Aan de Reis: Vrachtprijzen dalen

De tarieven zijn de afgelopen week verder naar beneden gegaan. Met het stijgen van de waterstand dalen de vrachtprijzen. Vanaf de zeehavens naar de Moezel wordt de 7 euro per ton al niet meer altijd gehaald. Ook op de Moezel was het slapjes en werd rond de 6 en 7 euro per ton betaald naar Nederlandse bestemming. Op de Duitse kanalen was het eveneens erg rustig.

Aan de Reis: Vrachtprijzen dalen

Van Rotterdam naar Dillingen werd voor erts en kolen tussen de 6,75 en 7,25 euro per ton betaald en van Antwerpen naar Dillingen werd vorige week 7 euro geboden. Kolen gingen van Rotterdam naar Wanne voor 4,75 euro en van Amsterdam en Rotterdam naar Ensdorf voor 7 euro per ton. Rollen brachten van IJmuiden naar Dortmund 5,50 euro per ton op. Van Rotterdam naar Dorpen werd 7 euro per ton betaald. Van Amsterdam naar Wesel was de vrachtprijs 5,50 euro per ton. Van Amsterdam naar Hengelo werd 5 euro per ton betaald. Zout ging van Harlingen naar Antwerpen voor 3,25 euro per ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer