Kok Piet Rijnberg 40 jaar in dienst van Eben-Haëzer

Tholenaar Piet Rijnberg (61) werkt 40 jaar als kok op schippersinternaat Eben-Haëzer in Dordrecht. Dagelijks zorgt hij voor het eten van zo’n 130 kinderen.

Kok Piet Rijnberg 40 jaar in dienst van Eben-Haëzer

‘Ik werk hier bijna net zolang als het internaat bestaat’, zegt de jubilaris. ‘Het blijft leuk, al vraag ik me soms af of de generatiekloof tussen mij en de kinderen niet te groot wordt. Voorlopig gaan we nog maar even door.’

Piet wordt in de keuken van het internaat bijgestaan door Jan van den Dool en Evelien Blankenstijn, sinds jaar en dag zijn vaste krachten. Het drietal maakt in de keuken dagelijks verschillende gerechten klaar. Moeilijk is het koken voor ruim 100 kinderen volgens Piet niet. ‘Ik kook liever voor een grote groep, dan thuis voor een paar bordjes. Dan maak ik altijd teveel.’ Thuis kookt hij dan ook zelden.

Maandag 1 februari was het exact 40 jaar geleden dat Piet in dienst van Eben-Haëzer kwam. De kinderen en het personeel van Eben-Haëzer hadden voor deze dag een feestelijk programma bedacht.

De kok werd ‘s morgens opgehaald met een oldtimer en vervolgens samen met zijn vrouw naar Dordrecht gebracht. Daar stonden zijn collega’s hem al op te wachten. Vervolgens werd Piet langs alle leefgroepen geleid, waar hij een deel van de maaltijd kreeg voorgeschoteld. ’s Middags werd er door collega’s, bestuur, directie en familie feestelijk stilgestaan bij het jubileum.

Kok Piet Rijnberg 40 jaar in dienst van Eben-Haëzer | Schuttevaer.nl

Kok Piet Rijnberg 40 jaar in dienst van Eben-Haëzer

Tholenaar Piet Rijnberg (61) werkt 40 jaar als kok op schippersinternaat Eben-Haëzer in Dordrecht. Dagelijks zorgt hij voor het eten van zo’n 130 kinderen.

Kok Piet Rijnberg 40 jaar in dienst van Eben-Haëzer

‘Ik werk hier bijna net zolang als het internaat bestaat’, zegt de jubilaris. ‘Het blijft leuk, al vraag ik me soms af of de generatiekloof tussen mij en de kinderen niet te groot wordt. Voorlopig gaan we nog maar even door.’

Piet wordt in de keuken van het internaat bijgestaan door Jan van den Dool en Evelien Blankenstijn, sinds jaar en dag zijn vaste krachten. Het drietal maakt in de keuken dagelijks verschillende gerechten klaar. Moeilijk is het koken voor ruim 100 kinderen volgens Piet niet. ‘Ik kook liever voor een grote groep, dan thuis voor een paar bordjes. Dan maak ik altijd teveel.’ Thuis kookt hij dan ook zelden.

Maandag 1 februari was het exact 40 jaar geleden dat Piet in dienst van Eben-Haëzer kwam. De kinderen en het personeel van Eben-Haëzer hadden voor deze dag een feestelijk programma bedacht.

De kok werd ‘s morgens opgehaald met een oldtimer en vervolgens samen met zijn vrouw naar Dordrecht gebracht. Daar stonden zijn collega’s hem al op te wachten. Vervolgens werd Piet langs alle leefgroepen geleid, waar hij een deel van de maaltijd kreeg voorgeschoteld. ’s Middags werd er door collega’s, bestuur, directie en familie feestelijk stilgestaan bij het jubileum.