Ombouwverbod dreigt in 2011 voor enkelwandige tankers

Het dubbelwandig maken van enkelwandige binnenvaarttankers wordt in 2011 waarschijnlijk verboden. Vanaf januari 2011 wordt het ADNR namelijk vervangen door het dan in heel Europa (inclusief Rusland) geldende ADN. En in het ADN is geen regeling opgenomen die ombouw van enkelwandige tankers naar dubbelwandige tankers mogelijk maakt.

De mogelijkheid om enkelwandige tankers om te bouwen naar dubbelwandige staat nu nog in ADNR-tabel 1.6.7.2.1. De West-Europese binnenvaartlanden hebben die tabel echter niet laten opnemen in het ADN, omdat ze huiverig waren zo een mogelijkheid te creëren voor het ombouwen van tankers door de Oost-Europese landen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (33)

  • Hahahahaha Lekker knallen met onze enkelwandige schuit! Zonder stress paar daagjes A2 geen probleem! Bijna vrij dus laat ze maar lullen en zakken vullen! hahahaha Joeeehoeee

    Geplaatst door: Do op
  • Dit zit er al jaren aan te komen dat enkelwandigen eruit gaan.Ik vind het een goeie werking van de markt!

    Onveilige schepen,slecht voor het millieu.Gewoon ombouw verbod,en enkelwandigen slaopen wel tegen een hoger tarief,zodat de stap van enkelwandig naar dubbelwandig iets makkelijker word voor die ouwe zeurende gasten van de enkelen

    Geplaatst door: johan op
  • Aan allen: leer eerst goed nederlands schrijven. En dan aan de dubbelwanders: goed bezig en zeer slimme investeringen en bla bla bla. en aan de enkelwanders goede vooruitzichten want zo’n vaart zal het wel niet lopen. Heb wel de indruk dat hoe giftiger de tekst, hoe meer krediet eraan hangt. Dus stop het gezeik en maak uw eigen rekening!

    Geplaatst door: Julien VH op
  • er word vollop aan gewerkt om de mogelijkheid na 2011 te behouden om enkelwandige schepen om te kunnen bouwen naar dubbelwandig .

    Geplaatst door: jos op
  • Niemand kann einem Schiffahrts- Unternehmer verbieten ein Einhüllenschiff zur Doppelhülle umzubauen! Es sieht aber so aus, daß es zukünftig vielleicht nicht mehr möglich ist die Übergangsvorschriften in Anspruch zu nehmen, und das kann technisch schwierig werden bzw. mehr Geld kosten. Hier hat der Schuttevaer die Überschrift zum Artikel etwas zu reisserisch gestaltet. Er will seine Auflage eben auch in die Höhe treiben und mit der Angst der Schiffahrtstreibenden Geld verdienen.

    Geplaatst door: WPP op
  • @ Johan ben blij dat je zo gelukkig bent.

    Geplaatst door: Bas op
  • Ik heb een klein enkelwandig schip van 39.00 meter. Ik vaar alles, kom overal, zelfs op de DONAU, en ik heb een systeem op mijn schip uit de transportwereld. Kan werkelijk alles varen, ook ADR stoffen. Maar IK bepaal de prijs, niet de bank, oliemaatschappij of het transportbereau. En ik ben gelukkig met mijn kleine schip, mijn eigendom, geen cent van de bank er op.

    Geplaatst door: Johan op
  • Het valt mij op dat er in deze discussie een behoorlijk aantal misverstanden zijn. het was toch zo, afgezien van marktwerking, dat men tot 2018 met enkelwandige tankers zou kunnen blijven transporteren en dat er steeds meer stoffen van de stoffenlijst worden verwijderd die dus alleen in dubbelwandige schepen vervoerd zouden mogen worden, Nu kunnen we elkaar wel een beetje afkatten wie er een slimme ondernemer is en wie zijn zakken heeft zitten vullen, maar dat is eigenlijk helemaal niet relevant, want wat zijn nu eigenlijk de problemen om een goede enkelwandig casco om te bouwen naar een dubbelwandig casco, volgens mij zijn daar totaal geen bezwaren voor te vinden. de mensen die daar tegen zijn, omdat ze of een dubbelwandige tanker hebben of om andere redenen, spelen het spel opeens met andere regels omdat ze misschien wel te vroeg zijn overgestapt naar een dubbelwandige tanker, dan moet je opeens de spelregels niet willen gaan veranderen en beginnen over anderen die hun zakken hebben gevuld en nu dan maar aan een koude sanering moeten gaan denken, want het is gewoon niet mogelijk om nu opeens in minder dan één jaar alle nog goede casco’s om te bouwen naar dubbelwandig, waar eerst nog een termijn geldig was tot 2018. De marktwerking zal toch wel bewerkstelligen dat deze termijn automatisch naar voren wordt verschoven. Het is dus onlogisch en irrieel om de ondernemers van enkelwandige tankers te veroordelen dat ze niet hebben vooruit gekeken, misschien is het wel zo dat ze eerst hun financiële zaken goed op orde wilden hebben en dat is héél iets anders dan zakken vullen!

    Geplaatst door: Ed van Boxtel op
  • ik ben het helemaal eens met dhr tjalling

    de binnenvaart is niet meer het zelfde als het was vroeger ging je nog wel eens buurten met elkaar lag je nog wel eens een weekend stil om naar verjaardagen te gaan van famlilie dat kan nu niet meer want je bent alleen maar aan het knallen om maar centen te verdienen om dat het moet van de bank afstoppen is er niet meer bij bij gemeerde schepen want je moet door is het niet voor de bank dan wel voor de bevrachter en daar in tegen maakt het niet uit of je nu dubbelwandig of enkelwandig bent iedereen probeerd zijn geld te verdienen wij zijn enkelwandig maar heb net zo veel te vertellen als een d ubbelwandig helemaal niks want de maatschaijpen bepalen zamen met de overheid en bank
    er is niks mis met enkelwandig die schepen varen al jaren en hebben om de 5 jaar klasse en om het half een ebis controle en ja ik zal straks ook naar dubbelwandig moeten en ja ik zal deze straks naar s’gravendeel moeten brengen met veel pijn in mijn hart het is niet anders dus ja laten we het lekker collegiaal houden want die enkelwandige eigenaren moeten toch ook dubbelwandig en kopen dan straks die oude rotzooi zoals henk het zegt van jullie weer over en zo hou je het circeltje rond de een inversteerd in dubbelwandig en die is blij dat zijn enkelwandig aan zo’n “gek”verkoopt en die koopt straks weer die dubbelwandig die dan weer te koop ligt

    Geplaatst door: menno op
  • Beste colaga\’s
    Wanneer ik de reacties lees denk ik dat is weer de binnenvaart ten voeten uit. Er zijn een paar gulde regels in de wereld een daar van is verdeel en heers. Wanneer wij het als colaga\’s wat meer de rijen zouden sluiten hadden we ook als (eigenaar) wat te vertellen op ons schip. Nu maken de groote olie matschapijen en een haast onbetuurbare overheid uit wat we wel en niet mogen doen. Een ander kwalijke zaak is dat je door de banken verplicht wordt om een meerder jarig contract met een bevrachter te sluiten, die dan wel de exploitatie voor je uitmaakt en jij als ondernemer maar moet afwachten wat je er van overhoud. Nee geloof mij colaga\’s wij zijn goed bezig. Vaart zo voort.
    Tjalling Langius
    mts Desiree

    Geplaatst door: Tjalling op
  • Nee je bent niet zielig als je aan het handje van de bevrachter moet lopen en braaf moet doen wat je opgedragen wordt door het kantoor.Ik denk dat 60% van alle nieuwbouw eigenaren niet een stuiver op hun geweten hadden toen ze er aan begonnen.En ik hoef geen econoom te zijn om te kunnen zien dat er over een jaar of tien nog geen fuck van hun bij is, lekkere goedkoope arbeidskrachten!
    Veel einenaren van enkelwandige tankers zouden best wel over willen stappen naar een dubbelwandige maar wllien niet door de bevrachter en de bank geregeerd worden en wie koopt hun schip?

    Bouke

    Geplaatst door: B Langius op
  • De mensen die nu nog varen met enkelwandige schepen kopen tegen als het zover is weer de nieuwbouwers van nu,zo werkt het gewoon.Vind het dan ook niet gepast om de eigenaren van enkelwandige schepen in de hoek te drukken.En ga niet naast je schoenen lopen dirkje jan.

    Geplaatst door: rob op
  • En waarom heb je hem verkocht 3 jaar geleden?
    Juist omdat je doorhad dat je er toen nog een leuke cent voor kreeg en je wist dat de toekomst dubbelwandig werd.
    Ik gun de enkelwandige schepen ook het allerbeste maar ze hebben jaren goed kunnen verdienen dus moet je niet zeuren om subsidie’s of wat dan ook en gewoon je verlies nemen omdat je niet goed vooruit heb gekeken.

    Geplaatst door: Dirk-Jan op
  • Beste dirk jan,je hebt echt geen verstand lees ik wel,ik heb zelf een dubbelwander maar vind het niet normaal om onze collegas van zullen we maar zeggen de enkelwanders zo aan te vallen.Ik ben tenslotte ook begonnen op een enkelwandig tankschip wat ik goed heb kunnen verkopen 3 jaar geleden,ik wens deze mensen dus succes met hun enkelwander.Als ik hun niet had gehad had ik mn nieuwe niet gehad.Laten we collegiaal blijven.

    Geplaatst door: jan l op
  • Goed ondernemerschap is vooruit kijken en risico’s nemen.
    Dus degene die nu nog met enkelwandige schepen zitten kunnen beter of een heel grote buffer opbouwen of vrede mee hebben dat ze straks nog de oudijzer prijs krijgen en klaar.
    Wat dat aangaat kunnen eigenaren beter meer op de wal gaan kijken, hoeveel bedrijven zijn daar wel niet die maar blijven investeren in nieuwe panden en materialen, die hoor je ook niet zeuren om subsidie’s.
    Dus heren eigenaren/ ondernemers, denk nog eens goed na of je het wel waard bent om een onderneming te hebben want die heb je niet alleen om je eigen zakken te vullen in alle jaren maar die heb je om te investeren en te vernieuwen en te verjongen en up-to-date te houden.

    Aan carl: iedere simpel denkend figuur kan toch wel snappen dat je nu 8 jaar even je zakken kan vullen, zorg alleen wel voor extra afschrijving op je schip want in 2018 krijg je er nog maar 30.000 euro voor.

    Geplaatst door: Dirk-Jan op
  • Ja lachen he? Oliemaatschapijen bepalen wat wel en niet mag en straks zijn ze zelf de klos als we met alternatieve energievormen voorzien in onze behoeftes. Zitten we alsnog met een berg dubbelwandige schepen die geen moer waard zijn

    Geplaatst door: Peter op
  • Johan – de bunkerboten mogen tot eind 2038 enkelwandig blijven.

    Geplaatst door: Rob op
  • Ik ben benieuwd wat er met bunkerbootjes en hele kleine kanaaltankertjes gaat gebeuren, zeg maar tot een meter of 40?

    Geplaatst door: Johan op
  • Vind ik een slecht plan,een beetje die makelaars spekken dat bereik je ermee,goed onderhouden onder klasse schepen kun je zo ombouwen.Zou kapitaalvernietiging zijn.Tenslotte staat er ook een andere waarde tegenover als compleet nieuw,dus dan is toch iedereen tevreden?En dan de tanschepen die op de kanalen varen,dat is echt niet rendabel om compleet nieuw te bouwen.Ik zou het daarom niet verstandig vinden,we wachten maar weer af.

    Geplaatst door: anton op
  • Dubbelwandige schepen zit er aan te komen dat weten we allemaal,maar moet rob in zn opmerking wel gelijk geven dat we allemaal begonnen zijn op een enkelwandig schip en een paar jaar terug voor een goede prijs verkocht.Heb je ook kopers voor nodig natuurlijk,anders had je ook die nieuwe niet kunnen kopen.Laat mekaar een beetje in de waarde.

    Geplaatst door: dirk op
  • dat is een super idee. ff een enkelwandige niet al te duur kopen. er 8 jaar mee rond knallen en knaken ermee verdienen en dan de schroot hoop op met die zooi.

    Geplaatst door: carl op
  • 2018 dat is nog 8 jaar gewoon nu voor een prikkie een enkelwandige kopen 8 jaar je zakken vullen en lekker de dubbelwandige beconcureren. en dan over 8 jaar slopen en lekker gaan aflossen op een dubbelwandige.

    Geplaatst door: econoom op
  • Klaas, hoezo met een 100% financiering een dubbelwandigetanker laten bouwen? Of verdien je zo slecht met je enkelwandigetanker dat je een 100% financiering nodig hebt?
    De meeste banken willen dat je 20 tot 25% eigenvermogen meeneemt voor nieuwbouw. Nou en heb je dat niet gaat het niet door.
    Maar dubbelwandigetankereigenaren zijn geen sukkels wat jij zegt. Die hebben dit aan zien komen en geinversteerd! Had je beter een voorbeeld aankunnen nemen.

    Geplaatst door: hendrik op
  • Blij dat ik een dubbelwandigetanker heb!

    Geplaatst door: frans op
  • Hmm worden die enkelwandigetankerschippers nu nerveus? Hadden ze toch eens eerder moeten inversteren in dubbelwandig. En hoezo zijn dubbelwandigetankereigenaren sukkels? Denk dat die enkelwandigen dit allang wisten dat het ophoud dus nu niet zo janken op die dubbelwandigen. Had zelf eerder geinversteerd inplaats van auto’s en huizen van je winst te kopen! had daar een dubbelwandigetanker voor laten bouwen. Laat me niet lachen stelletje zielige mensen dat ze nu zijn omdat de regels aangescherp worden. EIGEN SCHULD DIKKE BULD!!!!

    Geplaatst door: dennis op
  • Investeren in dubbelwandig,hahaha.Ja met 100 procent financiering zeker,of je enkelwander goed verkocht.sukkel.

    Geplaatst door: klaas op
  • Al die lui met hun dubbelwanders hebben eerst hun enkelwandig schip duur of aan een heel goede prijs verkocht,en nu is het volgens jullie oude rotzooi??Laat je toch eens nakijken man.Je bent zelf toch ook begonnen op een ouder schip.

    Geplaatst door: rob op
  • Iedereen weet dat alles voor 2018 dubbelwandig moet worden vervoerd op wat uitzonderingen na.
    Dus wat loopt iedereen te miepen. Hadden die enkelwandige tanker eigenaren maar eens wat eerder hun ogen open moeten doen en inversteren dubbelwandig.
    Zijn nu marktverziekers met hun oude rotzooi! En maar wijzen naar de mensen die wel hebben geinversteerd in dubbelwandig, maar is dat niet de kift van zei wel en ik niet?? Hou op met zeiken op de dubbelwandigers die durven wel te inversteren op wat voor dan manier ook!
    ‘s-Gravendeel gaat het druk kreigen met slopen!

    Geplaatst door: henk op
  • Dat is helemaal lekker,heb 3 maanden terug mn klasse gedaan.Als je dat eventjes van te voren weet kun je daar financieel rekening mee houden,bouw ik ook nog nieuwe generatorsets in en een nieuwe pompmotor lees ik dit.Weer onder druk van de olieraffinaderijen en de makelaars zeker.

    Geplaatst door: henk op
  • Als het schip aan de eisen kan voldoen dan zou het goed moeten zijn en de keuze van de ondernemer of hij het waard vind of niet.Vind het vreemd dat de overheid zich hier een rol toe bedeeld en zich naar de hand van de grote oliemaatschapijen laat zetten.

    Geplaatst door: APG op
  • Word je verplicht om 5a6 miljoen uit te geven,wat een grote onzin zeg.Ik ben er zeker van dat ze dit er niet door krijgen.

    Geplaatst door: rob op
  • nee dat is gewoon vooruit denken en gewoon optijd om of bouwen en dan niet over bouwen zo als in de droog lading

    Geplaatst door: jh op
  • Hier worden de grote jongens weer de hand boven het hoofd gehouden,leve de democratie!!!

    Geplaatst door: democraat op

Reageer

Ombouwverbod dreigt in 2011 voor enkelwandige tankers | Schuttevaer.nl

Ombouwverbod dreigt in 2011 voor enkelwandige tankers

Het dubbelwandig maken van enkelwandige binnenvaarttankers wordt in 2011 waarschijnlijk verboden. Vanaf januari 2011 wordt het ADNR namelijk vervangen door het dan in heel Europa (inclusief Rusland) geldende ADN. En in het ADN is geen regeling opgenomen die ombouw van enkelwandige tankers naar dubbelwandige tankers mogelijk maakt.

De mogelijkheid om enkelwandige tankers om te bouwen naar dubbelwandige staat nu nog in ADNR-tabel 1.6.7.2.1. De West-Europese binnenvaartlanden hebben die tabel echter niet laten opnemen in het ADN, omdat ze huiverig waren zo een mogelijkheid te creëren voor het ombouwen van tankers door de Oost-Europese landen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (33)

  • Hahahahaha Lekker knallen met onze enkelwandige schuit! Zonder stress paar daagjes A2 geen probleem! Bijna vrij dus laat ze maar lullen en zakken vullen! hahahaha Joeeehoeee

    Geplaatst door: Do op
  • Dit zit er al jaren aan te komen dat enkelwandigen eruit gaan.Ik vind het een goeie werking van de markt!

    Onveilige schepen,slecht voor het millieu.Gewoon ombouw verbod,en enkelwandigen slaopen wel tegen een hoger tarief,zodat de stap van enkelwandig naar dubbelwandig iets makkelijker word voor die ouwe zeurende gasten van de enkelen

    Geplaatst door: johan op
  • Aan allen: leer eerst goed nederlands schrijven. En dan aan de dubbelwanders: goed bezig en zeer slimme investeringen en bla bla bla. en aan de enkelwanders goede vooruitzichten want zo’n vaart zal het wel niet lopen. Heb wel de indruk dat hoe giftiger de tekst, hoe meer krediet eraan hangt. Dus stop het gezeik en maak uw eigen rekening!

    Geplaatst door: Julien VH op
  • er word vollop aan gewerkt om de mogelijkheid na 2011 te behouden om enkelwandige schepen om te kunnen bouwen naar dubbelwandig .

    Geplaatst door: jos op
  • Niemand kann einem Schiffahrts- Unternehmer verbieten ein Einhüllenschiff zur Doppelhülle umzubauen! Es sieht aber so aus, daß es zukünftig vielleicht nicht mehr möglich ist die Übergangsvorschriften in Anspruch zu nehmen, und das kann technisch schwierig werden bzw. mehr Geld kosten. Hier hat der Schuttevaer die Überschrift zum Artikel etwas zu reisserisch gestaltet. Er will seine Auflage eben auch in die Höhe treiben und mit der Angst der Schiffahrtstreibenden Geld verdienen.

    Geplaatst door: WPP op
  • @ Johan ben blij dat je zo gelukkig bent.

    Geplaatst door: Bas op
  • Ik heb een klein enkelwandig schip van 39.00 meter. Ik vaar alles, kom overal, zelfs op de DONAU, en ik heb een systeem op mijn schip uit de transportwereld. Kan werkelijk alles varen, ook ADR stoffen. Maar IK bepaal de prijs, niet de bank, oliemaatschappij of het transportbereau. En ik ben gelukkig met mijn kleine schip, mijn eigendom, geen cent van de bank er op.

    Geplaatst door: Johan op
  • Het valt mij op dat er in deze discussie een behoorlijk aantal misverstanden zijn. het was toch zo, afgezien van marktwerking, dat men tot 2018 met enkelwandige tankers zou kunnen blijven transporteren en dat er steeds meer stoffen van de stoffenlijst worden verwijderd die dus alleen in dubbelwandige schepen vervoerd zouden mogen worden, Nu kunnen we elkaar wel een beetje afkatten wie er een slimme ondernemer is en wie zijn zakken heeft zitten vullen, maar dat is eigenlijk helemaal niet relevant, want wat zijn nu eigenlijk de problemen om een goede enkelwandig casco om te bouwen naar een dubbelwandig casco, volgens mij zijn daar totaal geen bezwaren voor te vinden. de mensen die daar tegen zijn, omdat ze of een dubbelwandige tanker hebben of om andere redenen, spelen het spel opeens met andere regels omdat ze misschien wel te vroeg zijn overgestapt naar een dubbelwandige tanker, dan moet je opeens de spelregels niet willen gaan veranderen en beginnen over anderen die hun zakken hebben gevuld en nu dan maar aan een koude sanering moeten gaan denken, want het is gewoon niet mogelijk om nu opeens in minder dan één jaar alle nog goede casco’s om te bouwen naar dubbelwandig, waar eerst nog een termijn geldig was tot 2018. De marktwerking zal toch wel bewerkstelligen dat deze termijn automatisch naar voren wordt verschoven. Het is dus onlogisch en irrieel om de ondernemers van enkelwandige tankers te veroordelen dat ze niet hebben vooruit gekeken, misschien is het wel zo dat ze eerst hun financiële zaken goed op orde wilden hebben en dat is héél iets anders dan zakken vullen!

    Geplaatst door: Ed van Boxtel op
  • ik ben het helemaal eens met dhr tjalling

    de binnenvaart is niet meer het zelfde als het was vroeger ging je nog wel eens buurten met elkaar lag je nog wel eens een weekend stil om naar verjaardagen te gaan van famlilie dat kan nu niet meer want je bent alleen maar aan het knallen om maar centen te verdienen om dat het moet van de bank afstoppen is er niet meer bij bij gemeerde schepen want je moet door is het niet voor de bank dan wel voor de bevrachter en daar in tegen maakt het niet uit of je nu dubbelwandig of enkelwandig bent iedereen probeerd zijn geld te verdienen wij zijn enkelwandig maar heb net zo veel te vertellen als een d ubbelwandig helemaal niks want de maatschaijpen bepalen zamen met de overheid en bank
    er is niks mis met enkelwandig die schepen varen al jaren en hebben om de 5 jaar klasse en om het half een ebis controle en ja ik zal straks ook naar dubbelwandig moeten en ja ik zal deze straks naar s’gravendeel moeten brengen met veel pijn in mijn hart het is niet anders dus ja laten we het lekker collegiaal houden want die enkelwandige eigenaren moeten toch ook dubbelwandig en kopen dan straks die oude rotzooi zoals henk het zegt van jullie weer over en zo hou je het circeltje rond de een inversteerd in dubbelwandig en die is blij dat zijn enkelwandig aan zo’n “gek”verkoopt en die koopt straks weer die dubbelwandig die dan weer te koop ligt

    Geplaatst door: menno op
  • Beste colaga\’s
    Wanneer ik de reacties lees denk ik dat is weer de binnenvaart ten voeten uit. Er zijn een paar gulde regels in de wereld een daar van is verdeel en heers. Wanneer wij het als colaga\’s wat meer de rijen zouden sluiten hadden we ook als (eigenaar) wat te vertellen op ons schip. Nu maken de groote olie matschapijen en een haast onbetuurbare overheid uit wat we wel en niet mogen doen. Een ander kwalijke zaak is dat je door de banken verplicht wordt om een meerder jarig contract met een bevrachter te sluiten, die dan wel de exploitatie voor je uitmaakt en jij als ondernemer maar moet afwachten wat je er van overhoud. Nee geloof mij colaga\’s wij zijn goed bezig. Vaart zo voort.
    Tjalling Langius
    mts Desiree

    Geplaatst door: Tjalling op
  • Nee je bent niet zielig als je aan het handje van de bevrachter moet lopen en braaf moet doen wat je opgedragen wordt door het kantoor.Ik denk dat 60% van alle nieuwbouw eigenaren niet een stuiver op hun geweten hadden toen ze er aan begonnen.En ik hoef geen econoom te zijn om te kunnen zien dat er over een jaar of tien nog geen fuck van hun bij is, lekkere goedkoope arbeidskrachten!
    Veel einenaren van enkelwandige tankers zouden best wel over willen stappen naar een dubbelwandige maar wllien niet door de bevrachter en de bank geregeerd worden en wie koopt hun schip?

    Bouke

    Geplaatst door: B Langius op
  • De mensen die nu nog varen met enkelwandige schepen kopen tegen als het zover is weer de nieuwbouwers van nu,zo werkt het gewoon.Vind het dan ook niet gepast om de eigenaren van enkelwandige schepen in de hoek te drukken.En ga niet naast je schoenen lopen dirkje jan.

    Geplaatst door: rob op
  • En waarom heb je hem verkocht 3 jaar geleden?
    Juist omdat je doorhad dat je er toen nog een leuke cent voor kreeg en je wist dat de toekomst dubbelwandig werd.
    Ik gun de enkelwandige schepen ook het allerbeste maar ze hebben jaren goed kunnen verdienen dus moet je niet zeuren om subsidie’s of wat dan ook en gewoon je verlies nemen omdat je niet goed vooruit heb gekeken.

    Geplaatst door: Dirk-Jan op
  • Beste dirk jan,je hebt echt geen verstand lees ik wel,ik heb zelf een dubbelwander maar vind het niet normaal om onze collegas van zullen we maar zeggen de enkelwanders zo aan te vallen.Ik ben tenslotte ook begonnen op een enkelwandig tankschip wat ik goed heb kunnen verkopen 3 jaar geleden,ik wens deze mensen dus succes met hun enkelwander.Als ik hun niet had gehad had ik mn nieuwe niet gehad.Laten we collegiaal blijven.

    Geplaatst door: jan l op
  • Goed ondernemerschap is vooruit kijken en risico’s nemen.
    Dus degene die nu nog met enkelwandige schepen zitten kunnen beter of een heel grote buffer opbouwen of vrede mee hebben dat ze straks nog de oudijzer prijs krijgen en klaar.
    Wat dat aangaat kunnen eigenaren beter meer op de wal gaan kijken, hoeveel bedrijven zijn daar wel niet die maar blijven investeren in nieuwe panden en materialen, die hoor je ook niet zeuren om subsidie’s.
    Dus heren eigenaren/ ondernemers, denk nog eens goed na of je het wel waard bent om een onderneming te hebben want die heb je niet alleen om je eigen zakken te vullen in alle jaren maar die heb je om te investeren en te vernieuwen en te verjongen en up-to-date te houden.

    Aan carl: iedere simpel denkend figuur kan toch wel snappen dat je nu 8 jaar even je zakken kan vullen, zorg alleen wel voor extra afschrijving op je schip want in 2018 krijg je er nog maar 30.000 euro voor.

    Geplaatst door: Dirk-Jan op
  • Ja lachen he? Oliemaatschapijen bepalen wat wel en niet mag en straks zijn ze zelf de klos als we met alternatieve energievormen voorzien in onze behoeftes. Zitten we alsnog met een berg dubbelwandige schepen die geen moer waard zijn

    Geplaatst door: Peter op
  • Johan – de bunkerboten mogen tot eind 2038 enkelwandig blijven.

    Geplaatst door: Rob op
  • Ik ben benieuwd wat er met bunkerbootjes en hele kleine kanaaltankertjes gaat gebeuren, zeg maar tot een meter of 40?

    Geplaatst door: Johan op
  • Vind ik een slecht plan,een beetje die makelaars spekken dat bereik je ermee,goed onderhouden onder klasse schepen kun je zo ombouwen.Zou kapitaalvernietiging zijn.Tenslotte staat er ook een andere waarde tegenover als compleet nieuw,dus dan is toch iedereen tevreden?En dan de tanschepen die op de kanalen varen,dat is echt niet rendabel om compleet nieuw te bouwen.Ik zou het daarom niet verstandig vinden,we wachten maar weer af.

    Geplaatst door: anton op
  • Dubbelwandige schepen zit er aan te komen dat weten we allemaal,maar moet rob in zn opmerking wel gelijk geven dat we allemaal begonnen zijn op een enkelwandig schip en een paar jaar terug voor een goede prijs verkocht.Heb je ook kopers voor nodig natuurlijk,anders had je ook die nieuwe niet kunnen kopen.Laat mekaar een beetje in de waarde.

    Geplaatst door: dirk op
  • dat is een super idee. ff een enkelwandige niet al te duur kopen. er 8 jaar mee rond knallen en knaken ermee verdienen en dan de schroot hoop op met die zooi.

    Geplaatst door: carl op
  • 2018 dat is nog 8 jaar gewoon nu voor een prikkie een enkelwandige kopen 8 jaar je zakken vullen en lekker de dubbelwandige beconcureren. en dan over 8 jaar slopen en lekker gaan aflossen op een dubbelwandige.

    Geplaatst door: econoom op
  • Klaas, hoezo met een 100% financiering een dubbelwandigetanker laten bouwen? Of verdien je zo slecht met je enkelwandigetanker dat je een 100% financiering nodig hebt?
    De meeste banken willen dat je 20 tot 25% eigenvermogen meeneemt voor nieuwbouw. Nou en heb je dat niet gaat het niet door.
    Maar dubbelwandigetankereigenaren zijn geen sukkels wat jij zegt. Die hebben dit aan zien komen en geinversteerd! Had je beter een voorbeeld aankunnen nemen.

    Geplaatst door: hendrik op
  • Blij dat ik een dubbelwandigetanker heb!

    Geplaatst door: frans op
  • Hmm worden die enkelwandigetankerschippers nu nerveus? Hadden ze toch eens eerder moeten inversteren in dubbelwandig. En hoezo zijn dubbelwandigetankereigenaren sukkels? Denk dat die enkelwandigen dit allang wisten dat het ophoud dus nu niet zo janken op die dubbelwandigen. Had zelf eerder geinversteerd inplaats van auto’s en huizen van je winst te kopen! had daar een dubbelwandigetanker voor laten bouwen. Laat me niet lachen stelletje zielige mensen dat ze nu zijn omdat de regels aangescherp worden. EIGEN SCHULD DIKKE BULD!!!!

    Geplaatst door: dennis op
  • Investeren in dubbelwandig,hahaha.Ja met 100 procent financiering zeker,of je enkelwander goed verkocht.sukkel.

    Geplaatst door: klaas op
  • Al die lui met hun dubbelwanders hebben eerst hun enkelwandig schip duur of aan een heel goede prijs verkocht,en nu is het volgens jullie oude rotzooi??Laat je toch eens nakijken man.Je bent zelf toch ook begonnen op een ouder schip.

    Geplaatst door: rob op
  • Iedereen weet dat alles voor 2018 dubbelwandig moet worden vervoerd op wat uitzonderingen na.
    Dus wat loopt iedereen te miepen. Hadden die enkelwandige tanker eigenaren maar eens wat eerder hun ogen open moeten doen en inversteren dubbelwandig.
    Zijn nu marktverziekers met hun oude rotzooi! En maar wijzen naar de mensen die wel hebben geinversteerd in dubbelwandig, maar is dat niet de kift van zei wel en ik niet?? Hou op met zeiken op de dubbelwandigers die durven wel te inversteren op wat voor dan manier ook!
    ‘s-Gravendeel gaat het druk kreigen met slopen!

    Geplaatst door: henk op
  • Dat is helemaal lekker,heb 3 maanden terug mn klasse gedaan.Als je dat eventjes van te voren weet kun je daar financieel rekening mee houden,bouw ik ook nog nieuwe generatorsets in en een nieuwe pompmotor lees ik dit.Weer onder druk van de olieraffinaderijen en de makelaars zeker.

    Geplaatst door: henk op
  • Als het schip aan de eisen kan voldoen dan zou het goed moeten zijn en de keuze van de ondernemer of hij het waard vind of niet.Vind het vreemd dat de overheid zich hier een rol toe bedeeld en zich naar de hand van de grote oliemaatschapijen laat zetten.

    Geplaatst door: APG op
  • Word je verplicht om 5a6 miljoen uit te geven,wat een grote onzin zeg.Ik ben er zeker van dat ze dit er niet door krijgen.

    Geplaatst door: rob op
  • nee dat is gewoon vooruit denken en gewoon optijd om of bouwen en dan niet over bouwen zo als in de droog lading

    Geplaatst door: jh op
  • Hier worden de grote jongens weer de hand boven het hoofd gehouden,leve de democratie!!!

    Geplaatst door: democraat op

Reageer