Erlangen schut zaterdag weer

Sluis Erlangen zal zaterdag 31 januari om 06:00 uur weer schutten, verwacht WSA Nürnberg. Zo’n 60 schepen lagen woensdagmiddag in de stremming. De kapot gevaren bovendeur wordt donderdagochtend vervangen en vrijdag getest.

Sluis Erlangen schut zaterdag weer

De stremming sinds 22 januari werkt intussen door in bijvoorbeeld de autoindustrie, doordat vrachtschepen met onderdelen van toeleveranciers zijn blijven steken. ‘Voor de scheepvaart is zo’n stremming heel ernstig, vooral omdat er geen omleiding is’, legt Stefanie von Einem, hoofd scheepvaart bij de WSA Nürnberg, uit in een persbericht. ‘Nog een geluk dat er weinig passagiersvaart is. Voor de kerst gingen er meer dan 100 passagiersschepen naar de nieuwe kade in Nürnberg voor de Christkindlesmarkt.’

De beschadigde, 26 ton zware sluisdeur kon maandag worden verwijderd. Woensdag lag de vervangende deur compleet samengesteld klaar op de sluis. Als de wind beperkt blijft tot 5 Bft, wordt die donderdagochtend op z’n plaats gehangen en in de loop van de dag verder geïnstalleerd.