Vloot viskotters overspoelt Rotterdam (+ media)

Een vloot van circa 50 vissersschepen voer zaterdag 27 augustus de Nieuwe Waterweg op met bestemming Rotterdam om te protesteren tegen de windmolenparken op de Noordzee, die gevolgen heeft voor de visgebieden van vissers, en de verplichting kleine ondermaatse vis aan te voeren. Schuttevaer brengt de ruime aandacht op Twitter en andere media in beeld. Meer in de eerstvolgende gedrukte editie.

Vloot viskotters overspoelt Rotterdam

Een publieksvriendelijke actie moest het worden en dat werd het ook. Viskotters uit verschillende vissersplaatsen verzamelden zich rond 9.00 voor de Nieuwe Waterweg en trok daarna in konvooi naar Rotterdam. Voor de Erasmusbrug aan de Wilhelmina-kade werd door een tiental kotters afgemeerd. De rest van de vloot maakte een rondje en vertrok onder luid getoeter weer richting zee. Het publiek werd verrast met een gratis gebakken visje. (BP)

[<a href="//storify.com/vaart/kotters-in-rotterdam-eendracht-maakt-kracht" target="_blank">View the story "Kotters in Rotterdam #EMK – Eendracht Maakt Kracht" on Storify</a>]