Stremmingen brug Burgum PM-kanaal in juni en juli

De bouw van een nieuwe brug bij Burgum over het Prinses Margrietkanaal levert in juni en juli hinder op voor het scheepvaartverkeer. Voor de nieuwe brug worden pijlers en remmingwerken aangelegd en daarom is de bestaande brug bij Burgum op verschillende momenten gedeeltelijk gestremd voor de scheepvaart.

Stremmingen brug Burgum PM-kanaal in juni en juli

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving duurt de stremming van maandag 29 juni tot en met vrijdag 17 juli (en niet vanaf zondag 14 juni tot en met vrijdag 17 juli).

Het beweegbare deel van de bestaande brug bij Burgum is gestremd van maandag 29 juni tot en met vrijdag 3 juli dagelijks van 07.00 uur tot 16.00 uur en van      maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli dagelijks van 07.00 uur tot 16.00 uur.

Recreatieschepen die hoger zijn dan 7 meter kunnen met gestreken mast onder het vaste deel van de brug doorvaren. Omvaren is mogelijk via de staande mast route.

Stremming vast deel

Het vaste deel van de brug is gestremd voor scheepvaart van maandag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli dagelijks van 07.00 uur tot 16.00  uur. Alle scheepvaart dient gebruik te maken van het beweegbare deel van de brug.

Rijkwaterstaat en de provincies Fryslân en Groningen werken aan de verbetering van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De vaarweg wordt geschikt gemaakt voor klasse Va-schepen van 110 x 11,40 meter en daarvoor wordt een aantal bruggen vervangen. Provincie Fryslân voert in opdracht van Rijkwaterstaat de werkzaamheden uit.

Meer informatie: op de website of bel 0800-8002 (gratis) off klik hier voor de bekendmaking.