VIBia komt met Grievenboek

Vrouwen in de Binnenvaart in actie (VIBia) gaat een Grievenboek over misstanden in de binnenvaart maken. Bedoeling is het boek aan te bieden aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

De vrouwen maken zich vooral zorgen om wet- en regelgeving in de binnenvaart. ‘Wat rammelt er volgens u allemaal aan wetten en regels in de binnenvaart’, is de eerste vraag op de Grievenpagina op de website van VIBia. En: ‘Waarom werken bepaalde regels en wetten niet in het dagelijkse binnenvaartleven?’ en ‘Kunt u uw beroep nog wel normaal uitvoeren door alle soms onzinnige wetten en regels?’

Grieven kunnen ook in het Duits (Misstande Buch) en in het Frans (Livre des grief) worden ingediend.

VIBia zou graag met minister Schultz om tafel willen om uit te leggen waar de schoen wringt, maar het lukt toe nu toe niet een afspraak te maken. De minister houdt de boot af, omdat ze uitgaat van één sterke binnenvaartorganisatie die als aanspreekpunt dient voor de hele binnenvaart. Dat antwoordde haar staf aan het  secretariaat van Europarlementariër Wim van de Camp, die probeerde een gesprek tussen de minister en VIBia te arrangeren. De minister nodigde de VIBia wel uit om hun zorgen schriftelijk kenbaar te maken. Vandaar het Grievenboek.
VIBia nodigt iedereen uit om van deze gelegenheid gebruik te maken, zodat duidelijk wordt waar schippers mee te maken hebben. (MdV)