Matroos overlijdt na hartfalen op Westerschelde

Een Turkse matroos van de chemicaliëntanker Scot Bremen (Wappen von Bremen) is zaterdagmiddag 14 mei door hartfalen aan boord op de Westerschelde ter hoogte van Vlissingen om het leven gekomen. De politie ging aanvankelijk uit van een arbeidsongeval.

Hulpdiensten werden rond 11:30 uur gealarmeerd dat de man voor de stuurhut van het schip gevonden was. De tanker was vanuit Zelzate via het Kanaal Gent-Terneuzen en de Westerschelde op weg naar zee. Door de harde wind was het voor de hulpdiensten lastig om aan boord te komen, waardoor het onderzoek door de technische recherche van de politie enige tijd op zich liet wachten.

Het slachtoffer was inmiddels wel met een helikopter van de Belgische luchtmacht in samenwerking met KNRM Breskens van het schip afgehaald. Aan het einde van de avond kwam er volgens de politie duidelijkheid over de doodsoorzaak van de man: ‘Hij is door hartfalen om het leven gekomen, van een arbeidsongeval is geen sprake.’ De Scot Bremen, varend onder Liberiaanse vlag, lag enige tijd bij Breskens voor anker, maar heeft in de nacht van zaterdag op zondag de reis naar Brazilië vervolgd. (DvdM)