijs en het bedrijfsleven die schetsen welke veranderingen u te wachten staan.

  Voeg de daad bij het woord tijdens de workshops en leer hoe u Augmented Reality of Big Data zelf in de praktijk toepast.

  U bent van harte welkom op dinsdag 29 mei voor het ideecafé met het thema Smart Skills tijdens Maritime Industry 2018 in Gorinchem. Dit ideecafé wordt georganiseerd door Netherlands Maritime Technology en InnovationQuarter en maakt deel uit van het Maritime Delta programma.

  Interesse? Meld u snel aan.

   

  Datum:
  29 mei 2018
  Tijd:
  09:30 - 13:00 uur
  Locatie:
  Evenementenhal Gorinchem Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem
  Meer info:
  www.maritiemedelta.nl
 • Maritime Industry 2018

  Maritime Industry Maak u klaar om optimaal te netwerken tijdens hét complete platform voor de gehele binnenvaart. Kom in een laagdrempelige sfeer in contact met 500 exposanten die samen de complete sector vertegenwoordigen voor de binnenvaart in de BeNeLux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

  Meld je aan voor gratis tickets.

  Datum:
  29 mei t/m 31 mei 2018
  Tijd:
  13:00-21:00 uur
  Locatie:
  Evenementenhal Gorinchem Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem
  Meer info:
  booking.evenementenhal.nl/nl/maritime-industry-2018/gorinchem#beurs-home
 • Presentatie Brochure Explosieveiligheid ADN-2019

  Na jaren van voorbereiding zijn eindelijk de wijzigingen met betrekking tot de aanpassing van de explosiebescherming aan boord van binnenvaartschepen gereed. De belangrijkste wijziging heeft betrekking op het gelijktrekken van de verschillen tussen droge lading schepen en tankschepen in explosiegevaarlijke gebieden; een harmonisatie van het ADN ten opzichte van de ATEX-richtlijn die bij op- en overslag van gevaarlijke stoffen aan de wal van toepassing is.
  Deze omvangrijke wijzigingen hebben impact op de constructievoorschriften, de operationele voorschriften voor het laden en lossen, de documenten en feitelijk bijna het hele ADN. Om de sector tijdig te informeren hebben Koninklijke BLN-Schuttevaer (BLN) en het Centraal Bureau voor de Rijn-en Binnenvaart (CBRB) deze brochure opgesteld.
  Aanmelden voor de presentatie kan HIER.
  Datum:
  29 mei 2018
  Tijd:
  10:00-13:30 uur
  Locatie:
  Maritime Industry, Evenementenhal Gorinchem
  Meer info:
  aanmelden.binnenvaart.nl/index.php/184676
 • EICB Innovation Lab en de toekomst

  Het EICB Innovation Lab, samenwerkingsverband van ruim dertig innovatieve binnenvaartpartijen, verandert van koers. Op woensdag 30 mei ontvouwt managing director Khalid Tachi de nieuwe toekomstvisie tijdens de Maritime Industry Beurs in Gorinchem.

  ‘Het vertrouwde recept van het Innovation Lab blijft grotendeels hetzelfde. Want ook in de komende jaren werken wij met gerenommeerde partners, ieder vanuit zijn of haar specifieke invalshoek, samen aan de uitdagingen die de binnenvaart wacht.' Hij wijst in het bijzonder op het kunnen voldoen aan doelstellingen die aan de sector worden opgelegd vanuit overheden, zoals de Europese emissienorm NRMM Stage V. Tachi: ‘De randvoorwaardelijke ontwikkelingen waarin de binnenvaart opereert zijn buitengewoon dynamisch. Om gericht op de actualiteiten in te kunnen blijven gaan, verzet het EICB Innovation Lab inhoudelijk de bakens.'

  Daarbij blijven ook de concrete doelstellingen en lange-termijn ambitieniveau van het initiatief niet ongewijzigd. ‘Vast staat dat wij graag een bepalende rol blijven spelen in de verduurzaming van de sector,' aldus Tachi, die alvast een tipje van de spreekwoordelijke sluier oplicht door er aan toe te voegen: ‘We zullen daarbij scherp gaan focussen op het energietransitieproces naar een fossielarme toekomst.'

  Praktische informatie
  Ook benieuwd hoe dat er precies uitziet? Inschrijven voor de bijeenkomst kan via www.eicb.nl/toekomst en wees er op tijd bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
  Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 30 mei 2018 om 12.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur) in de Evenementenhal, Franklinweg 2 in Gorinchem tijdens de Maritime Industry Beurs.

  Datum:
  30 mei 2018
  Tijd:
  11:30 uur
  Locatie:
  Maritime Industry, Evenementenhal Gorinchem
  Meer info:
  www.eicb.nl
 • IVR ledenbijeenkomst

  IVR organiseert een informatiebijeenkomst voor haar leden waarin recente ontwikkelingen op haar terreinen worden behandeld. De genodigden worden in de gelegenheid gesteld om een introduce mee te nemen. Deze informatieve middag wordt afgesloten met een IVR-netwerkborrel. De uitnodiging wordt tijdig verstuurd.
  Datum:
  30 mei 2018
  Tijd:
  14:30-18:00 uur
  Locatie:
  Maritime Industry, Evenementenhal Gorinchem
  Meer info:
  www.ivr.nl
 • Jaarlijkse ledenvergadering EOC

  Om het de leden van schepenverzekeraar EOC makkelijk te maken, wordt de jaarlijkse ledenvergadering dit jaar tijdens de beurs Maritime Industry in Gorinchem georganiseerd. De ledenvergadering start op 30 mei om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).

  Alle leden van EOC ontvangen een uitnodiging voor de vergadering en de aansluitende lunch. Na de lunch kan natuurlijk de beurs bezocht worden. Kom meepraten, meedenken en meestemmen op onze ledenvergadering. Samen bepalen we koers voor EOC!

  Datum:
  30 mei 2018
  Tijd:
  09:30 uur
  Locatie:
  Maritime Industry, Evenementenhal Gorinchem
  Meer info:
  www.eoc.nl
 • BLN-seminar 'Actualiteiten in de binnenvaart'

  Op donderdag 31 mei organiseert Koninklijke BLN-Schuttevaer in samenwerking met diverse binnenvaartkantoren het seminar 'Actualiteiten in de binnenvaart'. Het seminar vindt plaats tijdens Maritime Industry 2018 in Gorinchem.

  In dit kennisprogramma is onder andere aandacht voor de onderwerpen arbeidszaken binnenvaart, alcohol en drugs, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), vergroening en financiering, en bedrijfsopvolging.

  Overzicht onderwerpen

  In een kleine setting per tafel nemen de diverse binnenvaartkantoren (Riegman en Klaverdijk, Stichting ABRI, Van Dam en Kruidenier Advocaten en vele anderen) de onderwerpen met u door en bent u als ondernemer weer helemaal up-to-date.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Arbeid binnenvaart actueel
  Over de veranderingen in de Arbowet, de arbeidstijdenrichtlijn, aansprakelijkheid en ketenaansprakelijkheid.
  Alcohol, drugs, VGA & privacy
  Eind mei gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Wat betekent dit voor uw bedrijf? Maar ook: hoe gaan mensen om met social media in relatie met uw bedrijf?
  Vergroening & financiering
  Financieringsmogelijkheden veranderen, óók voor vergroeningsinvesteringen. En derivaten-oplossingen en compensaties nu definitief in de eindfase
  Pensioen zonder verplichtstelling
  De verplichtstelling voor het pensioen lijkt te gaan vervallen. Wat willen wij als sector?
  Uw bedrijf overdragen, wat vooraf te doen?
  Heeft u al nagedacht over uw opvolging? En wat komt er bij kijken om het bedrijf te beëindigen?
  Modern boekhouden
  Digitaal boekhouden = het nieuwe boekhouden. Wat is er allemaal mogelijk om dit makkelijk te maken?
  STC Onderwijstafel ‘Start Up'
  Waar moet je rekening mee houden als je een onderneming start? Hoe ga je überhaupt van start? Wat heb je nodig? Waardevolle informatie voor de startende ondernemer.

  Deelname en inschrijven

  Vanaf heden kunt u zich inschrijven voor het seminar. Tijdens het seminar neemt u deel aan twee tafels. Op het aanmeldformulier kunt u maximaal drie tafels selecteren waaraan u wilt aanschuiven. Bij de indeling van de tafels proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met uw gekozen top drie.

  U bent vanaf 10:30 uur welkom in Vergaderzaal 4. Het seminar start om 11:00 uur en duurt tot 13:00 uur. Deelname is gratis. Inschrijven kan t/m maandag 28 mei.

  Kik hier om in te schrijven voor het seminar 'Actualiteiten in de binnenvaart'.

  Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met beleidsadviseur Peter Brandt.

  Datum:
  31 mei 2018
  Tijd:
  10:30-13:00 uur
  Locatie:
  Maritime Industry, Evenementenhal Gorinchem, Vergaderzaal 4
  Meer info:
  www.bln.nl
 • Jong BLN Borrel

  'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.' Als net beginnend ondernemer moet je leiding geven aan jouw bedrijf, maar daar komt veel bij kijken. De maritieme sector is een sector met veel verandering en vernieuwing. Goede contacten, samenwerking en leervermogen is daarbij van groot belang. JongBLN wil daarom een ontmoeting van jonge ondernemers mogelijk maken. Als lid van JongBLN ben je hierbij van harte welkom op de laatste beursdag tijdens de borrel! Je toegangsbandje is verkrijgbaar bij de entree.
  Datum:
  31 mei 2018
  Tijd:
  18:30-21:00 uur
  Locatie:
  Maritime Industry, Evenementenhal Gorinchem
  Meer info:
  www.bln.nl/organisatie/ledengroepen/jongbln/

Schuttevaer.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in ons cookie-statement.