Zeilende vrachtvaarder Nordlys weer naar zee

Bijna vijf maanden lang werd in Den Helder door een groot aantal vrijwilligers hard gewerkt aan het herstel van de aanvaringsschade die de zeilende vrachtvaarder Nordlys eerder voor de kust van Frankrijk had opgelopen. Op 24 mei was alles gereed en kon het schip weer naar zee vertrekken.

Zeilende vrachtvaarder Nordlys weer naar zee

Eerder was op het Willemsoordcomplex in Den Helder al heel veel werk verzet om de in 1873 gebouwde Nordlys gereed te maken voor haar nieuwe taak als zeilende handelsvaarder. Vorig jaar september kon het zeilschip, dat door Fairtransport Shipping wordt bevracht, vol goede moed aan haar maidentrip beginnen.
Op 12 oktober sloeg echter het noodlot toe, toen de Nordlys in de baai bij Douarnenez van achteren werd aangevaren door een Franse vissersboot. De vrachtvaarder lag op dat moment voor anker in afwachting op toestemming om deze Franse haven binnen te mogen lopen. In eerste instantie kon in het nabijgelegen Port-Rhu een deel van de schade worden hersteld, maar het schip moest toch huiswaarts keren om in Museumhaven Willemsoord het herstelwerk af te maken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer