Duikers vinden resten oud-schipper Mahler

Politieduikers hebben de in 1998 spoorloos verdwenen oud-schipper Jos Mahler gevonden. Hij blijkt met zijn auto te water te zijn geraakt bij het Looveer in Huissen.

Mahler was eind november 1998 na een avondje stappen met twee Poolse mannen en een vrouw niet meer thuis gekomen in zijn ouderlijk huis in Doornenburg. Van de auto en personen ontbrak elk spoor. Omdat de politie toen niet kon geloven dat vier mensen in een auto zomaar kunnen verdwijnen, wachtte men af. Na drie maanden werd alsnog met 51 rechercheurs onderzoek gedaan. Op diverse plaatsen werd met sonar gezocht. Er werden wel auto’s gevonden, maar niet die van Mahler. In 1999 stopte de politie, na 12.000 manuren, met het onder6zoek omdat er geen aanknopingspunten meer waren.
Begin dit jaar sloegen honden van de stichting Signi aan bij een zoektocht in de omgeving van het Looveer in Huissen. Duikers vonden vervolgens een auto, die van Mahler bleek te zijn. In de auto werden menselijke resten gevonden van meerdere personen.  Via DNA-onderzoek is nu vastgesteld dat Mahler een van de inzittenden was. Waarschijnlijk zal op 21 maart in Doornenburg de uitvaart plaatsvinden. Van de andere drie personen is één persoon nog niet geïdentificeerd. (SW)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer