Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Open Dag ROC Friese Poort Urk


Locatie:
Lange Riet 2, Urk
Datum:
26 januari 2019
Tijd:
09.30 - 13.00 uur
Meer info:
https://ww.rocfriesepoort.nl/opendag

Zaterdag 26 januari organiseert ROC Friese Poort op locatie Urk van 09.30 uur tot 13.00 uur een Open Dag voor potentiële studenten, hun ouders en volwassenen. Aankomende studenten voor de opleidingen binnenvaart, koopvaardij, visserij en logistiek krijgen zo alvast een beeld bij de school waar ze gaan studeren.

Tijdens de Open Dag zijn alle faciliteiten binnen de school, zoals de brugsimulatoren en de machinekamer, te bezoeken. Docenten en studenten vertellen graag over de opleidingen en de school. In de lokalen is lesmateriaal in te zien en er worden diverse demonstraties getoond door de studenten. Er wordt vis gebakken, je kunt zelf oefenen op een (binnenvaart)simulator en met een VR bril rondkijken op een koopvaardijschip.

1-jarige kopopleiding vakman ondernemer
Nieuw is de éénjarige kopopleiding op niveau 4 voor studenten met een niveau 3 diploma.  Samen met klasgenoten zet de student in één jaar een onderneming op. Tijdens dit jaar passeren alle onderdelen van het ondernemerschap de revue zodat de student daarna klaar is zijn of haar eigen bedrijf te starten.

Scholingsaanbod volwassenen
Ook volwassenen kunnen terecht voor informatie over diverse scholingsmogelijkheden die aangeboden worden op de locaties Urk en Emmeloord. De om- her- en bijscholingstrajecten zijn op mbo-niveau. Het onderwijs is zó ingericht dat de opleiding goed te combineren is met werk en/of gezin. Vaak kan de opleiding of cursus versneld en/of in de avonduren gevolgd worden.

Top vijf Keuzegids MBO 2019
ROC Friese Poort helpt studenten graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Een gewichtige beslissing die studenten jaren aan de mbo-instelling bindt. Dat ROC Friese Poort op de goede weg is bewijst de pas uitgebracht keuzegids mbo 2019. Volgens deze keuzegids is ROC Friese Poort de beste ROC van Flevoland en Friesland. Landelijk staat ROC Friese Poort in de top vijf.

Kijk voor de meest actuele informatie, de adresgegevens en voor aanmelding op www.rocfriesepoort.nl/opendag