Havenfestival IJmuiden: nautisch spektakel (LiveDRONE)

Voor de elfde keer vond zaterdag 30 augustus het havenfestival plaats in IJmuiden. Het fraaie weer trok vele duizenden bezoekers naar de Trawlerkade om te genieten van dit spectaculaire nautische evenement, waar maritiem gerelateerde bedrijven alles uit de kast haalden om bezoekers uitleg te geven over hun activiteiten.

Havenfestival IJmuiden: nautisch spektakel

Rijkswaterstaat gaf uitleg over de toekomstige supersluis en renovatie van de Velsertunnel, Amports promootte diverse havenberoepen, Havenbedrijf Amsterdam gaf ook veel aandacht aan de nieuwe zeesluis. De Maritieme Academie was er, evenals het Loodswezen. Eneco informeerde bezoekers over windmolenparken op zee. De Koninklijke Marine ontbrak niet, net als de KNRM met nieuwe en klassieke reddingsboten, vletterlieden en scoutinggroepen.
Rijen dik stonden geïnteresseerden te wachten om het Kustwacht bergingsschip Ievoli Amaranth, hydrografisch opnemingsvaartuig Zr Ms Luymens en visserijonderzoekschip Tridens te bezichtigen. De klassieke zeesleper Holland van Terschelling nam voor de eerste keer deel aan het evenement en trok veel publiek. Natuurlijk ontbraken ook de havenrondvaarten niet met onder meer de Wavecat Express van de vletterlieden, de Hercules’ van sleepdienst Iskes en de loodstenders. Naast het nautisch aspect was er ook veer veel aandacht voor theater, kunst, muziek, culinaire lekkernijen en veel kinderspelen. Met DFDS Seaways kon men een minicruise maken naar twee windmolenparken op zee en de reusachtige drijvende kraan Nijlpaard van OBA vermaakte bezoekers met een spectaculaire watershow. Aan het eind van de middag was er weer een sloepenrace. De plannen voor het volgend Havenfestival IJmuiden liggen vast al klaar. (WM)

YouTube-video met #LiveDRONE

 

Havenfestival IJmuiden: nautisch spektakel (LiveDRONE) | Schuttevaer.nl WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.