Nieuw ECT-scheepsrecord: 10.557 containers in en uit

Het containerschip Thalassa Pistis van Evergreen Line heeft afgelopen weekeinde aan de ECT Delta Terminal een nieuw Rotterdams record gevestigd: er werden 10.557 containers uit en in het schip overgeslagen.

Nieuw ECT-scheepsrecord: 10.557 containers in en uit

‘Dat we meer dan 10.000 containers op één schip behandelen is duidelijk een volgende stap in de schaalvergroting’, zegt ECT’s president-directeur Jan Westerhoud. De terminal heeft volgens hem bewezen er klaar voor te zijn.

Achter elkaar gezet vormen de overgeslagen containers een rij van ruim 100 kilometer. Er werden 5.341 containers gelost en 5.216 containers geladen. Deze enorme hoeveelheid containers is met een ‘berthproductiviteit’ van meer dan 150 containermoves per uur afgehandeld.

ULCS

Hierdoor kon het schip ruim binnen de afgesproken tijd haar reis naar het Verre Oosten vervolgen. Het schip van Evergreen Line behoort met een capaciteit van 13.806 TEU, een lengte van 368 meter en een breedte van 51 meter tot de grootste categorie containerschepen, de Ultra Large Container Ships (ULCS).

Het intercontinentale containervervoer wordt steeds meer uitgevoerd met deze grote schepen, waarbij ook de call-size (de hoeveelheid geloste en geladen containers tijdens een terminalbezoek) toeneemt. Eind vorig jaar zorgde het zusterschip van de Thalassa Pistis, de Thalassa Hellas, dat ook onder de vlag van Evergreen vaart, al voor een record op de ECT Delta Terminal. Destijds werden 6.750 containers overgeslagen. ECT investeert voortdurend in haar medewerkers, faciliteiten en systemen om deze grote aantallen containers aan te kunnen en mee te groeien met de schaalvergroting bij haar klanten.

Nieuw ECT-scheepsrecord: 10.557 containers in en uit | Schuttevaer.nl WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.