Zoutpendel gaat groen varen

De vijf schepen van 110 bij 11,40 meter (Antonie, Cofelica, Linda, Shalimar en Syracusa) van de zoutpendel tussen de zoutfabriek in Delfzijl en de chloorfabriek in Rotterdam krijgen deze zomer een katalysator en een roetfilter en gaan vanaf september milieuvriendelijk varen.

Zoutpendel gaat groen varen

Hiervoor werd afgelopen vrijdag een contract ondertekend door AkzoNobel Industrial Chemicals en de Nederlandse Particuliere Rijnvaart Centrale (NPRC). Dankzij deze investering gaat de roetuitstoot met 98% omlaag, van 5 ton naar 0,1 ton per jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (22)

  • En weer eentje,

    Maar daar ging het me eigenlijk om, zulke reactie,s zoals je zelf schrijft, moeilijk he
    Vind het wel stoer dat je de reactie plaatst met je eigen naam. haha
    Het slaat meer op de reactie,s dan op het artikel.
    Elke keer als je de site bekijkt en de reactie,s lees schaam ik me,n eigen dat ik ook schipper ben.
    Jammer genoeg lezen dit niet alleen maar schippers, ook deze artikel,s met reactie,s worden gelezen door bedrijven, bevrachters, en ook mensen die eigenlijk niet veel van het varen weten maar het toch interresant vinden om alles een beetje te volgen.
    Als ze dan op deze site komen lezen ze het artikel met de reactie,s daarbij.
    Bij elk artikel zijn de meeste reactie,s wijzen naar die nieuwe schepen of die jonge gasten of de banken en natuurlijk die rot bevrachters maar dat we met ze,n allen gewoon ja zeggen tegen deze tarieven dat wordt snel vergeten.
    Dat er een recessie gaande is die dit veroorzaakt wordt meestal ook geen rekening mee gehouden.
    Dat de binnenvaart niet de enigste is die getroffen wordt door de recessie wordt ook te gemakkelijk vergeten.
    Er zijn ongeveer 10 a 20 collega,s die door hun rare, onzinnige reactie,s en beschuldegingen een heel verkeerd beeld geven over de binnenvaart en de mensen die hier werkzaam in zijn daar baal ik van,
    Over het artikel zou ik zeggen we moeten hier met ze,n allen iets mee doen want hier liggen kansen voor de binnenvaart een schonere vervoerder is er niet als de binnenvaart.
    Ik vindt het keurig dat het werk bij de NPRC gebleven is die hebben ook gezorgd dat het werk via de binnenvaart vervoerd wordt waar niemand toch tegen kan zijn.
    Dat ze dit met een schoner vervoer en een 5 jarig contract binnen hebben gehaald is een voorbeeld voor vele bevrachters en bedrijven.

    Met vriendelijke groeten,

    Geen Jaloerse Buurman (misschien jaloers over de verdiensten) voor de rest niet, veel succes voor de vaste zout schepen.

    ps:de naam Geen Jaloerse Buurman heb ik gekozen omdat ik me,n eigen niet kan voorstellen dat je zonder jaloezie met zulke reactie,s kunt komen.

    Geplaatst door: Geen jaloerse Buurman op
  • hahaha geweldige reactie geen jalourse buurman,ik sta achter je verhaal…..

    Geplaatst door: johan op
  • Nou wat een reactie,s weer,
    hebben jullie blond haar, misschien blauwe ogen en cupje D?
    De eerste reactie Bertha een grotere cup bestaat er niet,
    De NPRC is een cooperatie, in een cooperatie worden de winsten of eventuele verliezen gedeeld met de leden (geleerd op school)Die bakke met geld worden mede verdeeld met diezelfde leden die dit zout vervoeren.
    Hele slimme reactie, Bertha
    En dan hebben we k onze geitenneuker,
    (terug paard en wagen dat is pas groen)Het is best wel eens handig om reclame voor de binnenvaart te maken hierdoor kan meer werk komen en daar moet het toch van komen,k
    En dan likke ook een blondje, het eerste gedeelte klopt en dan iets suggereren wat die net zo goed niet weet of hij heeft het contract tussen NPRC en de centrale onder ze,n ogen gehad.
    Tuurlijk we weten allemaal dat het scherp aangenomen is maar 1,75 naar de ruhr of 4,5 euro naar de moezel en ga zo maar verder dit komt allemaal door de NPRC natuurlijk.
    Dan krijgen we ons enige Doortje meneer van Toor en meneer Zeldenrust komen uit een ander milieu maar volgens mijn zijn dit zeer nette correcte opmerkingen.
    Dan Johanna u weet er ook heel veel van moet ik zeggen.
    Hallo lekkere collega,s
    Wat een opmerkingen allemaal, ik ben blij met zulke berichten tuurlijk zijn er haken en ogen aan het groener vervoer verhaal maar ik ben toch blij met zulke berichtgeving dit is goed voor de binnenvaart.
    Dan het vrhaal NPRC neckar och deze hebben het gedaan natuurlijk eerst een jaar met ze,n allen structueel onder de vracht varen dan worden er contracten afgesloten voor op dat en dit moment nog een stuk boven de marktprijs en dan heeft deze cooperatie het gedaan ja natuurlijk weer iemand anders de schuld geven en zelf ook onder de kostprijs varen.
    Voor het geval dat hier weer opmerkingen van komen ik zit niet aangesloten bij een NPRC of zoiets maar ik ben gewoon niet zo van iemand anders de schuld geven.
    Het zijn moeilijke tijden maar kijk eerst naar je eigen.
    Er is momenteel redelijk tot veel werk dus we moeten met ze,n allen echt meer gaan vragen we zijn vandaag met veel reizen bezig geweest en overal ongeveer 25 tot 30% bij gevraagd bij verschillende reizen hebben we onder bod gestaan de ene ging niet door later laden de andere later lossen en natuurlijk de andere door een collega die het vervoert vanwege ze,n hobby, varen en ja een hobby kost geld.
    Het vraag en aanbod verhaal is weer redelijk normaal dus ja het wordt weer tijd om onze kostprijs te berekenen en te vragen niet te bang zijn om nee te zeggen.
    We varen zelf ook met zo,n eurpaspits van 110 bij 11,45 dus ik denk wel te weten wanner er weer aanbod van werk is ja of nee.
    Ik wens iedereen succes met deze rot tijd en ga ook anoniem reageren want we hebben geen zin om de hele dag die rolgordijnen naar beneden te doen omdat de mensen je aankijken na je reactie.
    We willen gewoon blijven zwaaien en ook fluiten als we de blondjes tegen komen.

    Groeten van een buurman die blij is voor de vaste zoutschepen deze mensen zijn niet weg getrapt zo hoor het.

    Geplaatst door: Geen jaloerse Buurman op
  • Als dit het gemiddelde niveau is van de collegas met hun positieve reacties ben ik bang dat de crisis nog even gaat duren.Hou toch is op met dat misselijke,annonieme,stiekeme gezwets.Laat zien dat je ballen hebt en zet je echte naam er onder.Zouttransporteurs,veel succes.jullie doen tenminste iets.beter een optimist die zich wel eens vergist,dan een pessimist die altijd maar zit te zeveren en misschien wel de aansluiting mist.En beheerder van deze site,doe er iets aan want ik wordt ziek van deze toestanden.Weg met dat annonieme gedoe.groeten van iemand die ook zat fouten maakt

    Geplaatst door: P Maljaars op
  • de meesten weten zeker niet dat volvo de enigste motor is die minder is gaan verbruiken met ccr 2. in tegen stelling tot andere merken. mvg dus duurkoop kan nog altijd duurder (verbruik) met uw mooie cat enz.

    Geplaatst door: j op
  • CCR 2 motoren,geen generators meer aan in Rotterdam maar wel een vliegshow tussen de maasbruggen en een verlichting in de rotterdamse stad waar de helft wel van uit kan!! Ik snap het niet meer maar volgens mij heeft men Hagens groot gelijk.

    Geplaatst door: schipper op
  • Mijnheer Hagens,

    ik lees wel vaker met verbazing reacties van U. Maar als u de klok heeft horen luiden en niet weet waar de klepel hangt moet U niet reageren denk ik.
    Deze schepen varen al jaren voor zowel de NPRC als dat ze het zout-transport van Delfzijl naar de Botlek doen. En ik denk dat Brussel hier niks tegen kan doen, want over een paar jaar mag je op Maasvlakte 2 ook alleen maar met katalysatoren en dergelijke varen. Akzo heeft dit niet als eis gesteld maar heeft dit in overleg met de andere partijen gedaan.

    Ikke,

    Ik snap jouw verhaal niet helemaal, ze hebben een contract voor 5 jaar afgesloten, AkzoNobel, NPRC en de schippers. Dus wat praat je nou over na de zomer wil ik het niet voor minder dan 6,50euro doen? En wat dat Neckar verhaal betreft sla je ook de plank finaal mis. 1 het is voor meer aangenomen en 2 vorig jaar werd het door de vrije mannen al voor minder weggevaren alleen niet via de NPRC.

    Bert,

    waarom zou de NPRC zich in zijn handen wrijven? Die hebben volgens mij een contract wat exact net zo lang duurt.

    Subaru-rijder,

    Wat betreft die generator ben ik het met je eens, ik verbaas me er ook telkens weer over dat ze met een nieuwbouwschip niet eens meer ’s nachts zonder generator kunnen. Wij zijn ook nog niet zo oud (2004) maar bij ons gaat hij gewoon stil als we er niet zijn en ’s nachts.

    Geplaatst door: Jan op
  • goed gelezen Erik schippers worden uitgebuit tof dat je t begrijpt.

    Geplaatst door: k op
  • Een persbericht over de binnenvaart als \”groene\” vervoersstroom. Heel positief.

    Geplaatst door: Tankerschipper op
  • Zeg hagens.

    Ik heb wel eens het idee dat u heel de binnenvaart ontdekt heeft.u weet het echt zo goed,ben trots op de binnenvaart dat we zulke betweters hebben.Maar even om door te gaan over het coaster verhaal,als u nou niet ( en dat komt niet vaak voor ) weet hoe de vork in de steel zit,klets dan niet zo…

    Geplaatst door: johan op
  • Hagens je hebt dat zeer netjes verwoord.Ik geloof dat mijnheer van Toor en mijnheer T.Zeldenrust ui t een heel ander milieu komen.

    Geplaatst door: Doortje Grooten-Wendt op
  • Meneer Zeldenrust, ik gun u het van harte, daar is het mij persoonlijk zeker niet om te doen, alleen kan ik niet begrijpen dat men vanuit Brussel zulks concurentie beding goedkeurt.
    Men kan straks wel van alles gaan eisen zodat een ander buiten de pot piest.
    Ben wel direct met een ieder eens als ik een nieuwe motor plaats dat het een moderne motor moet zijn die voldoet aan de nieuwste eisen.
    Vindt dus dat AKZO gewoon moet zeggen wij hebben een goedkopere transporteur gevonden en niet met andermans spullen gaan pronken.
    Weet u nog dat men in Delfzijl naar de Botlek een Coaster had varen want de binnenvaart was niet betrouwbaar genoeg, is ze zeker toch te duur geworden dat het weer in binnenschepen terug is, en nogmaals ik ben blij dat u het doet, want weer 5 maal 3200 tonners van vrije markt, dus het mes snijd wel degelijk aan twee kanten.

    Geplaatst door: Hagens op
  • Ik als 1 van de 5 ben zeer tevreden en zie de komende 5 jaar vol vertouwen tegemoet. Verder heeft ingaan op onderstaande reacties mijns inziens weinig zin. @ Erik: ik snap de reacties ook niet helemaal.

    Geplaatst door: T. Zeldenrust op
  • Dus als ik een aantal reacties mag samenvatten: iedere verbetering of verandering is een bedreiging en de schipper is altijd de pisang? En heel de wereld is alleen maar bezig om die arme en zielige binnenschippers uit te buiten? En vergroening en duurzaam ondernemen vormen geen kansen voor ons maar betekenen juist het einde van de binnenvaart? En ondernemers die op die maatschappelijke ontwikkelingen inspelen zijn stapelgek en worden stelselmatig onderdrukt? Of begrijp ik de reacties verkeerd?

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Toch goed bezig, die mau mau.

    Geplaatst door: Jannus op
  • Het zijn allemaal jonge schepen, het is een loffelijk streven om de uitstoot naar beneden te brengen. Maar waarom een dikke generator 24 uur per dag aan?? Wanneer met de nieuwbouw gewoon beter was opgelet, had je al jaren besparing van gasolie en roet gehad.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Ik zie die zoutschepen van Delfzijl en Hengelo toch altijd leeg terug komen, is dat ook meegerekend.
    Daar komt nog bij dat een ccr 2 motor meer brandstof verbruikt volgens deskundige dan een ccr 1 motor, de vervuiling van de aarde is niet alleen het probleem, ook de opwarming en dat komt nog altijd uit deze motoren, en de motoren zijn 90 graden terwijl mijn oude MWM 60 graden is, dus komt het koelwater warmer uit de motor of maakt de beunkoeler de omgevingstemparatuur warmer. volgens mijn is die hele ccr 2 geldklopperij, tenslotte waar je meer brandstof verbruikt per p.k. is meer uitstoot.

    Geplaatst door: Hagens op
  • @ k

    je slaat hier de spijker recht op zijn kop.

    ik dacht dat die niuwe schepen al superschoon waren met ccr2 motoren. ik voel me bijna een misdadiger met mijn ouwe karretje

    Geplaatst door: L op
  • is dit ook zo niet iets van handjes wit wassen.wat wordt er allemaal van chloor gemaakt? toch de binnenvaart maar toeschuiven dat het nog groener kan ook ondertussen nog waarschijnlijk nog procentjes afgesloten met machienefabriek + CCR we gooien 5 visse in de vijver om er een paar honderd te vangen twee vliegen in ééne klap binnenvaart pikt toch alles valt veel geld aan te verdienen spijtig momenteel in binnenvaart zelf niet zelfde met AIS en nog paar honderd dingen dat verplicht zijn of gemaakt worden

    Geplaatst door: K op
  • we weten nog niet waar het voor afgesproken s maar als het voor 3 euro afgesloten is dan kan ik ze op een briefje geven dat ze tekort gaan komen aan die vracht.na de zomer wil ik er voor minder dan 6,5 eurie niet die reis doen.
    zal wel zelfde gaan als met de kolen naar de neckar. afsluiten voor 5 euro en dan bij betalen maaja moet wel bijtebetalen blijven.nee k blijf wel in mn eentje klooie eigenbaas.

    Geplaatst door: ikke op
  • goeie zet,zeker van transport + beetje mede eigenaar en als ze voor vijf jaar zelf uit transport stappen moeten ze alles terug betalen van die toeslag p/T of ben ik verkeerd . en achteréén is iederéén het verplicht. neem terug paard en kar dat is pas groen geitenneukers .

    Geplaatst door: k op
  • hallo, dit is een goed idee alleen de schipper is weer de domme want nprc wrijft zich in de handen want die verdienen er weer bakke met geld aan want starks trekt de markt weer aan en die schepen moeten varen voor een kontrakt wat in een slechte tijd is afgesloten

    Geplaatst door: bert op

Reageer

Zoutpendel gaat groen varen | Schuttevaer.nl

Zoutpendel gaat groen varen

De vijf schepen van 110 bij 11,40 meter (Antonie, Cofelica, Linda, Shalimar en Syracusa) van de zoutpendel tussen de zoutfabriek in Delfzijl en de chloorfabriek in Rotterdam krijgen deze zomer een katalysator en een roetfilter en gaan vanaf september milieuvriendelijk varen.

Zoutpendel gaat groen varen

Hiervoor werd afgelopen vrijdag een contract ondertekend door AkzoNobel Industrial Chemicals en de Nederlandse Particuliere Rijnvaart Centrale (NPRC). Dankzij deze investering gaat de roetuitstoot met 98% omlaag, van 5 ton naar 0,1 ton per jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (22)

  • En weer eentje,

    Maar daar ging het me eigenlijk om, zulke reactie,s zoals je zelf schrijft, moeilijk he
    Vind het wel stoer dat je de reactie plaatst met je eigen naam. haha
    Het slaat meer op de reactie,s dan op het artikel.
    Elke keer als je de site bekijkt en de reactie,s lees schaam ik me,n eigen dat ik ook schipper ben.
    Jammer genoeg lezen dit niet alleen maar schippers, ook deze artikel,s met reactie,s worden gelezen door bedrijven, bevrachters, en ook mensen die eigenlijk niet veel van het varen weten maar het toch interresant vinden om alles een beetje te volgen.
    Als ze dan op deze site komen lezen ze het artikel met de reactie,s daarbij.
    Bij elk artikel zijn de meeste reactie,s wijzen naar die nieuwe schepen of die jonge gasten of de banken en natuurlijk die rot bevrachters maar dat we met ze,n allen gewoon ja zeggen tegen deze tarieven dat wordt snel vergeten.
    Dat er een recessie gaande is die dit veroorzaakt wordt meestal ook geen rekening mee gehouden.
    Dat de binnenvaart niet de enigste is die getroffen wordt door de recessie wordt ook te gemakkelijk vergeten.
    Er zijn ongeveer 10 a 20 collega,s die door hun rare, onzinnige reactie,s en beschuldegingen een heel verkeerd beeld geven over de binnenvaart en de mensen die hier werkzaam in zijn daar baal ik van,
    Over het artikel zou ik zeggen we moeten hier met ze,n allen iets mee doen want hier liggen kansen voor de binnenvaart een schonere vervoerder is er niet als de binnenvaart.
    Ik vindt het keurig dat het werk bij de NPRC gebleven is die hebben ook gezorgd dat het werk via de binnenvaart vervoerd wordt waar niemand toch tegen kan zijn.
    Dat ze dit met een schoner vervoer en een 5 jarig contract binnen hebben gehaald is een voorbeeld voor vele bevrachters en bedrijven.

    Met vriendelijke groeten,

    Geen Jaloerse Buurman (misschien jaloers over de verdiensten) voor de rest niet, veel succes voor de vaste zout schepen.

    ps:de naam Geen Jaloerse Buurman heb ik gekozen omdat ik me,n eigen niet kan voorstellen dat je zonder jaloezie met zulke reactie,s kunt komen.

    Geplaatst door: Geen jaloerse Buurman op
  • hahaha geweldige reactie geen jalourse buurman,ik sta achter je verhaal…..

    Geplaatst door: johan op
  • Nou wat een reactie,s weer,
    hebben jullie blond haar, misschien blauwe ogen en cupje D?
    De eerste reactie Bertha een grotere cup bestaat er niet,
    De NPRC is een cooperatie, in een cooperatie worden de winsten of eventuele verliezen gedeeld met de leden (geleerd op school)Die bakke met geld worden mede verdeeld met diezelfde leden die dit zout vervoeren.
    Hele slimme reactie, Bertha
    En dan hebben we k onze geitenneuker,
    (terug paard en wagen dat is pas groen)Het is best wel eens handig om reclame voor de binnenvaart te maken hierdoor kan meer werk komen en daar moet het toch van komen,k
    En dan likke ook een blondje, het eerste gedeelte klopt en dan iets suggereren wat die net zo goed niet weet of hij heeft het contract tussen NPRC en de centrale onder ze,n ogen gehad.
    Tuurlijk we weten allemaal dat het scherp aangenomen is maar 1,75 naar de ruhr of 4,5 euro naar de moezel en ga zo maar verder dit komt allemaal door de NPRC natuurlijk.
    Dan krijgen we ons enige Doortje meneer van Toor en meneer Zeldenrust komen uit een ander milieu maar volgens mijn zijn dit zeer nette correcte opmerkingen.
    Dan Johanna u weet er ook heel veel van moet ik zeggen.
    Hallo lekkere collega,s
    Wat een opmerkingen allemaal, ik ben blij met zulke berichten tuurlijk zijn er haken en ogen aan het groener vervoer verhaal maar ik ben toch blij met zulke berichtgeving dit is goed voor de binnenvaart.
    Dan het vrhaal NPRC neckar och deze hebben het gedaan natuurlijk eerst een jaar met ze,n allen structueel onder de vracht varen dan worden er contracten afgesloten voor op dat en dit moment nog een stuk boven de marktprijs en dan heeft deze cooperatie het gedaan ja natuurlijk weer iemand anders de schuld geven en zelf ook onder de kostprijs varen.
    Voor het geval dat hier weer opmerkingen van komen ik zit niet aangesloten bij een NPRC of zoiets maar ik ben gewoon niet zo van iemand anders de schuld geven.
    Het zijn moeilijke tijden maar kijk eerst naar je eigen.
    Er is momenteel redelijk tot veel werk dus we moeten met ze,n allen echt meer gaan vragen we zijn vandaag met veel reizen bezig geweest en overal ongeveer 25 tot 30% bij gevraagd bij verschillende reizen hebben we onder bod gestaan de ene ging niet door later laden de andere later lossen en natuurlijk de andere door een collega die het vervoert vanwege ze,n hobby, varen en ja een hobby kost geld.
    Het vraag en aanbod verhaal is weer redelijk normaal dus ja het wordt weer tijd om onze kostprijs te berekenen en te vragen niet te bang zijn om nee te zeggen.
    We varen zelf ook met zo,n eurpaspits van 110 bij 11,45 dus ik denk wel te weten wanner er weer aanbod van werk is ja of nee.
    Ik wens iedereen succes met deze rot tijd en ga ook anoniem reageren want we hebben geen zin om de hele dag die rolgordijnen naar beneden te doen omdat de mensen je aankijken na je reactie.
    We willen gewoon blijven zwaaien en ook fluiten als we de blondjes tegen komen.

    Groeten van een buurman die blij is voor de vaste zoutschepen deze mensen zijn niet weg getrapt zo hoor het.

    Geplaatst door: Geen jaloerse Buurman op
  • Als dit het gemiddelde niveau is van de collegas met hun positieve reacties ben ik bang dat de crisis nog even gaat duren.Hou toch is op met dat misselijke,annonieme,stiekeme gezwets.Laat zien dat je ballen hebt en zet je echte naam er onder.Zouttransporteurs,veel succes.jullie doen tenminste iets.beter een optimist die zich wel eens vergist,dan een pessimist die altijd maar zit te zeveren en misschien wel de aansluiting mist.En beheerder van deze site,doe er iets aan want ik wordt ziek van deze toestanden.Weg met dat annonieme gedoe.groeten van iemand die ook zat fouten maakt

    Geplaatst door: P Maljaars op
  • de meesten weten zeker niet dat volvo de enigste motor is die minder is gaan verbruiken met ccr 2. in tegen stelling tot andere merken. mvg dus duurkoop kan nog altijd duurder (verbruik) met uw mooie cat enz.

    Geplaatst door: j op
  • CCR 2 motoren,geen generators meer aan in Rotterdam maar wel een vliegshow tussen de maasbruggen en een verlichting in de rotterdamse stad waar de helft wel van uit kan!! Ik snap het niet meer maar volgens mij heeft men Hagens groot gelijk.

    Geplaatst door: schipper op
  • Mijnheer Hagens,

    ik lees wel vaker met verbazing reacties van U. Maar als u de klok heeft horen luiden en niet weet waar de klepel hangt moet U niet reageren denk ik.
    Deze schepen varen al jaren voor zowel de NPRC als dat ze het zout-transport van Delfzijl naar de Botlek doen. En ik denk dat Brussel hier niks tegen kan doen, want over een paar jaar mag je op Maasvlakte 2 ook alleen maar met katalysatoren en dergelijke varen. Akzo heeft dit niet als eis gesteld maar heeft dit in overleg met de andere partijen gedaan.

    Ikke,

    Ik snap jouw verhaal niet helemaal, ze hebben een contract voor 5 jaar afgesloten, AkzoNobel, NPRC en de schippers. Dus wat praat je nou over na de zomer wil ik het niet voor minder dan 6,50euro doen? En wat dat Neckar verhaal betreft sla je ook de plank finaal mis. 1 het is voor meer aangenomen en 2 vorig jaar werd het door de vrije mannen al voor minder weggevaren alleen niet via de NPRC.

    Bert,

    waarom zou de NPRC zich in zijn handen wrijven? Die hebben volgens mij een contract wat exact net zo lang duurt.

    Subaru-rijder,

    Wat betreft die generator ben ik het met je eens, ik verbaas me er ook telkens weer over dat ze met een nieuwbouwschip niet eens meer ’s nachts zonder generator kunnen. Wij zijn ook nog niet zo oud (2004) maar bij ons gaat hij gewoon stil als we er niet zijn en ’s nachts.

    Geplaatst door: Jan op
  • goed gelezen Erik schippers worden uitgebuit tof dat je t begrijpt.

    Geplaatst door: k op
  • Een persbericht over de binnenvaart als \”groene\” vervoersstroom. Heel positief.

    Geplaatst door: Tankerschipper op
  • Zeg hagens.

    Ik heb wel eens het idee dat u heel de binnenvaart ontdekt heeft.u weet het echt zo goed,ben trots op de binnenvaart dat we zulke betweters hebben.Maar even om door te gaan over het coaster verhaal,als u nou niet ( en dat komt niet vaak voor ) weet hoe de vork in de steel zit,klets dan niet zo…

    Geplaatst door: johan op
  • Hagens je hebt dat zeer netjes verwoord.Ik geloof dat mijnheer van Toor en mijnheer T.Zeldenrust ui t een heel ander milieu komen.

    Geplaatst door: Doortje Grooten-Wendt op
  • Meneer Zeldenrust, ik gun u het van harte, daar is het mij persoonlijk zeker niet om te doen, alleen kan ik niet begrijpen dat men vanuit Brussel zulks concurentie beding goedkeurt.
    Men kan straks wel van alles gaan eisen zodat een ander buiten de pot piest.
    Ben wel direct met een ieder eens als ik een nieuwe motor plaats dat het een moderne motor moet zijn die voldoet aan de nieuwste eisen.
    Vindt dus dat AKZO gewoon moet zeggen wij hebben een goedkopere transporteur gevonden en niet met andermans spullen gaan pronken.
    Weet u nog dat men in Delfzijl naar de Botlek een Coaster had varen want de binnenvaart was niet betrouwbaar genoeg, is ze zeker toch te duur geworden dat het weer in binnenschepen terug is, en nogmaals ik ben blij dat u het doet, want weer 5 maal 3200 tonners van vrije markt, dus het mes snijd wel degelijk aan twee kanten.

    Geplaatst door: Hagens op
  • Ik als 1 van de 5 ben zeer tevreden en zie de komende 5 jaar vol vertouwen tegemoet. Verder heeft ingaan op onderstaande reacties mijns inziens weinig zin. @ Erik: ik snap de reacties ook niet helemaal.

    Geplaatst door: T. Zeldenrust op
  • Dus als ik een aantal reacties mag samenvatten: iedere verbetering of verandering is een bedreiging en de schipper is altijd de pisang? En heel de wereld is alleen maar bezig om die arme en zielige binnenschippers uit te buiten? En vergroening en duurzaam ondernemen vormen geen kansen voor ons maar betekenen juist het einde van de binnenvaart? En ondernemers die op die maatschappelijke ontwikkelingen inspelen zijn stapelgek en worden stelselmatig onderdrukt? Of begrijp ik de reacties verkeerd?

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Toch goed bezig, die mau mau.

    Geplaatst door: Jannus op
  • Het zijn allemaal jonge schepen, het is een loffelijk streven om de uitstoot naar beneden te brengen. Maar waarom een dikke generator 24 uur per dag aan?? Wanneer met de nieuwbouw gewoon beter was opgelet, had je al jaren besparing van gasolie en roet gehad.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Ik zie die zoutschepen van Delfzijl en Hengelo toch altijd leeg terug komen, is dat ook meegerekend.
    Daar komt nog bij dat een ccr 2 motor meer brandstof verbruikt volgens deskundige dan een ccr 1 motor, de vervuiling van de aarde is niet alleen het probleem, ook de opwarming en dat komt nog altijd uit deze motoren, en de motoren zijn 90 graden terwijl mijn oude MWM 60 graden is, dus komt het koelwater warmer uit de motor of maakt de beunkoeler de omgevingstemparatuur warmer. volgens mijn is die hele ccr 2 geldklopperij, tenslotte waar je meer brandstof verbruikt per p.k. is meer uitstoot.

    Geplaatst door: Hagens op
  • @ k

    je slaat hier de spijker recht op zijn kop.

    ik dacht dat die niuwe schepen al superschoon waren met ccr2 motoren. ik voel me bijna een misdadiger met mijn ouwe karretje

    Geplaatst door: L op
  • is dit ook zo niet iets van handjes wit wassen.wat wordt er allemaal van chloor gemaakt? toch de binnenvaart maar toeschuiven dat het nog groener kan ook ondertussen nog waarschijnlijk nog procentjes afgesloten met machienefabriek + CCR we gooien 5 visse in de vijver om er een paar honderd te vangen twee vliegen in ééne klap binnenvaart pikt toch alles valt veel geld aan te verdienen spijtig momenteel in binnenvaart zelf niet zelfde met AIS en nog paar honderd dingen dat verplicht zijn of gemaakt worden

    Geplaatst door: K op
  • we weten nog niet waar het voor afgesproken s maar als het voor 3 euro afgesloten is dan kan ik ze op een briefje geven dat ze tekort gaan komen aan die vracht.na de zomer wil ik er voor minder dan 6,5 eurie niet die reis doen.
    zal wel zelfde gaan als met de kolen naar de neckar. afsluiten voor 5 euro en dan bij betalen maaja moet wel bijtebetalen blijven.nee k blijf wel in mn eentje klooie eigenbaas.

    Geplaatst door: ikke op
  • goeie zet,zeker van transport + beetje mede eigenaar en als ze voor vijf jaar zelf uit transport stappen moeten ze alles terug betalen van die toeslag p/T of ben ik verkeerd . en achteréén is iederéén het verplicht. neem terug paard en kar dat is pas groen geitenneukers .

    Geplaatst door: k op
  • hallo, dit is een goed idee alleen de schipper is weer de domme want nprc wrijft zich in de handen want die verdienen er weer bakke met geld aan want starks trekt de markt weer aan en die schepen moeten varen voor een kontrakt wat in een slechte tijd is afgesloten

    Geplaatst door: bert op

Reageer