Schultz later met antwoorden over zeegaande zeilchartervaart

De afstemming met de zeegaande zeilchartervaart, over de certificering van een werkend veiligheidsmanagementsysteem op schepen die van en naar Deense havens varen, vraagt meer tijd. Daarom stelt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) de beantwoording van schriftelijke vragen over dat onderwerp van de Tweede Kamerleden De Boer (VVD) en Jacobi (PvdA) uit tot 20 april.

Gebruikelijk is dat er binnen 3 weken antwoord komt op schriftelijke vragen uit de Tweede Kamer, maar Schultz neemt nog wat extra tijd voor de vragen die De Boer en Jacobi op 20 maart indienden. Zij willen weten of de beroepschartervaart vanaf 1 april kan voldoen aan de technische eisen om te mogen varen in Deense wateren en wie bepaalt of ze dat mogen. Een vraag daarbij was of keuringen en inspecties tijdig kunnen plaatsvinden. ‘Zo nee, waarom niet, en hoe gaat u ervoor zorgen dat de beroepschartervaart straks niet aan de ketting wordt gelegd door Denemarken of hoge boetes krijgt opgelegd?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer