Kotug en Smit toch samen

Het is er uiteindelijk toch van gekomen. De samenvoeging van de Europese havensleepactiviteiten van Kotug International en Boskalis-dochter Smit. Elke partij heeft een belang van 50% in de hiervoor opgerichte joint-venture Kotug Smit Towage.

Het nieuwe samenwerkingsverband kan beschikken over een vloot van 65 moderne havenslepers verdeeld over 11 havens in Nederland, België, Duitsland en Engeland. De activiteiten die beide partners elders in de wereld ontplooien, vallen buiten de samenwerking.
Volgens Kotug-directeur Ard-Jan Kooren stellen de gebundelde activiteiten het samenwerkingsverband in staat in te spelen op de toenemende vraag vanuit de maritieme sector naar een betere efficiëntie en dienstverlening in Europese havens. Toen Kotug en Boskalis vorig jaar de voorgenomen samenwerking bekendmaakte, kregen zij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op hun dak. Die wilde precies weten hoe de overeenkomst in elkaar zat en of beide partijen hun deal hadden moeten aanmelden. Dit lijkt nu allemaal in orde te zijn, waardoor de samenwerking thans een feit is. (PAS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer