Maritiem Museum zoekt vervolg op ‘Sex & The Sea’

Het Maritiem Museum Rotterdam zoekt naar een vervolg op de spraakmakende tentoonstelling ‘Sex & The Sea’ (2013), waarvoor zeelui op film vertelden over hun leven op zee, ver van huis en vrouw of man.

‘Hun verhalen gaven een mooi, maar ook een vertekend beeld, want de zeelieden zijn misschien niet veranderd, hun wereld wel. Schepen blijven korter liggen, ze liggen ver weg van de stad en het uitgaansleven, vaartijden zijn ook niet meer zo lang en internet aan boord zorgt voor contact met het thuisfront en biedt ook seksueel plezier’, zegt conservator Ron Brand.

In het kader van een vervolgonderzoek zoekt het Maritiem Museum Rotterdam naar zeevarenden, pas afgestudeerden of al wat ervaren zeelui, vooral vrouwen en mensen in de passagiers-/cruisevaart, eventueel zware lading/offshore, die bereid zijn om hierover geïnterviewd te worden. Brand: ‘We zijn op zoek naar het verhaal uit de eerste hand van de jonge garde. Hoe is het om nu te varen? Hoe is het leven aan boord? Zijn er avontuurtjes beleefd in andere havens? Wat deden de collega’s? Gingen bemanningen gezamenlijk stappen? Bleef het bij drinken alleen? Dat soort verhalen. Anonimiteit is gegarandeerd.’

Contactpersonen: Ron Brand, conservator (r.brand@maritiemmuseum.nl, tel. 010-4029273) en Tim Suijkerbuijk, student EUR (timsuijkerbuijk@live.nl).