Geen walstroom door hernummering van kasten

Schippers die overwegen om tijdens de feestdagen af te meren in Rotterdam dienen rekening te houden met hernummering van de walstroomkasten. De stickers zijn onlangs verwisseld, veel stickers hebben een ‘nul’ voor het cijfer gekregen. Het gehele getal dient opgegeven te worden. Door de hernummering van de kasten moet storingsdienst Joulz, die de kasten beheerd, vaak uitrukken.

Joulz is er druk mee

Tijd van gedogen in Rotterdam voorbij

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (7)

  • met de kerst in utrecht gelegen 63 ampere walstroom geen probleem voor grootverbruikers voor een doorsnee modern schip met verwarming motor enz… nadeel de boel leeggeplunderd als je terug aan boord komt .deuren vernield ruiten kapot computers enz… alles gestolen.
    politie aan boord pv tje gemaakt en voor de rest stroomkabel niet gepikt .net in utrecht gepasseerd schip van collega op dezelfde plaats ook ruit ingetrapt en ingebroken .
    ps km 38 amsterdam rijnkanaal net voor de meernbrug

    Geplaatst door: rené ms colombia op
  • meneer v wijk of collegas.
    ik ben niet tegen walstroom.
    ik denk voor de prijs kennen we zelf niet draaien.
    bij ons aanboord en andere collegas alles in orde.
    de schepen die gebouwd na 1990 zijn over het algemeen het zelfde uitgerust. met certieficaten met goed
    keuring s.i of klasse bureau.
    er word ook om de 2 jaar een megertest gedaan tensloten.
    daar heb ik weinig twijfels over
    want tenslote alles aanboord gezekerd. met zekeringen.
    bij prive bedrijfen of te wel scheepsreparatie
    geen probleem. betreft aardlekzekering
    van uit gaande alles in orde.
    bij ons tenslote bij scheepsreparatie bedrijven kompleet geen twijvels. om zinder stroom tezitten.
    bij ons is de aansluiting zo zwaar. als er teveel
    afgenommen valt er de zekering aanboord uit.

    nou komt het walstroom verplichtin waar verplichting is voor walstroom hebt de levaransier
    ook verplichting volgens mijn.
    schijnbaar niet in meneer v wijk zen geval.
    in orde bij meneer v wijk. waar om dan een bekeuring.
    wie heeft gefaalt de leveransier.
    volgens mijn in uw geval meneer van wijk.
    moet uw gewoon de leveransier aansprakelijk stelen.
    voor niet geleverde diensten.
    en protocol door de politie op laten maken
    door nalatichheid leveransier.
    en de havendienst aansprakelijk stelen lastich
    valen prive tijd.
    protocol kost niks.
    die hebben daar ook geen recht toe .
    deze problemmen worden steeds groter.
    ik denk in de toekomst. gelijk een tegenprotocol
    laten schrijven en leveransier aansprakelijk stelen
    voor niet geleverde diensten.
    er word wel met de vakorganiesaties overleg gepleegd.
    maar er word aan de andere kant niet geluisterd.
    denk ik.
    dan is altijd als protocols zijn een rechtbijstand verzekering.

    alle collegas gezond en voor spoedig 2012

    Geplaatst door: d goudriaan op
  • Ik vraag me af, of door het generatorverbod+verplichtwalstroom,
    dat als de walstroom niet werkt dan m’n hoofdmotor kan laten draaien ? of zien ze dat ook als generator, zoja dan maar de schroef in werk zetten.
    die wekt bij mij ook genoeg op om de accu’s vol te houden, het is namelijk geen generator.
    Vind het nogal belachelijk al die verplichtingen waaraan wij moeten voldoen en aan de wal kijken ze niet zo precies of hun materieel wel goed werkt.

    Geplaatst door: hhs op
  • Hoe zeggen ze dat je kan hoog of laag springen maar over tien jaar of 15 jaar ligt er geen maar dan ook geen een binnenvaartschip meer.

    Hoezeer je er ook op tegen bent de gemeente rotterdam heeft zijn keuze al gemaakt alleen nog niet in de openbaarheid gebracht. DE stad die groot is geworden door en van het water.

    Rotterdam bedankt he.

    gr

    Geplaatst door: andre op
  • BLABLABLABLABLA
    Vanaf 1 januari met zijn allen Rotterdam mijden
    maar dat wordt toch niet gedaan Dus sjoulz/rotterdams havenbedrijf zet um op.. de schipper blijft toch wel komen hoor

    Geplaatst door: maria op
  • Wij liggen regelmatig in de maashaven en nog geen probleem gehad (ff afkloppen) met de walstroom.
    maar liggen nu in sliedrecht en stop weer braaf mijn kabel in de kast. poef aardlek er uit nou ff een andere proberen, weer de aardlek er uit gebeld naar de mensen van joulz en waren een uur of 3 na gebeld te hebben ter plaatse. aan boord uit me kacheltje in de voorwonig uit gezet want die had k nog nooit gebruikt met de walstroom.
    maar dat maakte niks uit nog het een en ander na gemeten maar alles was goed naar mijn idee maar volgens hun lag het aan ons schip. dus ik zeg in rotterdam werkt het wel altijd, maar de kast was goed volgens de meneer want die was pas helemaal na gekeken. gelukig hier geen genarator verbod. maar hoop dit niet te vaak me temaken. pretige feestdagen

    Geplaatst door: willem op
  • Walstroomkerstcadeau.

    En het geschiedde:

    Zo vroeg op de eerste kerstdag (zondag 25 december 2011) om ca. 05.00 uur vastgemaakt aan de Maaskade te Rotterdam.
    Kabel aangesloten in de Walstroomkast, tel. Procedure voor de aansluiting via telefoon gevolgd, en ,,,,,,,,, ja hoor dit walstroomaansluitpunt was reeds in gebruik ?????? Hé, hoe kan dit, nouja, de collega zit in een aansluitend tappunt, dus we slaan er een over en starten de procedure opnieuw, waarop de bewuste telefoonstem weet te vertellen dat dit om technische redenen niet mogelijk is, maar op werkdagen kun je bellen met de storingsdienst tussen 08.00 en 18.00 uur.

    Dat was het dan:
    O ja, nog even melden bij de havedienst op mar. Kan. 14 (Meldkamer HCC).
    De man aan de andere kant van de marifoon kan 14. (inmiddels ca. 06.00 uur) meld de ontvangst van het geheel, en vraagt of we ook zonder hulpgenerator kunnen, dit werd door ons ontkennend beantwoord, (we zijn 24 uur afhankelijk van de generator) en zegt dan terloops dat hij ontheffing kan aanvragen, maar dan moet wel de generator tussen 22.00 en 06.00 uur de generator uit!!!!!!!!!!
    Hierop heb ik dan maar vriendelijk geantwoord dat ik de melding van de storing heb gemeld, niet meer en niet minder.

    Eindelijk onder de wol.

    Na lekker uitgeslapen te zijn, de eerste geneugten in de vorm van een ontbijtje, overdenkend wat er al in de vroege morgen was gebeurd, en wat niet,,,,,,,,,,,,,, U begrijpt het al, een levensgrote boot van de havendienst langszij, nog steeds eerste kerstdag.
    Deze mensen kwamen even poolshoogte nemen, alleraardigste mensen overigens, die ook nog even vertelden dat ze al om ca. 07.00 uur waren wezen kijken maar ons toen nog niet wilden storen.

    Na samen met de mensen van de havendienst alles nog eens te zijn nagelopen om te zien of de door ons gevolgde procedure wel de juiste was betreffende de aansluiting, en daarna nog de andere stroomtappunten te hebben geprobeerd, was dacht ik het boek wel uit voor die dag.
    Via het 009 nummer van de walstroom de storingsdienst ingeschakeld, maar die hoefden pas binnen 24 uur te komen, dus viel eerste kerstdag niet in, maar we bellen wel als we komen.
    Fout, stomme gedachte dus, want de man van de havendienst kwam na een langdurig gesprek via de tel, naar ik aanneem met zijn directe leidinggevende, of wij wilden verhalen naar een andere stroomkast,,,nog steeds eerste kerstdag, alleen nu ca. 12.00 uur.

    Na dit te hebben afgewezen, moest toch onherroepelijk het Proces Verbaal worden opgemaakt want, zo werd mij verteld, de Havendienst had nu eenmaal van de Gemeente Rotterdam de opdracht gekregen handelend op te treden, (dit was nog even bij het opperhoofd van de Havendienst dhr. de Vries nagevraagd door de bootbemanning).

    Moraal van dit verhaal:
    Als cadeau, bij in gebreke blijven van de gemeente, door het niet kunnen leveren van de verplichte stroomafname, krijg je toch als toegift een Proces Verbaal.

    Ik denk dat wij door omstandigheden div. vergaderingen zoals Schuttevaer, en onze sociaal economische vertegenwoordiging gaan missen, maar vindt dit als het al niet op de agenda voorkomt een leuke voor de rondvraag.
    Wie wil hem bij mijn verhindering stellen???

    Verder bezin ik mij nu hoe wij met deze kerstcadeautjes om moeten gaan, uitpakken, en reageren via een rechtsbijstand, of in den minne schikken (waarmee ik bedoel, gewoon betalen), met als gevolg dat dit nooit een einde neemt, zolang er voor deze situaties geen fatsoenlijke werkbare richtlijn komt die voor alle partijen acceptabel is.

    Voor mij staat in ieder geval wel vast dat dit een voor de binnenvaart onacceptabel Kerst Cadeau is.

    Daar waar het op deze dag, een dag van andere overdenkingen zou moeten zijn, wens ik een ieder toch een restant fijne feestdagen en een gezond en gelukkige Nieuwjaar.

    Met Vriendelijke Groet; Sjaak van Wijk

    PS. Dit hierboven, over wat ons is overkomen, en hieronder het stukje vanuit de Schuttevaer geknipt.

    Gedoogtijd is voorbij:

    Hoewel er in het geval van De Lege sprake is van overmacht heeft hij wel degelijk de kans op een boete geriskeerd tijdens de dagen dat zijn generator stond te draaien. De tijd van gedogen is namelijk voorbij, zegt Tie Schellekens, woordvoerder van het Rotterdamse havenbedrijf. ‘Als er problemen zijn bij het aansluiten kan een quickscan worden aangevraagd. Dan komt er iemand kijken. Die bepaalt dan wat er moet gebeuren. Soms kan een ontheffing worden verkregen.’ Het telefoonnummer voor het aanvragen van een quickscan staat op de sticker van de walstroomkast.
    ==============================

    Dus als ik kort door de bocht lees, staat er:
    De leverancier kan/mag ingebreke blijven,,, jullie aan de andere kant van de kabel hebben geluk als je geen boete krijgt!!!!!!!!!!!!!!

    Ik vind niet dat in het geval van de Lege sprake is van overmacht, MAAR VAN INGEBREKE BLIJVEN VAN DE STROOMLEVERANCIER.
    Je moet maar lef hebben om het zo te definieren zoals de heer Tie Schellekens hierboven stelt, ik vind dit eerder het omdraaien van de feiten.
    1] Ik denk zomaar even dat er wat mij betreft nog heel wat juristen hier veel geld aan gaan verdienen.
    2] Veel discussie’s op de gekste momenten met mensen van de havendienst daar waar we vroeger zo goed mee samenwerkten.
    3] Een sfeer verlagend effect wordt geschapen, wat haast tot burgelijke ongehoorzaamheid zou kunnen leiden.

    Dit alles geschreven door iemand die haast altijd aan de walstroom is aangesloten, want voor ons is het voordeliger dan zelf stroomopwekken, maar zie terloops uit mijn raam, dat nu iemand zijn hond over de kabel laat pissen.

    Geplaatst door: J.van Wijk op

Reageer

Geen walstroom door hernummering van kasten | Schuttevaer.nl

Geen walstroom door hernummering van kasten

Schippers die overwegen om tijdens de feestdagen af te meren in Rotterdam dienen rekening te houden met hernummering van de walstroomkasten. De stickers zijn onlangs verwisseld, veel stickers hebben een ‘nul’ voor het cijfer gekregen. Het gehele getal dient opgegeven te worden. Door de hernummering van de kasten moet storingsdienst Joulz, die de kasten beheerd, vaak uitrukken.

Joulz is er druk mee

Tijd van gedogen in Rotterdam voorbij

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (7)

  • met de kerst in utrecht gelegen 63 ampere walstroom geen probleem voor grootverbruikers voor een doorsnee modern schip met verwarming motor enz… nadeel de boel leeggeplunderd als je terug aan boord komt .deuren vernield ruiten kapot computers enz… alles gestolen.
    politie aan boord pv tje gemaakt en voor de rest stroomkabel niet gepikt .net in utrecht gepasseerd schip van collega op dezelfde plaats ook ruit ingetrapt en ingebroken .
    ps km 38 amsterdam rijnkanaal net voor de meernbrug

    Geplaatst door: rené ms colombia op
  • meneer v wijk of collegas.
    ik ben niet tegen walstroom.
    ik denk voor de prijs kennen we zelf niet draaien.
    bij ons aanboord en andere collegas alles in orde.
    de schepen die gebouwd na 1990 zijn over het algemeen het zelfde uitgerust. met certieficaten met goed
    keuring s.i of klasse bureau.
    er word ook om de 2 jaar een megertest gedaan tensloten.
    daar heb ik weinig twijfels over
    want tenslote alles aanboord gezekerd. met zekeringen.
    bij prive bedrijfen of te wel scheepsreparatie
    geen probleem. betreft aardlekzekering
    van uit gaande alles in orde.
    bij ons tenslote bij scheepsreparatie bedrijven kompleet geen twijvels. om zinder stroom tezitten.
    bij ons is de aansluiting zo zwaar. als er teveel
    afgenommen valt er de zekering aanboord uit.

    nou komt het walstroom verplichtin waar verplichting is voor walstroom hebt de levaransier
    ook verplichting volgens mijn.
    schijnbaar niet in meneer v wijk zen geval.
    in orde bij meneer v wijk. waar om dan een bekeuring.
    wie heeft gefaalt de leveransier.
    volgens mijn in uw geval meneer van wijk.
    moet uw gewoon de leveransier aansprakelijk stelen.
    voor niet geleverde diensten.
    en protocol door de politie op laten maken
    door nalatichheid leveransier.
    en de havendienst aansprakelijk stelen lastich
    valen prive tijd.
    protocol kost niks.
    die hebben daar ook geen recht toe .
    deze problemmen worden steeds groter.
    ik denk in de toekomst. gelijk een tegenprotocol
    laten schrijven en leveransier aansprakelijk stelen
    voor niet geleverde diensten.
    er word wel met de vakorganiesaties overleg gepleegd.
    maar er word aan de andere kant niet geluisterd.
    denk ik.
    dan is altijd als protocols zijn een rechtbijstand verzekering.

    alle collegas gezond en voor spoedig 2012

    Geplaatst door: d goudriaan op
  • Ik vraag me af, of door het generatorverbod+verplichtwalstroom,
    dat als de walstroom niet werkt dan m’n hoofdmotor kan laten draaien ? of zien ze dat ook als generator, zoja dan maar de schroef in werk zetten.
    die wekt bij mij ook genoeg op om de accu’s vol te houden, het is namelijk geen generator.
    Vind het nogal belachelijk al die verplichtingen waaraan wij moeten voldoen en aan de wal kijken ze niet zo precies of hun materieel wel goed werkt.

    Geplaatst door: hhs op
  • Hoe zeggen ze dat je kan hoog of laag springen maar over tien jaar of 15 jaar ligt er geen maar dan ook geen een binnenvaartschip meer.

    Hoezeer je er ook op tegen bent de gemeente rotterdam heeft zijn keuze al gemaakt alleen nog niet in de openbaarheid gebracht. DE stad die groot is geworden door en van het water.

    Rotterdam bedankt he.

    gr

    Geplaatst door: andre op
  • BLABLABLABLABLA
    Vanaf 1 januari met zijn allen Rotterdam mijden
    maar dat wordt toch niet gedaan Dus sjoulz/rotterdams havenbedrijf zet um op.. de schipper blijft toch wel komen hoor

    Geplaatst door: maria op
  • Wij liggen regelmatig in de maashaven en nog geen probleem gehad (ff afkloppen) met de walstroom.
    maar liggen nu in sliedrecht en stop weer braaf mijn kabel in de kast. poef aardlek er uit nou ff een andere proberen, weer de aardlek er uit gebeld naar de mensen van joulz en waren een uur of 3 na gebeld te hebben ter plaatse. aan boord uit me kacheltje in de voorwonig uit gezet want die had k nog nooit gebruikt met de walstroom.
    maar dat maakte niks uit nog het een en ander na gemeten maar alles was goed naar mijn idee maar volgens hun lag het aan ons schip. dus ik zeg in rotterdam werkt het wel altijd, maar de kast was goed volgens de meneer want die was pas helemaal na gekeken. gelukig hier geen genarator verbod. maar hoop dit niet te vaak me temaken. pretige feestdagen

    Geplaatst door: willem op
  • Walstroomkerstcadeau.

    En het geschiedde:

    Zo vroeg op de eerste kerstdag (zondag 25 december 2011) om ca. 05.00 uur vastgemaakt aan de Maaskade te Rotterdam.
    Kabel aangesloten in de Walstroomkast, tel. Procedure voor de aansluiting via telefoon gevolgd, en ,,,,,,,,, ja hoor dit walstroomaansluitpunt was reeds in gebruik ?????? Hé, hoe kan dit, nouja, de collega zit in een aansluitend tappunt, dus we slaan er een over en starten de procedure opnieuw, waarop de bewuste telefoonstem weet te vertellen dat dit om technische redenen niet mogelijk is, maar op werkdagen kun je bellen met de storingsdienst tussen 08.00 en 18.00 uur.

    Dat was het dan:
    O ja, nog even melden bij de havedienst op mar. Kan. 14 (Meldkamer HCC).
    De man aan de andere kant van de marifoon kan 14. (inmiddels ca. 06.00 uur) meld de ontvangst van het geheel, en vraagt of we ook zonder hulpgenerator kunnen, dit werd door ons ontkennend beantwoord, (we zijn 24 uur afhankelijk van de generator) en zegt dan terloops dat hij ontheffing kan aanvragen, maar dan moet wel de generator tussen 22.00 en 06.00 uur de generator uit!!!!!!!!!!
    Hierop heb ik dan maar vriendelijk geantwoord dat ik de melding van de storing heb gemeld, niet meer en niet minder.

    Eindelijk onder de wol.

    Na lekker uitgeslapen te zijn, de eerste geneugten in de vorm van een ontbijtje, overdenkend wat er al in de vroege morgen was gebeurd, en wat niet,,,,,,,,,,,,,, U begrijpt het al, een levensgrote boot van de havendienst langszij, nog steeds eerste kerstdag.
    Deze mensen kwamen even poolshoogte nemen, alleraardigste mensen overigens, die ook nog even vertelden dat ze al om ca. 07.00 uur waren wezen kijken maar ons toen nog niet wilden storen.

    Na samen met de mensen van de havendienst alles nog eens te zijn nagelopen om te zien of de door ons gevolgde procedure wel de juiste was betreffende de aansluiting, en daarna nog de andere stroomtappunten te hebben geprobeerd, was dacht ik het boek wel uit voor die dag.
    Via het 009 nummer van de walstroom de storingsdienst ingeschakeld, maar die hoefden pas binnen 24 uur te komen, dus viel eerste kerstdag niet in, maar we bellen wel als we komen.
    Fout, stomme gedachte dus, want de man van de havendienst kwam na een langdurig gesprek via de tel, naar ik aanneem met zijn directe leidinggevende, of wij wilden verhalen naar een andere stroomkast,,,nog steeds eerste kerstdag, alleen nu ca. 12.00 uur.

    Na dit te hebben afgewezen, moest toch onherroepelijk het Proces Verbaal worden opgemaakt want, zo werd mij verteld, de Havendienst had nu eenmaal van de Gemeente Rotterdam de opdracht gekregen handelend op te treden, (dit was nog even bij het opperhoofd van de Havendienst dhr. de Vries nagevraagd door de bootbemanning).

    Moraal van dit verhaal:
    Als cadeau, bij in gebreke blijven van de gemeente, door het niet kunnen leveren van de verplichte stroomafname, krijg je toch als toegift een Proces Verbaal.

    Ik denk dat wij door omstandigheden div. vergaderingen zoals Schuttevaer, en onze sociaal economische vertegenwoordiging gaan missen, maar vindt dit als het al niet op de agenda voorkomt een leuke voor de rondvraag.
    Wie wil hem bij mijn verhindering stellen???

    Verder bezin ik mij nu hoe wij met deze kerstcadeautjes om moeten gaan, uitpakken, en reageren via een rechtsbijstand, of in den minne schikken (waarmee ik bedoel, gewoon betalen), met als gevolg dat dit nooit een einde neemt, zolang er voor deze situaties geen fatsoenlijke werkbare richtlijn komt die voor alle partijen acceptabel is.

    Voor mij staat in ieder geval wel vast dat dit een voor de binnenvaart onacceptabel Kerst Cadeau is.

    Daar waar het op deze dag, een dag van andere overdenkingen zou moeten zijn, wens ik een ieder toch een restant fijne feestdagen en een gezond en gelukkige Nieuwjaar.

    Met Vriendelijke Groet; Sjaak van Wijk

    PS. Dit hierboven, over wat ons is overkomen, en hieronder het stukje vanuit de Schuttevaer geknipt.

    Gedoogtijd is voorbij:

    Hoewel er in het geval van De Lege sprake is van overmacht heeft hij wel degelijk de kans op een boete geriskeerd tijdens de dagen dat zijn generator stond te draaien. De tijd van gedogen is namelijk voorbij, zegt Tie Schellekens, woordvoerder van het Rotterdamse havenbedrijf. ‘Als er problemen zijn bij het aansluiten kan een quickscan worden aangevraagd. Dan komt er iemand kijken. Die bepaalt dan wat er moet gebeuren. Soms kan een ontheffing worden verkregen.’ Het telefoonnummer voor het aanvragen van een quickscan staat op de sticker van de walstroomkast.
    ==============================

    Dus als ik kort door de bocht lees, staat er:
    De leverancier kan/mag ingebreke blijven,,, jullie aan de andere kant van de kabel hebben geluk als je geen boete krijgt!!!!!!!!!!!!!!

    Ik vind niet dat in het geval van de Lege sprake is van overmacht, MAAR VAN INGEBREKE BLIJVEN VAN DE STROOMLEVERANCIER.
    Je moet maar lef hebben om het zo te definieren zoals de heer Tie Schellekens hierboven stelt, ik vind dit eerder het omdraaien van de feiten.
    1] Ik denk zomaar even dat er wat mij betreft nog heel wat juristen hier veel geld aan gaan verdienen.
    2] Veel discussie’s op de gekste momenten met mensen van de havendienst daar waar we vroeger zo goed mee samenwerkten.
    3] Een sfeer verlagend effect wordt geschapen, wat haast tot burgelijke ongehoorzaamheid zou kunnen leiden.

    Dit alles geschreven door iemand die haast altijd aan de walstroom is aangesloten, want voor ons is het voordeliger dan zelf stroomopwekken, maar zie terloops uit mijn raam, dat nu iemand zijn hond over de kabel laat pissen.

    Geplaatst door: J.van Wijk op

Reageer