Aldipress bezorgt ‘losse’ Schuttevaer later bij kiosken

Verspreidorganisatie Aldipress vertraagt de wekelijkse bezorging van de gedrukte Schuttevaer bij boekhandels en kiosken met een dag, van donderdag naar vrijdag. Dat heeft gevolgen voor kopers van losse nummers.

Schuttevaer komt woensdagmorgen vroeg van de pers. De pakken kranten werden sinds mensenheugenis nog dezelfde dag naar Aldipress in Duiven gereden en vandaar met allerlei andere tijdschriften in kleine aantallen gedistribueerd naar een groot aantal verkooppunten. Maar Aldipress deed de distributie over aan Audax-dochter Media Logistics en die heeft een dag extra nodig om alle kiosken en boekwinkels van Schuttevaer’s te voorzien. Grotere verkooppunten als bunkerstations worden rechtstreeks vanuit de drukkerij bevoorraad.

Voor Schuttevaer-lezers die niet tot vrijdag kunnen wachten en de krant sneller onder ogen willen hebben, biedt de uitgever de app Tablisto (vanaf dinsdagavond voor abonnees maar ook voor kopers van losse nummers) en de Schuttevaer-epaper (vanaf woensdagmorgen) aan als wereldwijd digitaal alternatief. Op Schuttevaer.nl brengt de redactie dagelijks actueel nieuws.