OPINIE: Steun het Transitie Comité

Door Frank Galle, binnenvaartondernemer

The Blue Road

In de (papieren) Schuttevaer van zaterdag 2 april staat een opiniestuk van de heer Anton van Megen genaamd: ‘De luchtbel en de binnenvaart’. In het stuk citeert de heer Van Megen mijn uitspraken op het CBOB-congres in 2009.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (105)

  • Hallo Frank,

    Een aanvulling op mijn eerder geschreven stukje.

    Ik had de 10 punten te snel gelezen, je stelt de pijnpunten vast en niet de uitvoering ervan. Dat houd in dat punt 2 niet is,de uitfasering van de kleine schepen maar de toekomstverwachting. Laten we hopen dat het anders gaat, niet alleen voor de huidige ondernemers maar ook voor het hele binnenvaart plaatje. Laten we zorgen als sector dat we al onze klanten kunnen bedienen,met grote en kleinere schepen. Want anders krijgen we modalshift maar dan van water naar weg. Wij zijn er ook niet bij gebaat dat allen door schaalvergroting straks de post met een 30 tonner in je straat bezorgd word. Mijn excusses voor de vekeerde intrepetatie van het gelezen punt.

    mvrgr. ad le cessie

    Geplaatst door: ad le cessie op
  • Beste Jos, en anderen,

    Voorzover we elkaars mening kennen, kun je aannemen dat wij toch vóór stemmen, en oproepen om uberhaupt de twijfelaars eens over de streep te trekken en ergens in de huidige vertegenwoordigingen lid te worden.
    Er zullen ongetwijfeld bruggen moeten worden gerepareerd, en vindt het dus absoluut te ver gaan om de pijlers bij voorbaat te ondermijnen, en zo de zooi (best wel een goed initiatief) aan het wankelen te brengen.
    Als wij (de bonden en andere betrokkene) al ons oudzeer laten spreken, kan ik je verzekeren dat er misschien hoogstens 10 mensen voor zijn, dat zijn nl. zij die gisteren zijn opgestart, maagdelijk staan in de organisatiewereld en niet ouder als middelbare schoolverlater, oftewel zonder enige kennis en ervaring, en zouden jij en ik niet meer mee kunnen, mogen, en willen doen om welk punt uit het verleden dan ook.

    Ik vertik het om zo verdeeldheid te promoten, daar moeten we nu juist vanaf, toch!

    Mag het zo zijn dat de bestaande leden aan de oprechtheid van hun vertegenwoordiging twijfelen, zullen deze zeker eens de noodklok moeten luiden, en uitspreken (eisen) hoe het er vervolgens uit moet gaan uitzien, ieder zijn verantwoording dus.

    Als dit forum met dit onderwerp, volgens de vraag van Frank Galle de intekenlijst is, wil ik mij er nu bij aansluiten, onder vermelding dat we reeds lid zijn, maar toch ter ondersteuning van het initiatief dit nog eens graag toelichten.

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Wat een elan, lees ik hier! De bondscoach heeft gesproken, en de Oranje-geest is weer uit de fles. Met z’n allen op het doel af! Ik denk, dat we zo als voetbal-natie al in de eerste ronde gesneuveld zouden zijn. Waarom zou dat hier anders gaan? Zouden al die enthousiaste schippers hier eigenlijk wel weten, wat er op hun af komt en hoe ze dat doel gaan bereiken? Iemand schreef: “Stel je lidmaatschap van je organisatie maar afhankelijk van het doel” Dus dat opgaan in een organisatie, dat spreken met een stem, een leider voor ons allen, dat moet er gewoon komen, maakt niet uit op basis van wat of hoe?
    Ik stel voor, dat er een website geopend wordt (waarom denk ik dan weer aan “Schippers voor schippers?)waar al deze enthousiaste mensen eens met elkaar in gesprek gaan of ideeen aandragen, hoe ze vinden, dat zoiets in het vat gegoten moet worden. Of laten we dat in goed vertrouwen over aan een paar buitenstaanders of aan de huidige bondsfunctionarissen, die nog niet zo heel lang geleden ook Binnenvaart Nederland een flop hebben laten (of doen) worden?

    Geplaatst door: Jos Evens, op
  • Antwoord aan @Herman de Oude
    De sector is niet georganiseerd, maar u wel. U bent lid van een vakorganisatie. Dus u steunt het transitiecomitè, dat onder leiding van Arie Kraaijeveld en de voorzitters van K.S.V, CBRB en servicekantoor binnenvaart, die hiervoor mandaad krijgt namens de partners van Kantoor Binnenvaart. Op de site van KB kunt u zien welke dit zijn. 1 van de punten van Verberk is dat men moet proberen tot èèn uitvoeringsorganisatie te komen. Waar de grote brancheorganisaties bepaalde verantwoordelijkheid aangaan mandateren. Maar een doelgericht lobby kost geld en daadkracht in het beleid. Daarom is het nodig voor het welzijn voor ons allen: sluit u aan bij èèn van de organisaties.
    C.J. v. Wolfswinkel, bestuurslid CBOB

    Geplaatst door: C.J van Wolfswinkel op
  • Een goed initiatief, eindelijk eens eenheid in de binnenvaart. Ik hoop dat iedereen zo positief blijft en niet later weer afhaakt, wat ons betreft mag het doorgaan kunnen we eindelijk een vuist maken.

    Is het al bekend hoe en waar je je stem kunt uitbrengen?

    Ik volg het met belangstelling.
    Veel succes

    Gonnie

    Geplaatst door: Gonnie Jaager op
  • Frank for President!!!!

    Geplaatst door: Nico Stam op
  • Wij steunen dit initiatief van harte, en zullen blij zijn om ons als professionele en consistente bedrijfstak te kunnen profileren.
    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: Hermen en Kim van Buren op
  • Wij steunen van harte Transitie Comité.
    G.Buijze
    mts Istoromi

    Geplaatst door: G.Buijze op
  • Hallo Frank,

    Zoals je weet steun ik dit plan, alleen punt 2 vind ik veel te kort door de bocht. Uitfasering van schepen beneden de 70 meter moet je juist voorkomen. Ik weet dat de verlader er in princioe niet voor wil betalen, maar dat wil hij ook niet voor een schip wat 5 miljoen kost. Dit zal altijd strijd blijven! Maar om nu de hele spitsen sector en alles wat kleiner dan 70 meter is uit te faseren gaat mij te ver. Laat hier de markt zijn werk doen, momenteel draaien, mijns inziens, die kleiner schepen niet slecht, zeker gezien de aankoopprijs, dan haal je nog een leuk rendement uit je vermogen. Wat ovegerins ook vergeten word is dat juist schepen beneden de 70 meter heel economisch zijn wat betreft personeel, immers 18 uur varen met 2 schippers en terwijl je boven de 70 meter maar 14 uur mag varen. Voor wat die CCR eisen maakt dat niet uit want de schepen van 70mtr
    of groter tot 86 mtr. zijn grotendeels meer dan 50 jaar oud, dus hebben allemaal het zelde probleem. Voor de rest een prima plan, waar we goed vertegenwoordigd worden en de ondernemer toch zijn eigen ondernemerschap mag tonen.

    Geplaatst door: ad le cessie op
  • Beste Frank
    Mooi idee dit alles.
    Maar dan de praktijk.
    Mijn ervaring door de jaren heen is dat we als schippers in het gangboord het altijd redelijk met elkaar eens zijn, maar de organisaties vaak hun eigen beleid willen voeren.
    Ik denk als er binnen de kantoren ook naar de schipper word geluisterd zal dat al een punt voorwaarts zijn.
    Er zitten vaak vaste mensen op een kantoor die het zeer goed doen, maar niet meer naar de achterban luisteren omdat ze overal een antwoord op hebben .
    Dit doet de hiervoor genoemde praatje in het gangboord weer teniet.
    Ik lees hier mensen van allerlei organisaties die het met je eens zijn,ik hoop dat ze dit ook uitdragen binnen hun club.
    met vr gr Sipke

    Geplaatst door: Sipke de Vries op
  • Wij steunen van harte de oproep om de krachten te bundelen. Laten de varende ondernemers hiermee beginnen. Wij zijn ervan overtuigd dat de verdeeldheid binnen de varende ondernemers veel minder groot is, dan wordt veronderstelt. In de mening en de gedachten is er veel meer dat hen bind, dan hen scheid.
    Door zo gehoor te geven aan het Transitie Comité zal dit uitgaan als een positief signaal. De rest van de vervoersketen zal dan volgen. De geschetste problematiek, genoemd in de 10 punten, treft niet alleen de varende ondernemers maar gaat de gehele vervoersketen aan, van verlader tot ontvanger en alles wat er tussen in zit. Gecompleteerd door banken , adviseurs en scheepsmakelaars.

    Leen van Waardenberg
    Administratie- en advieskantoor Wave

    Geplaatst door: Leen van Waardenberg op
  • Beste collega’s
    Ook wij steunen dit initiatief van harte en verwachten resultaten op niet al te lange termijn.
    De vele steunbetuigingen hier geschreven stemmen mij hoopvol dat er in de binnenvaart echt een knop omgaat al is het met de start van dit initiatief.
    Maar de tijd zal leren of de vele lovende woorden die hier geschreven zijn en een aansporing voor de organisaties zijn om hieraan te werken ook leidt tot actie bij de schippers.
    En met acties bedoel ik, niet alleen schrijven en zeggen dat dit een goed initatief is maar nu ook zelf DE ROL vervullen die iedereen vervullen kan namelijk lid worden van een organisatie. Daarmee kan iedereen laten zien dat hij/zij over zijn eigen schaduw heenstapt en de daad bij het woord voegt. Want ik wil één ding iedereen wel meegeven, als bestuurslid van een organisatie, dat wanneer het ons lukt om met één stem te gaan spreken, er toch niet datgene zal gaan gebeuren wat iedereen verwacht wanneer de schippers zich niet MASSAAL zullen aanmelden bij een organisatie!!
    U wacht tot de nieuwe overkoepelende of allesomvattende organisatie is opgericht en wordt daar dan lid van? Dan zet u ondanks uw lovende en steunende woorden de rem op dit proces. Het door sommige geplaatste verwijt dat de bonden niets doen is dan rechtstreeks op uzelf van toepassing. Uit eigen ervaring kan ik u verzekeren dat de bonden ontzettend veel werk doen. Ik droomde vannacht dat we over een jaar in Den Haag en Brussel uitgenodigd werden, naar ik dacht om als één organisatie te spreken maar het was om uitgelachen te worden in de tweede kamer als de organisatie die welliswaar met één stem, maar slechts voor 3 van de 10 schippers spreekt en nog geen eens onderhandelingen met de overheid kan voeren over de CAO omdat ze niet representatief genoeg zijn(geen 55%) !!!
    Gelukkig zorgt u er vandaag nog voor dat die droom niet uit kan komen. OF WACHT U TOCH NOG EVEN?

    Geplaatst door: Jan Blonk op
  • Beste Frank en collega,s.

    Ook wij steunen dit plan en zijn voor.
    Als ondernemers in onze bijzondere markt zijn wij gewoon gedoemd om met elkaar samen te werken!
    Daarom staan wij achter dit initiatief.

    Succes.

    Fam.F.Schoenmakers.
    m/s.REVISIO

    Geplaatst door: F.Schoenmakers op
  • Ik steun deze gedachte !!!!

    Geplaatst door: wilco ooms op
  • Beste Frank,

    Dit initiatief is een prima plan.

    Wij als Rensen Driessen Scheepsmakelaardij zijn hier voor!

    Ik hoop ook dat de bestaande brancheorganisaties dit signaal serieus nemen en
    zich gaan verengingen.

    Twan de Goeij
    Rensen Driessen Scheepsmakelaardij BV

    Geplaatst door: Twan de Goeij op
  • Dag Jan,

    Zie de reactie van Erik van Toor. Tussen nu en vier weken zullen de contouren duidelijk zijn. Verder ook ook een voorstander van het hele gebeuren.

    CdW,

    Cees of vriendin van, kijk niet meer achterom maar vooruit en wordt lid van een organisatie.

    Geplaatst door: John Verboom op
  • Antw aan @Herman de Oude
    De sector is niet georganiseerd, maar u wel. U bent lid van een vakorganisatie. Dus u steunt het tranitiecomite, dat onder leiding van Arie Kraaijeveld en de voorzitters van K.S.V, CBRB, en servicekantoor binnenvaart, die hiervoor mandaad krijgt namens de partners van Kantoor Binnenvaart. Op de site van KB kunt u zien welke dit zijn. 1 van de punten van Verberk is dat men moet proberen tot èèn uitvoeringsorganisatie te komen. Waar de grote brancheorganisaties bepaalde verantwoordelijkheid aangaan mandateren. Maar een doelgerichte lobby kost geld en daadkracht in het beleid. Daarom is het nodig voor het welzijn van ons allen: sluit u aan bij èèn van de organisaties

    C.J. van Wolfswinkel, bestuurslid CBOB

    Geplaatst door: C.J van Wolfswinkel op
  • Mooi,heel veel mensen zijn het er mee eens,helaas laat lang niet iedereen een positieve stem achter,maar toch! (85 op honderden ondernemers)

    Nu spijkers met koppen.
    welke bond durft en kan zeggen dat ze aan de hand hiervan al een stappenplan hebben opgesteld om de mening van hun leden te peilen?
    Of blijft het bij mooie woorden en beaamingen van het goede initiatief en wachten we allemaal tot eind van het jaar om het eens op een ledenvergadering voor te leggen?

    Bonden ga de uitdaging aan en laat ons hier eens weten of er al aktie is ondernomen.
    Wie van jullie is de eerste met een plan?

    Geplaatst door: Jan Steenstra op
  • Beste Frank,

    Al langere tijd gaan er stemmen op om onze krachten in de binnenvaartsector te bundelen, maar tijdens de periode van economische bloei is de noodzaak niet zo groot gebleken. Het is de hoogste tijd voor de volgende stap. Niet meer ieder voor zich, maar samen aan de slag om deze mooie bedrijfstak nog sterker, duurzamer en innovatiever te krijgen. Niet meer met z’n allen door elkaar heen praten, maar met 1 sterke stem naar Den Haag en Brussel. Het is tijd om het merk “The Blue Road” stevig op de kaart zetten.

    Wij steunen het Transitie Comité van harte en hopen dat het draagvlak deze keer wel groot genoeg is. Zeker als jongere ondernemer vinden wij het belangrijk een goede positie voor de binnenvaart te waarborgen, voor onszelf en het/ons nageslacht. Wij zetten ons hier graag voor in op welke manier dan ook!

    Geplaatst door: Richard Kruisinga & Lisette Booij op
  • eindelijk veel positiefe reactie
    ook wij zijn positief

    Geplaatst door: stephan op
  • Zal wel een domme vraag zijn, maar ik ben lid van een bond, ben ik dan ook automatisch lid ofzo van het comite?

    Geplaatst door: herman den ouden op
  • Beste Frank,

    1 woord PERFECT!

    Ik had hier en daar al het een en ander gelezen en vind het een geweldig initiatief.

    Mooi blad en felicitaties aan diegene die het logo ontworpen heeft!

    Geplaatst door: Otto Klinkenberg op
  • Dit is een zeer goed intiatief om groot en klein de zelfde kant op te krijgen dus laten wij hopen dat dit tot een goed resultaat komt
    Jan Klerks a/b Jadi

    Geplaatst door: Jan Klerks op
  • Frank:,En maar hopen dat de BINNENVAART en de ondernemers in de binnenvaart door dit initiatief eindelijk de waardering krijgen die ze verdienen
    Mvs Janna-Maria

    Geplaatst door: Koster op
  • Beste Frank en Alle collega,s
    Eendracht maakt macht, heb ik altijd geleerd hopelijk dringt het nu bij onze collega,s door dat een bond geen geld kost!!In het verleden allerlei(veronderstelde) tegenstellingen.Maken het des te noodzakelijker om U ergens bij aan te sluiten.Of willen we als eenlingen de strijd aangaan tegen het liberalisme in ons grote Europa.Even paar voorbeeldjes:brandje Moerdijk,(boeren eensgezind en geholpen,onze landbouw word al jaren met een sterke lobby vertegenwoordigd.En wij liften een beetje mee door een (een verondersteld schoon imago) maar geen daadkrachtige lobby.Of vinden we het fijn om zo door te gaan allemaal.Zelf ben ik in de 20 jaar dat ik ondernemer ben altijd al vertegenwoordigd door een bond,schuttevaer,en in later stadium door een politieke partij daarbij ben ik ook sponsor bij het BVB.En heb hier NOOIT spijt van gehad.Een belangenbhartiging met een breed gedragen publiek is NOODZAKELIJK.
    En hoe denken we over de CAO die niet afgesloten kan worden door te weinig draagvlak?(leden)
    Het pappen en nathouden gedrag van banken?
    wettelijke laad en lostijden?
    onderwijs en huisvesting voor schipperskinderen?
    onderwijs voor scheepspersoneel?
    afvalverdragen die het doel totaal missen?
    arbo voorwaarden?
    enz..enz..
    SLUIT U ERGENS BIJ AAN !!!!!
    prettige dag verder.
    met vr.gr

    Geplaatst door: W.Kleine m/s Rehoboth op
  • Steeds meer positieve reacties. De vraag die steeds meer bij mij opkomt, is hoe gaan we deze reacties mobiliseren en faciliteren zodat het transitie comité ermee aan de gang kan.
    Eén van de mogelijkheden om een geluid te laten horen is het CAO debat tijdens de beurs in Gorinchem.
    Meld je aan en maak van die gelegenheid gebruik woorden om te zetten in daden. Onze mooie bedrijfstak verdient een CAO goed voor ons imago en goed als eerste duidelijke stap van eensgezind naar buiten.
    Dus meldt je aan voor het CAO debat bij kantoor binnenvaart of het CBRB. Tevens een mooie gelegenheid je aan te melden bij een van de branche organisatie.

    han van roozendaal
    Onderwijs coördinator Binnenvaart

    Geplaatst door: han van roozendaal op
  • Na een korte vakantie ontdekt dat men hier eindelijk ook een positief actie kan opbouwen bij een positieve actie die wij ook al langvan jaren na uitzien.

    Geplaatst door: Harrie van Laak ms Watna RKSB bestuurlid op
  • Als lid van:
    ASV -FNV-ZZP -WISTA (maritieme vrouwen)-KSSchuttevaer en IA -Weekblad Schuttevaer. en de VERPLICHTE KVK hoop ik als dit voorstel van Dhr.Galle gestalte krijg de kleine scheepvaart niet vergeten wordt!!!
    Mieke Kuipers

    Geplaatst door: Mieke Kuipers op
  • Beste Frank, Geachte Collega’s

    Dit is het moment om ons uit drukkelijk uit te spreken voor 1 organisatie. Bent U lid, dwing U bestuur om over alle ja- maar’s heen te stappen, en te zorgen dat dit van de grond komt op zeer korte termijn. Tijd is er al genoeg verloren.
    Bent U niet georganiseerd sluit U aan, betaal onmiddelijk U contributie en laat hiermee zien, dat we het echt menen. We hebben allemaal hetzelfde doel, en dat is een gezonde bedrijfsvoering met normale inspanning, dat is ons hoofd doel, de rest is bijzaak.
    Frank hou de vaart erin en we rekenen op je medewerking.

    Fam. Leeuwestein
    m.s. Dios Mediante

    Geplaatst door: Kes Leeuwestein op
  • Beste Frank,

    Eindelijk wat positieve reactie we moeten af van dat geklaag en geleuter in het gangboord en via de marifoon. Ik hoop dat er veel ondernemers in gaan zien dat ongeorganiseeerd blijven pas niets doen is. Niet naar de buurman kijken maar zelf actie ondernemen dus sluit u aan. We hebben een mooi kantoor binnenvaart in Rotterdam. En voor degene die commentaar hebben sluit u aan en kom naar de vergaderingen. En als we nu toch positief bezig zijn vraag ook een paar euro meer vracht.
    We moeten met ons allen weer gaan geloven in ons mooie beroep. Frank bedankt voor deze voorzet.
    Maar ik verzeker je er wordt in Rotterdam aan het Vasteland heel veel goed werk verzet!! Als bestuurder van de CBOB weet ik waar ik over spreek. Dus mede collega’s en ondernemers massaal aanmelden bij een organisatie alleen dan krijgen we lobby, mensen op de juiste plaats, en gehoor in Den Haag en Brussel.

    Geplaatst door: André Fase m.s. Vectare op
  • Prima initiatief,ook wij staan hier volledig achter.

    Geplaatst door: Henk de Vries op
  • Geachte heer Galle

    Wij als commando holding groep zijn blij met een initiatief wat mogelijk onze branch naar een volwassen niveau kan tillen.

    Ga er mee door en hou vol

    Jan Wennekes
    Scheepvaart en handelsbedrijf Commando Holding bv
    0651105983

    Geplaatst door: Jan Wennekes op
  • Goedemiddag,

    Ik denk dat de binnenvaart hard toe is aan een dergelijk Transitie Comité. Ik ben het spuugzat dat deze prachtige sector zo’n slechte lobby heeft, met alle respect voor de mensen die de lobby voeren uiteraard. De riemen waar men mee moet roeien zijn nu domweg te kort, door een gebrek aan draagvlak en dus financiele middelen.

    Indien dit plan goed opgezet word maken we nu een goede kans hier in de toekomst verandering in te brengen en een breed gedragen vuist te kunnen maken in Den Haag, Brussel en Straatsburg.

    Wel noodzakelijk dat het verleden (los van schuldvraag) niet vergeten word en men ook een plan bedenkt om o.a. de ongebreidelde nieuwbouw aan banden te leggen.
    Indien de juiste mensen op de juiste plaats zitten zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om te werken met een zgn transitie-comité-certificaat alvorens men een nieuw schip aan de markt toe kan voegen. Dit dan afgegeven door het comité zelf. Dit certificaat zou dan alleen afgegeven worden indien iemand o.a. solvabel genoeg is en het aantoonbaar is dat die tonnage nodig is.
    Indien het transitie comité de middelen heeft om ook aan markt onderzoek te doen, zou vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden.
    Nu hebben we gezien dat het vaak de hebzucht in de mens was die deed besluiten een nieuw schip in de vaart te brengen. De banken deden hier maar al te graag aan mee. Nu zou een eis van de bank kunnen zijn om eerst het comité certificaat te tonen dat het plan goedkeurt alvorens de financiering te verstrekken. Is maar één voorbeeld om aan te tonen dat er, mits goed geregeld, heel wat bereikt kan worden met een dergelijk plan.

    Mits goed opgesteld, ben ik dus voor en zou ik bereid zijn om daar een flinke jaarpremie voor te betalen!

    mvg.

    Geplaatst door: Roel Eerkes m/s Lydia op
  • Ik weet niet wie het precies gezegd heeft maar het klonk zo: zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zal u zeggen wie u bent.
    David

    Geplaatst door: David Twigt op
  • Frank heeft gelijk,
    Het is tijd om de zaak af te ronden.
    Er ligt al een mooi fundament waarop verder gebouwd kan worden.
    Meer dan 4000 oudere schepen werden gesloopt.
    Het resultaat is de modernste vloot ooit.
    Vaarwegen krijgen aandacht die zij ook verdienen.
    Overheden waarderen de milieuvriendelijkste vervoerdrager.
    Verlader waarderen vooral de lage vrachtprijzen en flexibele vervoervoorwaarden.
    Kortom de binnenvaart staat op de kaart.
    Dat was ooit helemaal anders.

    Om het zover te krijgen is hard en met overtuiging gewerkt. Nu is het tijd de krachten en de middelen te bundelen voor een nog sterkere belangenbehartiging van de sector.
    Dan is ook de vakorganisatie even als de vloot klaar voor de toekomst.

    Zijn dan ook de problemen van ondernemers die het nu erg moeilijk hebben direct opgelost?
    Nee,er is nog erg veel tonnage aan de markt ten opzichte van het ladingaanbod en dat resuteert veelal in veel telage vrachtprijzen.
    Meer lading aantrekken of/en schepen slopen kan soelaas bieden, maar dat zal niet eenvoudig zijn. Elke weldenkende ondernemer begrijpt dat noodzakelijke maatregelen meer kans van slagen hebben bij een sterke belangen behartiging.

    Ondernemers die geen lid wilden worden van één vande soms verdeelde organisaties krijgen nu hun kans door krachtig steun te geven aan het plan van Frank.
    Ondernemers die al georganiseerd zijn kunnen hun bestuur duidelijk laten blijken dat zij voorstander zijn van één organisatie.
    Als Frank in zijn opzet slaat is het voor de binnenvaart een hitorisch feit.
    Het ligt nu in handen van iedere binnenvaartondernemer. Laten zij deze kans voorbij gaan om hun positie voor de toekomst te versterken, dan id kans voorpig verkeken en komt er hooguit een nieuwe bond bij.
    Daar zit de binnenvaart volgens mij allerminst op te wachten.
    Frank, veel succes!
    Jan de Vries
    Ps: na mijn terugtreden heb ik mij over geen enkele zaak openlijk uitgesproken, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering.

    Geplaatst door: Jan de Vries op
  • Beste Meneer Galle,

    Ik ben het met Henk Eerkes eens dat prijs onderbiedingen uitgewassen dienen te worden.
    Ik denk dan ook dat dit plan een stap in de goede richting is, om weer een gezonde binnenvaart te krijgen (dus alle takken van de binnenvaart) en dat we serieus genomen worden als bedrijfstak.
    Veel succes met het opzetten van het Transitie Comité. Hierbij mijn steun.

    A.J. Faasse
    MTS Dissidentia
    MTS Calidris

    Geplaatst door: A.J. Faasse op
  • Als duitse collega, als journalist en als ondernemer in de binnenvaart wil ik graag de intiatief ondersteunen en begleiden. De kracht van de zamenwerking is zeker in staat, om over veel drempels overheen te helpen. Maar het in dezer tijden zo vaak gebuikte woord “zamenwerking” heeft alleen dan zin, indien ook iedereen bereid is, zijn manier van zaken doen te veranderen. “Lekker doorgaan” en maar op de zamenwerking te hopen, is geen zinvolle koers.

    Geplaatst door: Axel Götze-Rohen op
  • Beste Frank Galle
    Ik kan mij geheel vinden in je betoog.We zullen de bonden waar mogelijk samen moeten voegen tot een bond. De eerste aanzet is jaren terug al gedaan door het op richten van het KB.Als ik als bestuurder met de overige bonden aan tafel zit dan zijn de inhoudelijke verschillen nihil.De C is voor bepaalde mensen heel belangrijk maar als er respekt is van ieder onder ons kan men dit ook overwinnen.Meer mensen onder ons zullen zich aangesproken voelen met als gevolg meer leden ,en meer geld om profesionele mensen het werk te laten doen om de belangen van de binnenvaart in Den Haag Brussel en Strasbourg te verwoorden.We moeten nationaal en internationaal onze lobby uitbouwen om meer invloed te krijgen in heel europa. Ik schrijf dit op persoonlijke titel.maar aan mij zal het niet liggen om deze uitgereikte hand aan te nemen Uiteraard zal ik als bestuurder onze leden om hun mening moeten vragen.

    Gerhard Kreuze Voorzitter ONS

    Geplaatst door: Gerhard Kreuze op
  • beste frank dit is nu het enige goede en posietieve wat ik in de laatste laatste drie jaar heb gehoord hier gaan we voor de volle honderd procent voor ik wens je veel wijsheid en steun toe

    gegroet Fam H.J.Leijten M/S Daily

    Geplaatst door: huub leijten m/s daily op
  • Goed plan. Wij willen dit dan ook graag ondersteunen.
    Fam.Rutjes
    m/s Calando

    Geplaatst door: Ronnie Rutjes op
  • Beste Frank,

    In 1905 is Oranje opgericht door een aantal schippers die de risico’s waar zij voor stonden niet meer in de reguliere markt konden verzekeren. Uit deze samenwerking is de onderlinge verzekeraar Oranje ontstaan. Ik denk dat je initiatief op het juiste moment komt en hoop dat alle binnenvaartondernemers dit onderkennen. De Nederlandse binnenvaart levert kwaliteit en het wordt tijd dat de politiek dit gaat begrijpen. Veel succes!

    Ton van Dongen
    Oranje Verzekeringen

    Geplaatst door: Ton van Dongen op
  • Goed plan
    Dirk-Jan Goudriaan m.s Marina

    Geplaatst door: Dirk-Jan Goudriaan op
  • “Verandering begint waar veranderingsgezinden elkaar ontmoeten” Gezien deze reacties is de verandering tot één belangenorganisatie met één gezicht naar buiten begonnen! Een goed zaak!

    Henk ten Hoopen

    Geplaatst door: Henk ten Hoopen, voorzitter afdeling Koninklijke Schuttevaer op
  • Goed idee, het word eens tijd dat er eenheid komt in de scheepvaart.

    Geplaatst door: Theo Nuij op
  • Met de EUBO ging het harder en wat heeft het gebracht wanneer het er op aan kwam…..
    We zullen het zien
    Dit is oud nieuws in een nieuw jasje

    Geplaatst door: Maria op
  • Wij zijn zeker voorstander van dit initiatief, 1 aanspreekpunt biedt transparantie waar wij voor staan, wie we zijn, wat we kunnen en zouden willen (veranderen). Maar op hoeveel leden zouden we komen als de diverse bonden zich zouden verenigen? En ik vindt nu 60 reacties op, wat zullen we zeggen 3000 ondernemers in de shit na 24u nog niet echt een knaller. Maar wij zijn in elk geval voor!

    We wensen alle directe betrokkenen bij deze alle wijsheid en succes toe!

    Fam. Bos.
    MS. Vagebond.

    Geplaatst door: Bos ms Vagebond op
  • Helder verhaal en een goed initiatief! Onze steun heb je!

    K.C. Visser
    M/s Volharding

    Geplaatst door: casper en madeleine op
  • Op het gevaar af voor azijnpisser te worden versleten,moet mij van het hart dat de probleemlijst aangevuld moet worden met nog een paar punten. Een van de belangrijkste problemen lijken mij nog steeds de hebzucht en het kuddegedrag van veel binnenvaartondernemers maar het schijnt nog steeds ‘not done’ te zijn om dat hardop te zeggen.
    Dat neemt niet weg dat een initiatief om tot een brancheorganisatie te komen die naar buiten met één mond spreekt zodat daar ook echt rekening mee wordt gehouden.
    De grootste uitdaging bij deze samenwerking zal m.i niet zozeer zijn om samen te werken in wat ons bindt maar vooral om niet rollend over straat te gaan over wat ons scheidt.Elkaar de verschillen gunnen dus.Als we dat kunnen bereiken
    zou dat een geweldige stap vooruit zijn.
    Ik ben vóór en wens de initiatiefnemers veel wijsheid toe en vergeet vooral niet om bij belangrijke beslissingen de achterban te raadplegen.Dat is met de huidige communicatiemogelijkheden tenslotte goed mogelijk.

    Geplaatst door: Henk Eerkes op
  • Een goed initiatief en mooi om te zien dat er een soort van eenheid lijkt te ontstaan. Voor ons een reden ons (eindelijk) ergens bij aan te sluiten.

    Veel succes en wijsheid toegewenst.

    Met vriendelijke groet,

    fam. de Jong / MS Impuls

    Geplaatst door: fam. de Jong / ms Impuls op
  • Goed initiatief, heb 2 jaar geleden lidmaatschap CBOB op gezegd vanwege de verdeeldheid, maar om dit initiatief te steunen mij weer aangemeld. Ik hoop dat vele schippers volgen, zodat er een groot draagvlak komt.

    Scheepvaartonderneming Feenstra
    m/s Pauline

    Geplaatst door: Misael Feenstra op
  • Beste Frank

    De belangrijkste zin in je betoog vind ik de regel,dat we in Den Haag niet worden begrepen, in Brussel wordt er niet eens naar ons geluisterd, en in Straatsburg kennen ze ons niet eens.
    Dit is de kern van het betoog.
    We moeten zorgen, dat er op Europees niveau naar ons geluisterd wordt.
    Dat is de enigste manier, om wat te bereiken.
    Dit kunnen we alleen bereiken, door als één man met de overheid te communiceren.
    Dus dat betekend ALLE organisaties op één hoop.
    Laten we nu niet gaan muggenziften over details, maar één lijn trekken, naar de overheid.
    We zijn de schoonste, en beste vervoerstak.
    Laten we hier ook gebruik van maken.

    Gerard Verschoor
    ms Fiducia

    Geplaatst door: Gerard Verschoor op
  • @CdW
    U schrijft: allen betere P.R
    Daar gaat het toch juist om…..ons imago moet een positieve uitstraling hebben, niet dat negatieve gedoe meer.
    Altijd dat gejammer, weg ermee.
    Trots zijn op je vak en je bestaan.

    Geplaatst door: Coby op
  • Nieuwe poppetjes, nieuwe verpakking, oud verhaal.
    Niks nieuws onder de zon.
    Alleen betere P.R.

    Geplaatst door: CdW op
  • De binnenvaart is een geweldig mooie bedrijfstak! Er liggen enorme kansen voor het grijpen, mits we oplossingsgericht, constructief en positief onze gezamenlijke schouders eronder zetten. Gezamenlijk kunnen we een écht verschil maken in deze wereld en een betere leefomgeving creëren middels onze diensten.

    Laten we svp nou eens ophouden met het over en weer zeuren en klagen, de onstane marktsituatie laten voor wat deze is, en onze positieve energie richten op hard en constructief werken aan een betere, meer volwassen en professionele sector om vervolgens vanuit onze eigen kracht de markt te optimaliseren en verder uit te bouwen met vol en gebundeld enthousiasme.

    Beste Frank, dank voor dit goede initiatief! Wij bevestigen hierbij onze ondersteuning aan het Transitie Comité.

    Mercurius Shipping Group

    Robert-Jan Zimmerman

    Geplaatst door: Robert-Jan Zimmerman op
  • Onze steun heeft U, kunnen onze lidmaatschappen bij de diverse organisaties gebundeld worden.
    Ikzelf zou alvast het logo willen gebruiken op onze facturen om zo dit initiatief uit te dragen.
    Is dit toegestaan?

    Geplaatst door: Coby m/s Drakar op
  • Het is een genoegen hier fatsoenlijke en inhoudelijke reacties te lezen. In navolging tot wat diverse personen al hebben aangegeven wordt er intensief overleg gepleegd met dhr. Kraaijeveld die binnen afzienbare tijd met een document moet komen voor de minister. Iedere organisatie die middels zijn/haar voorzitter toetreedt tot het Transitiecomité geeft aan zich maximaal te willen inzetten om te komen tot een Binnenvaartalliantie, een beleids- en uitvoeringsorganisatie die zich eenduidig manifesteert namens de gehele Nederlandse binnenvaart. Primair werken in de Binnenvaartalliantie Kantoor Binnenvaart, Koninklijke Schuttevaer en het CBRB samen, alsmede een aantal satellietorganisaties die core-business uitvoeren voor de binnenvaart in zijn geheel (innovatie, onderwijs, voorlichting, IT, e.d.). Het bestuur van het CBRB steunt het initiatief van het transitie comité volledig. We zien uit naar een constructieve samenwerking.

    Namens het Algemeen Bestuur van het CBRB
    Robert Tieman – directeur

    Geplaatst door: Robert Tieman op
  • Dit is een goed initiatief. Om tot één brancheorganisatie te komen, met als doel de belangenbehartiging van de schippers op een hoger peil te brengen.
    m.s. Benja

    Geplaatst door: B. de Witte op
  • Hallo Frank

    Als ondernemer (schipper) kan niemand iets afdoen aan je verhaal. Je vraag is helder, en ons antwoord daarop ook, Wij zijn voor! Waar nodig zullen we je met raad en daad steunen.

    Geplaatst door: Henk de Haan op
  • Wij zijn erg blij te lezen dat we ons als binnenvaart hier van een realistische constructieve en vooral positieve kant laten zien. Vanuit deze oproep en de steun eraan moet toch iets goeds kunnen komen. Maar bovenal dank voor de steun aan het nieuwe branchemerk the Blue Road. Het is namelijk the Blue Road dat ons verbind. Het BVB biedt met the Blue Road in ieder geval een hulpmiddel om tot eenduidigheid te komen op gebied van communicatie vanuit de binnenvaart. Een kleine stap die de wens tot samenwerking in de binnenvaart heel goed kan ondersteunen. Check de website http://www.theblueroad.nl om te lezen waar dit nieuwe verbindende branchemerk voor staat, daar is tevens het Blue magazine te vinden. Volgende week krijgen de varende ondernemers meer informatie over the Blue Road per post toegestuurd.

    Groeten van het Bureau Voorlichting Binnenvaart

    Geplaatst door: Wilco Volker op
  • Zeer goed initiatief! Alle succes en alle medewerking!

    Geplaatst door: Frank op
  • Hier staan we volledig achter!

    Geplaatst door: Jan Steenstra op
  • Geachte heer Galle, beste Frank,

    Dit is een uitstekend en goed initiatief, “Chapeau”. Nu met zoveel mogelijk mensen achter het transitiecomité gaan staan dat dient het devies voor de hele sector te zijn.

    De versnippering van krachten heeft mij de afgelopen jaren heel vaak verbaasd, zowel bij overheden in ons eigen land als in het buitenland en met name in Brussel heb ik mee moeten maken dat de brancheorganisaties zelden tot één krachtdadig voorstel konden komen.

    Bij mijn afscheid eind 2008 als actief binnenvaartondernemer,.. en President van de E.B.U. heb ik in de binnenvaartmedia de volgende oproep gedaan:

    “Mensen laten we over onze schaduw heenstappen en samen gaan”!

    “Het Momentum” voor deze stap lijkt nu echt te zijn gekomen. Samen kunnen wij, door een krachtig signaal aan het Transitiecomité af te geven, dit initiatief inhoud geven.

    Velen van ons lopen er al geruime tijd mee in hun gedachten: het behartigen van onze gemeenschappelijke belangen dient in de nabije toekomst met één stem naar buiten te worden gebracht.

    Beste ondernemers, zorg ervoor dat uw gezamenlijke stem bij de overheden, alsmede in Brussel wordt gehoord. Laten wij dus als ondernemers opstaan en zeggen: Het is genoeg geweest !

    Geef uw stem aan dit initiatief, want dan wordt uw stem in de toekomst ook echt gehoord !

    welgemeende groeten,
    Rinus de Korte
    Tholen

    Geplaatst door: Rinus de Korte op
  • Een prachtig plan, mooi dat iedereen hier vol lof over is. Maar dan moet U, net zoals velen, straks wel lid worden en gaan, BETALEN!!!! Want het gaat ook hier om de pegels, en dat moet ook als we een goede lobby willen hebben.

    Geplaatst door: kantlijn op
  • Ook wij willen dit initiatief graag steunen.
    hoop dat de redenen die vroeger verhinderden dat een vergelijkbaar plan maar deels slaagde te overbruggen zijn

    Geplaatst door: Thijs Appelo m/s Vector op
  • Goedenavond Mensen.
    Wat een wonder…ineens kan iedereen met zijn eigen naam schrijven zonder pseudoniem te gebruiken.
    Maar ik ben het verder met Dhr Galle zijn standpunt eens en ben er voor, bij deze.
    Veel succes gewenst en moge er enorm veel mensen achter staan.

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel ms Sunisha op
  • Beste Frank,

    Helder en herkenbaar, laten we met z’n allen dit initiatief steunen en de schouders eronder zetten.
    Het is voor de toekomst van de gehele binnenvaartbranche.

    Met vriendelijke groet,
    Ronald Keijzer
    Scheepvaartbedrijf V.O.F. Jura

    Geplaatst door: Ronald Keijzer op
  • IK STEUN HET TRANSITIE COMITE EN THE BLUE ROAD

    De hierboven genoemde problemen slaan de spijker op zijn kop.

    p.s. kan het artikel niet wat langer dan een paar dagen op de homepage blijven staan onderweg naar zoveel mogelijk reacties

    met vriendelijke groet

    Geplaatst door: Ron Breedveld op
  • Beste Frank,
    Goed idee, met zijn allen in één organisatie, het verleden vergeten en een nieuwe start maken.

    Onze steun heb je,
    Ad Molewijk

    Manouk Group

    Geplaatst door: Ad Molewijk op
  • nou kan ineens iedereen wel met naam en toenaam reageren……..
    heel appart

    Geplaatst door: pascal op
  • Beste Frank,

    Een zeer aansprekende brief.

    Samen staan we sterk, en dat hebben we nu meer dan ooit nodig.

    Wij zijn voor.

    fam. Leijten
    Leijten Scheepvaart vof

    Geplaatst door: ms Novum op
  • 100% mee eens,goed verwoord

    Geplaatst door: Pieter van Wijngaarden op
  • Ook ik sta hier voor de volle 100% achter.
    Niks aan toe te voegen.
    Roep dan ook een ieder op die niet aangesloten is dit te doen.

    Geplaatst door: Alex Veldman m/s Primo op
  • Beste Frank,

    Let’s Walk this bleu road.
    Prima initiatief.

    groet Jan Verhoeff

    Geplaatst door: Jan Verhoeff op
  • Zo er toch een droom uitkomen: SAMEN BEN JE STERK????
    Ik steun dit intiatief van harte

    Geplaatst door: Gewrrie ms Melvin op
  • Beste mensen,
    Ook ik sta voor 100% achter de analyse van Frank en voor meer dan 100% achter zijn oplossing.
    Betuig steun aan het Transitiecomité door dat hier te melden én ben je nog geen lid, wórdt dan lid van één van de aangesloten organisaties. Een beter signaal dat we staan voor één sector, één stem, één huis, en bovenal de ‘blue road’!, is er niet.

    Bart Verkade
    binnenvaartondernemer

    Geplaatst door: Bart Verkade op
  • Beste Frank,

    Je hebt de situatie omschreven zoals velen die aan den lijve ondervinden. Het is inderdaad hoogste tijd om de belangenbehartiging te stroomlijnen tot één organisatie. Deze mooie bedrifstak heeft dit nodig. Alle bestuurders van alle organisaties dienen zich aangsproken te voelen om hieraan te werken. Die nieuwe organisatie dient het belang van de ondernemer centraal te stellen, waardoor de positie van de ondernemer sterker wordt. Invulling hiervan moet lijden tot een organisatie waar elke ondernemer zich graag bij aan sluit. Iedereen dient te beseffen dat de organisatiegraad omhoog moet, het optimale is het doel. Dan kan belangenbehartiging waar voor de contributie geven.

    Geplaatst door: Pierre Oom op
  • Duidelijk verhaal alleen eendracht daar gaan we het mee redden .
    Niet achter ons kijken maar voor ons.

    Geplaatst door: A.J Leunis m/s Alwa 1 op
  • Helder verhaal, ik heb nooit begrepen, waarom de bonden soms nog tegen elkaar werken en niet de punten oppakken, waar ze het wel over eens zijn. En als eenheid naar buiten brengen.
    Ik doe mee.

    Geplaatst door: Hein Danser op
  • Voor de mensen die FACEBOOK of TWITTER gebruiken zet het logo en de website van the bleu road magazine erop dat levert veel publiciteit op

    Geplaatst door: harm op
  • Beste Frank,

    Uit de gelezen reactie,s is het wel duidelijk welke richting we moeten varen willen we de sector,die onmisbaar is,een volwaardige status toekennen.Er moet wat gebeuren.

    Eigenlijk weten we allemaal dat wij ons moeten verenigen in een organisatie. Over het verleden heen stappen en gewoon samenvoegen.Laten wij het nu doen.

    Met vriendelijke Groet

    Scheepvaartbedrijf Vranken BV

    Geplaatst door: Willy Vranken op
  • Beste Frank,

    Je hebt volkomen gelijk dat we toe moeten naar één brancheorganisatie.De weg daarheen moet nu worden ingezet. Binnenskamers kunnen we discussiëren met elkaar en onze verschillen van inzicht bespreken.Naar buiten toe dienen we te spreken met één stem. Echter, al diegenen die niet georganiseerd zijn, dienen zich te realiseren dat ze buiten de discussie staan. Dat u het af en toe niet eens bent, hoe de organisaties werken, kan ik begrijpen.Door lid te worden heeft u invloed, de organisaties in de gewenste richting te sturen.Verder hangt de invloed naar buiten in sterke mate af van de organisatiegraad. Zoals nu, met ongeveer 35 % bij de sociaal-economische organisaties, blijft de invloed beperkt,ook al zou je samen gaan.Mede daardoor hebben goedbedoelde initiatieven van enkelingen, tot nog toe weinig resultaat gehad.

    Met vriendelijke groet,

    Leen ten Haaf

    ms Variant

    Geplaatst door: Leen ten Haaf op
  • Beste Frank en andere positieven,

    Het is haalbaar en noodzakelijk dat er een nieuwe bundeling in de binnenvaart komt die staat voor de belangen van de gehele binnenvaart. Over 95% van alle binnenvaartdossiers verschillen de binnenvaartorganisaties inhoudelijk niet van mening. Dat is dus overbrugbaar. Voorts zal de gehele sector met nieuw elan moet starten om de te laten zien dat we in onze toekomst geloven en dat we die zelf maken. Het Transitiecomite, The Blue Road, het Blue magazine en alles wat er nog gaat volgen zijn daar de voorzetten voor. De organisaties vormen wel een afspiegeling van de sector. Het is dus niet alleen noodzakelijk dat de binnenvaartorganisaties het goede voorbeeld geven (en over hun eigen schaduw heen stappen), maar de ondernemers moeten dat ook doen. Zelfvertrouwen uitstralen begint bij jezelf. Het begin zal gemaakt moeten worden met een groep starters, die bijvoorbeeld beginnen met een gezamenlijke inkoopvereniging. Als deze groep laat zien dat samenwerking ergens toe kan leiden volgt de rest ook wel.

    C.J. de Vries

    Geplaatst door: kees de vries op
  • Beste Frank,

    Mensen enthousiasmeren is je weer gelukt. Ik feliciteer je, maar vooral de sector zelf met de reacties tot nu toe. In deze lijst met respondenten wil ik ook reageren.

    Ik wil dat alle Varende Ondernemers met één stem praten en met één oor luisteren.
    Ik wil dat Varende Ondernemers via één loket bereikbaar zijn voor ondermeer de politiek.

    De samenwerking van de verschillende bonden is in een onomkeerbaar proces gekomen. Ik zit er niet meer over in. Het gaat komen.
    Transitie comité is opgesteld, voorzitter is aangesteld taken worden verdeeld.

    Ik heb me nog even telefonisch laten informeren en laat mij benadrukken dat wij Varende Ondernemers binnen het CBRB via het Algemeen Bestuur richting onze voorzitter, gedragen door alle leden, expliciet de opdracht hebben gegeven een samenwerking aan te gaan met de andere bonden.

    Het gaat komen.

    Ik wil vertrouwen geven aan onze fijne voorzitter Pieter Struijs en zijn medekompanen bijvoorbeeld Roland Kortenhorst en dhr. Dijkstra, om op hun nivo eruit te komen.

    Ik ben wel benieuwd naar het resultaat, dat moet vergenoeg gaan in de samenwerking. Geen verdoezeling samenwerking. Maar er komt zeker een resultaat. Eén loket.

    Beste Frank, ik wil niet inboeten in het nivo van vertegenwoordiging. Je moet zo willen handelen dat na het ‘samengaan’ er geen leegloop komt van bekwame mensen. Een ieder die mij als Varende Ondernemer vertegenwoordigt is mij namelijk lief. Echt.

    Het neemt niet weg dat als op het bovenste nivo niet het gewenste resultaat wordt gehaald, en we hebben niet het vertrouwen dat op het middelste nivo (directies) het gewenste resultaat komt, dat op het onderste nivo (Varende Ondernemers die zitting nemen in het bestuur van hun bond) de bereidheid er moet zijn je op te sluiten in jouw boerenschuur. Met het risico dat we twee stappen achteruit gaan om later hard vooruit te gaan. Frank, die geluiden zijn al geweest laten we een afspraak maken in dit najaar, maar vooral hopen dat het niet nodig is.

    Vergeet niet begrip op te brengen voor de lange geschiedenissen van de bonden, ontstaan in een tijdperk dat er tienduizenden vertegenwoordigt moest worden. Nu is het nog maar een paar duizend, dat moet je in elkaars armen drijven. In onze naam.

    Jacco Theunisse
    msTriangle, msCircle
    bestuur Varende Ondernemers CBRB

    Geplaatst door: Jacco Theunisse op
  • Beste Frank,

    Wij als Timro BV en Triple-T Shipping BV herkennen ons in de door jou genoemde problemen. Derhalve steunen wij dit initiatief volledig.
    Probeer dit door te zetten met, binnen de op handen zijnde organisatie, de juiste personen op de juiste plaats.
    Veel succes !!!!!

    Geplaatst door: Rein Timmerman op
  • Geachte heer Galle, beste Frank,

    Als onderlinge schepenverzekeraar weet ik als geen ander wat je samen kunt bereiken. De opa’s en overgroot opa’s van veel van de huidige binnenvaartondernemers zagen in het verleden in dat je samen je onderneming beter tegen onverwachte risico’s kunt beschermen dan alleen. Daarom verenigden ze zich in onderlinge scheepsverzekeringen. In het begin werd er nog onderscheid gemaakt naar ‘bloedgroep’, houten schepen in de ene vereniging en stalen in de andere (versplintering). Later zag men in dat dit niet de weg was en verenigde zich samen in één vereniging, gezamenlijk waren ze sterker. Ik denk dat de tijd aangebroken is dat dit op het gebied van de branchevertegenwoordiging in de binnenvaart ook gebeurt. Samen maak je een betere kans om, zoals jij het zegt, gehoord en begrepen te worden in Den Haag en Brussel. Het is hoog tijd dat er een gezamenlijk organisatie opgericht wordt die de belangen van alle binnenvaartondernemers gaat vertegenwoordigen en een sterke lobby voert in Den Haag en Brussel. Op deze manier maakt de mooie bedrijfstak waarin we werkzaam zijn een goede, en misschien wel de enige, kans de huidige beroerde situatie te boven te komen.

    Veel succes met je initiatief en ik hoop dat het gaat lukken.

    Tom Boerema
    efm onderlinge schepenverzekering u.a.

    Geplaatst door: Tom Boerema op
  • Beste Hens,

    Laten wij dit forum zien als een intekenlijst.
    Vraag familie, vrienden en buren hier een reactie te plaatsen zodat wij aantonen dat de binnenvaart het eens is over de problemen en een eerste stap wil zetten om deze op te lossen.
    Laat ons duidelijk maken dat een verdeelde vertegenwoordiging een verdeelde binnenvaart niet zal helpen en dat wij bereid zijn lid te worden van één allesomvattende organisatie, één structuur met één voorzitter.
    Zegt het voort……..

    Frank Galle

    Geplaatst door: Frank Galle op
  • Beste Collega’s,

    Het Transitie Comité lijkt mij een uitstekende oplossing om de verdeeldheid in onze branche een halt toe te roepen. De punten die de heer Galle aankaart zijn terrecht en zullen moeten worden opgelost. Na de nodige negatieve ervaringen in organisatie land zijn we op dit moment buiten de Schuttevaer, niet vertegenwoordigd. Ik ben het laaste jaar er van overtuigd geraakt, dat het Vasteland op de schop moet. Ik hoop dat de mensen die nu de branche denken te vertegenwoordige, bereid zijn over hun eigen schaduw heen te springen en in het algemeen belang te denken. Ik juich het initiatief van de heer Galle van harte toe en zal hem daarom ook benaderen om een intekenlijst op te zetten waar we ons in kunnen schrijven om dit initiatief te steunen. Eén ding stemt mij zeer positief, de mensen die op bovenstaande artikel reageren hebben het lef hun naam onder hun reactie te zetten en dat gebeurt hier niet vaak.

    Gr. Hens van Buren m.t.s. Hanna

    Geplaatst door: H. van Buren op
  • Geachte heer Galle,

    Bij dezen steun ik uw betoog om het transitiecomité te ondersteunen. Met nog een goede 35 jaar te gaan in deze mooie sector hoop ik dat ik zo snel mogelijk kan praten over de tijd dat de bonden nog zo verdeeld waren. Mijn ambities waar kunnen maken zal mede mogelijk gemaakt moeten worden door sterke eenduidige branchevertegenwoordiging.

    Ik wil graag vooruit, en achterom kunnen kijken naar de overeenkomsten die de bonden hebben als branchevertegenwoordigers. Één sterke stem met aansluitend goed geöliede lobbymachine om onze sector nog verder op de kaart te krijgen. Heren branchevertegenwoordigers, neem het voortouw in samenwerking en laat zien dat we een sector zijn die willen bouwen aan de toekomst!

    Geplaatst door: Eric van Dam op
  • Beste Frank,
    Het verhaal dat je aan geeft berust helaas op waarheid,maar het is helder en duidelijk.
    Wij moeten hier wat mee doen dat is voor onze bedrijfstak dringend nodig.
    Wij zijn altijd altijd al lid geweest van een organisatie en zien daar dan ook het nut van in!!
    Wij hopen van harte dat het gaat lukken om groter en sterker uit deze ontwikkeling te komen.
    Ook zal ik er bij onze organisatie op aandringen om hier aan mee te werken.
    Want we zijn eigenlijk best trots op een prachtige binnenvaartvloot en die mag best beter in het licht komen.
    Mvg Fam.Schpers Fixut Maris

    Geplaatst door: Piet schapers op
  • Beste Frank,

    Allereerst ben ik blij dat er veelvoudig gereageerd wordt op een professionele manier met eigen naam en toedracht. Als ondernemer in de binnenvaart en voorzitter van de varende ondernemers CBRB steun ik dit initiatief dan ook van harte.

    Ik weet dat er hard wordt gewerkt aan het transitie comité, welke een nog grotere kans van slagen heeft als er vele in de binnenvaart branche dit samenwerkingsverband steunen. Ongeacht of je nu pas begonnen bent als ondernemer of al vele jaren bezig bent, is het altijd verstandig je aan te sluiten bij een branche organisatie.

    Het is belangrijk om alle krachten te bundelen, waardoor de branche een florerend en gezond toekomstbeeld heeft. Dit krijg je door goede samenwerkingsverbanden en publiciteit, waarin men samen één front vormt. Een ideaal toekomstbeeld zal zijn dat men met één druk op de knop zoveel informatie krijgt dat men niet meer om de binnenvaart heen kan.
    Persoonlijk en vanuit mijn bestuurlijke functie binnen het CBRB wil ik dan ook al het mogelijke doen om hier een steen aan bij te dragen.

    Met vriendelijk groet,
    Henry Wolthuis
    VOF Wolkap

    Geplaatst door: Henry Wolthuis op
  • Helder verhaal. Het heeft me altijd al verbaasd dat er in een relatief kleine bedrijfstak als de onze nog steeds meerdere bonden met hetzelfde werk bezig zijn. Het is ooit nog erger geweest. Het kantoor is naar ik meen ontstaan uit een fusie van 5 of 6? bonden. Het kan dus wel. Als men nu eens vooroordelen als te links, te rechts, ik mis de C, en meer van dergelijke irrelevante beletsels overboord kon zetten dan zou er een veel sterkere organisatie kunnen ontstaan dan nu het geval is. Er is op het moment één hoofddoel en dat is de sector weer gezond maken. En voor sommigen onder ons is het zelfs een kwestie van hoe te overleven. Dat is m.i. zeker mogelijk, maar daar is een sterkere lobby voor nodig dan we nu hebben. Mocht het lukken om tot één organisatie te komen, acht ik de kans groot dat er ook meer mensen zich aan zullen sluiten, waaronder ondergetekende. Het is niet mijn gewoonte om op internetfora te reageren, omdat ik dit medium daar maar zeer beperkt geschikt voor vind, maar dit wou ik toch even kwijt.

    Geplaatst door: John Smeding op
  • Frank,

    Een duidelijk en goed onderbouwd verhaal. De afgelopen drie jaar heb ik mogen werken als onderwijs coördinator voor de Binnenvaart in opdracht van de st CAO Binnenvaart. In de gesprekken met de partijen(ministeries, onderwijs instellingen) waar ik mee te maken heb is de verdeeldheid in de binnenvaart vaak onderwerp van gesprek. Gelukkig kan ik zeggen dat ik alle partijen vertegenwoordig die in de st CAO vertegenwoordigd zijn en dat maakt mijn positie sterker. Het dreigende tekort aan personeel, de steeds hogere eisen die aan de mensen die werken in de binnenvaart gesteld worden en gaan worden, vragen nationaal maar ook internationaal om een sterke krachtdadige branche organisatie die niet gehinderd wordt door onderlinge verdeeldheid.
    Het transitie comité kan de steun van de leden erg goed gebruiken.
    Ik heb in ieder geval mijn logo al opzij gezet en ga als Onderwijs Centrum Binnenvaart het bleu Road logo voeren als teken van een gezicht. Ik hoop dat bestuurders en directies instaat zullen zijn over hun eigen schaduw heen de voorwaarden te scheppen die nodig zijn om een overkoepelende organisatie te vormen. De leden kunnen dit bespoedigen door hun lidmaatschap afhankelijk te stellen van dit resultaat. Onder druk worden veel zaken vloeibaar. En soms is druk vanuit de leden noodzakelijk. Daarom ook steun ik het initiatief van Frank van harte en hoop dat veel leden zich laten horen en zich ook werkelijk bij het initiatief gaan aansluiten. Geen woorden maar echte daden.
    Frank wanneer ik iets kan betekenen in dit proces dan hoor ik dat graag.
    Als laatste dan maar even een link naar filmpje dat laat zien hoe het niet moet, maar jammer genoeg wel vaak zo gebeurd. http://www.youtube.com/watch?v=K2xsHATZsTg

    succes.

    Han van Roozendaal
    Onderwijs coördinator Binnenvaart

    Geplaatst door: han van roozendaal op
  • Wij steunen dit initiatief van harte.
    Het wordt tijd dat we gehoord worden in Den Haag en Brussel.
    Ondanks dat de schippers aangesloten zijn bij een vereniging zijn we eigenlijk nog steeds verdeeld. Dat KAN nooit de bedoeling zijn.

    Collega’s, er wordt ons een hand geboden laten we die nu grijpen, diep in ons hart willen we immers allemaal hetzelfde.

    Geplaatst door: Erik en Petra Bakker m/s Eclips op
  • Beste Frank.

    Er word al een tijdje gepraat over samen werken,maar er is altijd wel iemand of een reden om alleen je eigen verhaal te volgen.Ik sta er volledig achter dat ,wanneer de binnenvaart voor vol wil worden aangezien wij eerst met èèn mond moeten praten.Wanneer wij dit niet kunnen of willen ,moeten wij als binnenvaart accepteren dat wij altijd door andere partijen tegen elkaar uitgespeeld blijven worden.Ik hoop van harte dat er een organisatie opgezet kan worden waar het overgrote deel van de binnenvaart zich in kan vinden. Veel succes.

    Arjan van Loon.

    Geplaatst door: A van Loon op
  • Ik ben het volledig eens met de 10 genoemde punten en vind het een mooi initiatief. Het is mij niet geheel duidelijk hoe ik mijn steun moet betuigen, maar bij deze.

    M. Langendam
    kvb Anaconda I / II

    Geplaatst door: M. Langendam op
  • Frank,

    We zijn het duidelijk eens met je pleidooi en je 10 punten plan. Zelf (en menig andere binnenvaartondernemer ook) hebben we gevraagd aan de banken om mee te werken aan een oplossing maar uit die hoek komt niets. Het zal echt door onze bedijfstak zelf gedaan moeten worden.
    We zullen gezamenlijk initiatieven moeten nemen zodat de banken alsnog hun medewerking gaan verlenen. We zullen ze toch nodig hebben om uit deze impasse te komen.
    Graag zou ik ook nog aandacht willen voor de volgende punten:
    1.- Aandacht voor een veilige vaart, wegens de sterke toename van het aantal schepen, zodat we ons imago niet schaden.
    2.- Ook aandacht voor de milieu-ontwikkelingen. Als binnenvaart moeten we zeker niet achterblijven. Ook hiervan dienen de financiële consequenties in acht genomen te worden, zodat we niet gaan achterlopen bij onze concurrenten van spoor-en wegvervoer. Bij Maasvlakte 2 wordt een hoop beloofd maar we moeten het wel waar kunnen maken.
    Pavema BV
    P. Buitendijk

    Geplaatst door: p.buitendijk op
  • Ik citeerde u:
    \” Het publiek gaat naar huis. De sponsors worden voorzichtig. De markt is op drift. De afrekening volgt. De marktwerking heeft zijn prijs. Naar mijn mening zal de markt op niets ontziende wijze grondig herschikt worden. In eerste instantie zal ieder voor zichzelf kiezen, tot we beseffen dat we elkaar nodig hebben. Als de bezorgdheid is verminderd kunnen wij samen weer gaan zorgen voor vandaag en morgen, en zoeken naar hernieuwde ondernemingszin.”

    Ik hoop oprecht dat iedereen uit de binnenvaart inziet dat je elkaar nodig hebt en dus gaat samenwerken. Op dit moment is de bezorgdheid nog niet verminderd, de tarieven dekken de exploitatie van vele binnenvaartondernemingen nog niet, de markt is nog niet grondig herschikt. Dat zoiets op korte termijn staat te gebeuren mag duidelijk zijn.

    Tenzij er een overleg komt op korte termijn tussen binnenvaartondernemers, bevrachters en verladers om gezamenlijk iets te ondernemen dat deze prachtige bedrijfstak en haar ondernemers weer op de rails te krijgt.

    Het transitiecommitee zou bij uitstek een autoriteit kunnen zijn die een dergelijk overleg organiseert. Willen we naar een gezonde binnenvaart dan moeten we gezamenlijk de problemen die u zo duidelijk neerzet aanpakken. Met het transitiecommitee.

    Met vriendelijke groet

    Anton van Megen

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Hier wordt de situatie duidelijk gemaakt aan de hand van 10 punten, dank hiervoor Frank. Maar 1 ding is vooral belangrijk, vooral ook met 1 mond spreken in de richting van onze overheid. Het is aangegeven op onze jaarvergadering door de heer Slob dat hij al met zekere regelmaat een eenduidig geluid uit onze binnenvaartorganisatie ontving. Maar in deze geldt ook, hoe meer hoe beter. En ik denk dat hier de wil er wel voor is om met een stem naar buiten te spreken. Doorgaan met het Transitie Comite zou ik zeggen. Voor familie Pikaart en alle ongeorganiseerde een tip. Lees punt 9 en sluit u aan bij uw collega’s die wel georganiseerd zijn, dan heeft u inspraak in het beleid dat ook u voorstaat. Met de woorden van Frank, pak deze hand met al u niet georganiseerde ondernemers. Niet morgen, maar vandaag

    Geplaatst door: C. J. v. Wolfswinkel op
  • Beste Frank

    Ik ben blij met je initiatief, dit heeft onze bedrijfstak nodig, een aanspreekpunt voor de gehele bedrijstak, ben ook graag bereid dit te steunen.

    Anton Peters
    mts Leonardus

    Geplaatst door: Anton Peters op
  • Beste Frank / Geachte lezer,

    Shipping Factory heeft zich de afgelopen 2 jaar afgevraagd of er een passende bond in, of aansprekende initiatieven vanuit, de binnenvaart zijn waarin wij ons kunnen vinden.
    Wij zijn op zoek naar mogelijkheden welke van toegevoegde waarde zijn voor de gehele branche, zowel voor binnenvaartondernemers als aanverwante bedrijven. (bevrachters, banken, overheden etc.)
    Een brief als deze spreekt ons zeker aan, wij denken dat de criteria en verbeterpunten welke worden aangedragen precies “de spijker op zijn kop slaan.”
    Wanneer de binnenvaart in staat is zich voor eens en voor altijd als collectief te presenteren en gehoord wordt in Den Haag en zelfs Brussel, wil Shipping Factory daar zeker deel van uit maken.
    Wij willen onze kennis en visie delen en staan open voor andermans visie en ideeën op professioneel vlak.
    Onze visie is dat op deze wijze de binnenvaart zich in de toekomst kan presenteren als een professioneel, duurzame en kansrijke modaliteit.

    Voor contact en een uitgebreide toelichting met betrekking tot het hierboven genoemde verwijzen wij u naar http://www.shippingfactory.nl

    Fam. Pikaart
    Shipping Factory BV

    Geplaatst door: Shipping Factory BV op
  • Frank.

    Je hebt de problematiek in onze bedrijfstak op een uitstekende manier omschreven. Ik ben er van overtuigd dat de toekomst ons kansen bied. Echter we zullen die kansen moeten grijpen en vooral zelf moeten creëren. De laatste jaren worden we geconfronteerd met een zich terugtrekkende overheid, waardoor kennis en kunde verloren zijn gegaan. Daarvoor in de plaats wordt steeds vaker een beroep gedaan op de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven om sturend op te treden bij het ontwikkelen van nieuwe wet- en regelgeving. Door een uitdijend Europa en de oprukkende globalisering wordt deze wet- en regelgeving meer en meer buiten onze landsgrenzen ontworpen. Dit alles maakt één (kapitaal)krachtige brancheorganisatie met voldoende kundige medewerkers tot een `must`. Zij kan enerzijds onze sector behoeden voor onzin en onnodige kosten, anderzijds zal zij in staat zijn om de genoemde kansen en mogelijkheden te helpen creëren en realiseren. Bij mijn aantreden als voorzitter van de Overleggroep Particuliere Tankvaart Ondernemers heb ik de hoop geuit dat er binnen 10 jaar nog maar één factuur vanuit het Vasteland verstuurd zou worden. Gezien de recente initiatieven ben ik er van overtuigd dat mijn hoop ruim binnen die 10 jaar wordt vervuld. Mijn steun heb je.

    Ronald Versloot

    Geplaatst door: Ronald Versloot op
  • Beste heer Galle,

    Met plezier ga ik op uw uitnodiging in om dit platform te gebruiken om
    steun te betuigen aan het vormen van één vakorganisatie.
    Dank voor uw analyse van de problematiek van de binnenvaart en haar
    vertegenwoordiging en dank voor uw welgemeende zorg.
    Kantoor Binnenvaart herkent en erkent de door u geschetste huidige
    situatie.
    Het doet mij plezier te kunnen melden, dat wij achter de schermen hard
    aan het werk zijn om onze organisatie dusdanig in te richten dat de
    binnenvaart als één sector, met één stem, één vuist en één visie naar
    buiten kan treden. Alleen op die manier bereikt de binnenvaart de
    maatschappelijke status die zij verdient.
    Onze bestuurders hebben onlangs opdracht gegeven om de weg naar die ene
    sector, die ene stem, die ene vuist en die eenduidige visie te
    onderzoeken, zodat er spoedig een bestuursbesluit kan vallen.
    Wij hopen binnen nu en vier weken naar buiten te kunnen komen met de
    contouren van een interne reorganisatie waarmee we bovengenoemd doel
    kunnen bereiken.
    Mijn opdracht is om steeds namens onze organisatie te spreken, maar ik
    hecht er aan om persoonlijk te benadrukken hoe belangrijk het is om de
    versnippering achter ons te laten.
    We vormen in aantallen ondernemers een kleine sector. In
    vervoersprestaties zijn we groot en onmisbaar.
    Kantoor Binnenvaart is ontstaan vanuit de wens van enkele bonden om met
    één stem te spreken. Mijn persoonlijke drijfveer is onverminderd dezelfde.
    Wij maken ons klaar voor de toekomst en gaan vol vertrouwen in het
    Transitiecomité op weg naar een onomkeerbare unificatie; een eenwording
    van alle binnenvaartorganisaties tot één Binnenvaartliga. Die zal een
    dusdanige aantrekkelijkheid uitstralen, dat aansluiting voor ondernemers
    een natuurlijke stap wordt.

    Erik van Toor
    Directeur Kantoor Binnenvaart

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Heldere opinie Frank, je dringende vraag om “de uitgestoken hand” te pakken, verdient de steun van iedere schipper en of ondernemer in de binnenvaart. Al meer dan 40 jaar ben ik full time bezig in de scheepvaart, behoor dus tot “probleem 6”. Dat heeft als voordeel dat ik uit ervaring weet dat al het gekissebis over elkaars mening en onderneming en de slechte organisatie graad van onze sector, door de onwil om voor het collectief te kiezen, er in grote mate, mede voor gezorgd heeft dat er sinds jaar en dag over ons beslist en aan ons verdient wordt, met de nu wel voor iedereen duidelijke gevolgen. Het wordt tijd dat dit verandert! Onze prachtige innovatieve sector verdient niet alleen een even professionele en 2Sdaadkrachtige organisatie, we hebben hem werkelijk broodnodig, een met visie voor korte maar ook lange termijn, op alle fronten, die intern meningen bundelt en richting bepaald en naar buiten met één stem spreekt! Dat wil ik dus ik ben voor!

    Antoine Rensen m.s. Springer

    Geplaatst door: Antoine Rensen op
  • Beste Frank,

    Om met het belangrijkste te beginnen, wij als Shipyard Trico zijn voor. Eindelijk durft iemand zijn nek uit te steken op een manier die voor iedereen aanvaardbaar is.

    Met veel plezier heb ik het Blue Magazine gelezen, en vind het Blue road concept al bij voorbaat een stap in de goede richting. Laat zien dat we ondanks verschillende belangen toch 1 organisatie kunnen vormen. Door 1 visie kunnen we aan heel europa laten zien wat voor mooie markt de binnenvaart is.

    Ik wens je veel succes, en als je ergens hulp bij nodig hebt wees niet bang contact met me op te nemen.

    Geplaatst door: John van de Wijgaart op
  • Dit is een zeer goed initiatief om alle neuzen een kant uit te krijgen. Het wordt tijd dat er meer eenheid komt in de binnenvaart.Laten we als sector maarr eens een keer zien dat het wel kan.Neem deze uitdaging aan.

    Geplaatst door: bert de jonge op

Reageer

OPINIE: Steun het Transitie Comité | Schuttevaer.nl

OPINIE: Steun het Transitie Comité

Door Frank Galle, binnenvaartondernemer

The Blue Road

In de (papieren) Schuttevaer van zaterdag 2 april staat een opiniestuk van de heer Anton van Megen genaamd: ‘De luchtbel en de binnenvaart’. In het stuk citeert de heer Van Megen mijn uitspraken op het CBOB-congres in 2009.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (105)

  • Hallo Frank,

    Een aanvulling op mijn eerder geschreven stukje.

    Ik had de 10 punten te snel gelezen, je stelt de pijnpunten vast en niet de uitvoering ervan. Dat houd in dat punt 2 niet is,de uitfasering van de kleine schepen maar de toekomstverwachting. Laten we hopen dat het anders gaat, niet alleen voor de huidige ondernemers maar ook voor het hele binnenvaart plaatje. Laten we zorgen als sector dat we al onze klanten kunnen bedienen,met grote en kleinere schepen. Want anders krijgen we modalshift maar dan van water naar weg. Wij zijn er ook niet bij gebaat dat allen door schaalvergroting straks de post met een 30 tonner in je straat bezorgd word. Mijn excusses voor de vekeerde intrepetatie van het gelezen punt.

    mvrgr. ad le cessie

    Geplaatst door: ad le cessie op
  • Beste Jos, en anderen,

    Voorzover we elkaars mening kennen, kun je aannemen dat wij toch vóór stemmen, en oproepen om uberhaupt de twijfelaars eens over de streep te trekken en ergens in de huidige vertegenwoordigingen lid te worden.
    Er zullen ongetwijfeld bruggen moeten worden gerepareerd, en vindt het dus absoluut te ver gaan om de pijlers bij voorbaat te ondermijnen, en zo de zooi (best wel een goed initiatief) aan het wankelen te brengen.
    Als wij (de bonden en andere betrokkene) al ons oudzeer laten spreken, kan ik je verzekeren dat er misschien hoogstens 10 mensen voor zijn, dat zijn nl. zij die gisteren zijn opgestart, maagdelijk staan in de organisatiewereld en niet ouder als middelbare schoolverlater, oftewel zonder enige kennis en ervaring, en zouden jij en ik niet meer mee kunnen, mogen, en willen doen om welk punt uit het verleden dan ook.

    Ik vertik het om zo verdeeldheid te promoten, daar moeten we nu juist vanaf, toch!

    Mag het zo zijn dat de bestaande leden aan de oprechtheid van hun vertegenwoordiging twijfelen, zullen deze zeker eens de noodklok moeten luiden, en uitspreken (eisen) hoe het er vervolgens uit moet gaan uitzien, ieder zijn verantwoording dus.

    Als dit forum met dit onderwerp, volgens de vraag van Frank Galle de intekenlijst is, wil ik mij er nu bij aansluiten, onder vermelding dat we reeds lid zijn, maar toch ter ondersteuning van het initiatief dit nog eens graag toelichten.

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Wat een elan, lees ik hier! De bondscoach heeft gesproken, en de Oranje-geest is weer uit de fles. Met z’n allen op het doel af! Ik denk, dat we zo als voetbal-natie al in de eerste ronde gesneuveld zouden zijn. Waarom zou dat hier anders gaan? Zouden al die enthousiaste schippers hier eigenlijk wel weten, wat er op hun af komt en hoe ze dat doel gaan bereiken? Iemand schreef: “Stel je lidmaatschap van je organisatie maar afhankelijk van het doel” Dus dat opgaan in een organisatie, dat spreken met een stem, een leider voor ons allen, dat moet er gewoon komen, maakt niet uit op basis van wat of hoe?
    Ik stel voor, dat er een website geopend wordt (waarom denk ik dan weer aan “Schippers voor schippers?)waar al deze enthousiaste mensen eens met elkaar in gesprek gaan of ideeen aandragen, hoe ze vinden, dat zoiets in het vat gegoten moet worden. Of laten we dat in goed vertrouwen over aan een paar buitenstaanders of aan de huidige bondsfunctionarissen, die nog niet zo heel lang geleden ook Binnenvaart Nederland een flop hebben laten (of doen) worden?

    Geplaatst door: Jos Evens, op
  • Antwoord aan @Herman de Oude
    De sector is niet georganiseerd, maar u wel. U bent lid van een vakorganisatie. Dus u steunt het transitiecomitè, dat onder leiding van Arie Kraaijeveld en de voorzitters van K.S.V, CBRB en servicekantoor binnenvaart, die hiervoor mandaad krijgt namens de partners van Kantoor Binnenvaart. Op de site van KB kunt u zien welke dit zijn. 1 van de punten van Verberk is dat men moet proberen tot èèn uitvoeringsorganisatie te komen. Waar de grote brancheorganisaties bepaalde verantwoordelijkheid aangaan mandateren. Maar een doelgericht lobby kost geld en daadkracht in het beleid. Daarom is het nodig voor het welzijn voor ons allen: sluit u aan bij èèn van de organisaties.
    C.J. v. Wolfswinkel, bestuurslid CBOB

    Geplaatst door: C.J van Wolfswinkel op
  • Een goed initiatief, eindelijk eens eenheid in de binnenvaart. Ik hoop dat iedereen zo positief blijft en niet later weer afhaakt, wat ons betreft mag het doorgaan kunnen we eindelijk een vuist maken.

    Is het al bekend hoe en waar je je stem kunt uitbrengen?

    Ik volg het met belangstelling.
    Veel succes

    Gonnie

    Geplaatst door: Gonnie Jaager op
  • Frank for President!!!!

    Geplaatst door: Nico Stam op
  • Wij steunen dit initiatief van harte, en zullen blij zijn om ons als professionele en consistente bedrijfstak te kunnen profileren.
    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: Hermen en Kim van Buren op
  • Wij steunen van harte Transitie Comité.
    G.Buijze
    mts Istoromi

    Geplaatst door: G.Buijze op
  • Hallo Frank,

    Zoals je weet steun ik dit plan, alleen punt 2 vind ik veel te kort door de bocht. Uitfasering van schepen beneden de 70 meter moet je juist voorkomen. Ik weet dat de verlader er in princioe niet voor wil betalen, maar dat wil hij ook niet voor een schip wat 5 miljoen kost. Dit zal altijd strijd blijven! Maar om nu de hele spitsen sector en alles wat kleiner dan 70 meter is uit te faseren gaat mij te ver. Laat hier de markt zijn werk doen, momenteel draaien, mijns inziens, die kleiner schepen niet slecht, zeker gezien de aankoopprijs, dan haal je nog een leuk rendement uit je vermogen. Wat ovegerins ook vergeten word is dat juist schepen beneden de 70 meter heel economisch zijn wat betreft personeel, immers 18 uur varen met 2 schippers en terwijl je boven de 70 meter maar 14 uur mag varen. Voor wat die CCR eisen maakt dat niet uit want de schepen van 70mtr
    of groter tot 86 mtr. zijn grotendeels meer dan 50 jaar oud, dus hebben allemaal het zelde probleem. Voor de rest een prima plan, waar we goed vertegenwoordigd worden en de ondernemer toch zijn eigen ondernemerschap mag tonen.

    Geplaatst door: ad le cessie op
  • Beste Frank
    Mooi idee dit alles.
    Maar dan de praktijk.
    Mijn ervaring door de jaren heen is dat we als schippers in het gangboord het altijd redelijk met elkaar eens zijn, maar de organisaties vaak hun eigen beleid willen voeren.
    Ik denk als er binnen de kantoren ook naar de schipper word geluisterd zal dat al een punt voorwaarts zijn.
    Er zitten vaak vaste mensen op een kantoor die het zeer goed doen, maar niet meer naar de achterban luisteren omdat ze overal een antwoord op hebben .
    Dit doet de hiervoor genoemde praatje in het gangboord weer teniet.
    Ik lees hier mensen van allerlei organisaties die het met je eens zijn,ik hoop dat ze dit ook uitdragen binnen hun club.
    met vr gr Sipke

    Geplaatst door: Sipke de Vries op
  • Wij steunen van harte de oproep om de krachten te bundelen. Laten de varende ondernemers hiermee beginnen. Wij zijn ervan overtuigd dat de verdeeldheid binnen de varende ondernemers veel minder groot is, dan wordt veronderstelt. In de mening en de gedachten is er veel meer dat hen bind, dan hen scheid.
    Door zo gehoor te geven aan het Transitie Comité zal dit uitgaan als een positief signaal. De rest van de vervoersketen zal dan volgen. De geschetste problematiek, genoemd in de 10 punten, treft niet alleen de varende ondernemers maar gaat de gehele vervoersketen aan, van verlader tot ontvanger en alles wat er tussen in zit. Gecompleteerd door banken , adviseurs en scheepsmakelaars.

    Leen van Waardenberg
    Administratie- en advieskantoor Wave

    Geplaatst door: Leen van Waardenberg op
  • Beste collega’s
    Ook wij steunen dit initiatief van harte en verwachten resultaten op niet al te lange termijn.
    De vele steunbetuigingen hier geschreven stemmen mij hoopvol dat er in de binnenvaart echt een knop omgaat al is het met de start van dit initiatief.
    Maar de tijd zal leren of de vele lovende woorden die hier geschreven zijn en een aansporing voor de organisaties zijn om hieraan te werken ook leidt tot actie bij de schippers.
    En met acties bedoel ik, niet alleen schrijven en zeggen dat dit een goed initatief is maar nu ook zelf DE ROL vervullen die iedereen vervullen kan namelijk lid worden van een organisatie. Daarmee kan iedereen laten zien dat hij/zij over zijn eigen schaduw heenstapt en de daad bij het woord voegt. Want ik wil één ding iedereen wel meegeven, als bestuurslid van een organisatie, dat wanneer het ons lukt om met één stem te gaan spreken, er toch niet datgene zal gaan gebeuren wat iedereen verwacht wanneer de schippers zich niet MASSAAL zullen aanmelden bij een organisatie!!
    U wacht tot de nieuwe overkoepelende of allesomvattende organisatie is opgericht en wordt daar dan lid van? Dan zet u ondanks uw lovende en steunende woorden de rem op dit proces. Het door sommige geplaatste verwijt dat de bonden niets doen is dan rechtstreeks op uzelf van toepassing. Uit eigen ervaring kan ik u verzekeren dat de bonden ontzettend veel werk doen. Ik droomde vannacht dat we over een jaar in Den Haag en Brussel uitgenodigd werden, naar ik dacht om als één organisatie te spreken maar het was om uitgelachen te worden in de tweede kamer als de organisatie die welliswaar met één stem, maar slechts voor 3 van de 10 schippers spreekt en nog geen eens onderhandelingen met de overheid kan voeren over de CAO omdat ze niet representatief genoeg zijn(geen 55%) !!!
    Gelukkig zorgt u er vandaag nog voor dat die droom niet uit kan komen. OF WACHT U TOCH NOG EVEN?

    Geplaatst door: Jan Blonk op
  • Beste Frank en collega,s.

    Ook wij steunen dit plan en zijn voor.
    Als ondernemers in onze bijzondere markt zijn wij gewoon gedoemd om met elkaar samen te werken!
    Daarom staan wij achter dit initiatief.

    Succes.

    Fam.F.Schoenmakers.
    m/s.REVISIO

    Geplaatst door: F.Schoenmakers op
  • Ik steun deze gedachte !!!!

    Geplaatst door: wilco ooms op
  • Beste Frank,

    Dit initiatief is een prima plan.

    Wij als Rensen Driessen Scheepsmakelaardij zijn hier voor!

    Ik hoop ook dat de bestaande brancheorganisaties dit signaal serieus nemen en
    zich gaan verengingen.

    Twan de Goeij
    Rensen Driessen Scheepsmakelaardij BV

    Geplaatst door: Twan de Goeij op
  • Dag Jan,

    Zie de reactie van Erik van Toor. Tussen nu en vier weken zullen de contouren duidelijk zijn. Verder ook ook een voorstander van het hele gebeuren.

    CdW,

    Cees of vriendin van, kijk niet meer achterom maar vooruit en wordt lid van een organisatie.

    Geplaatst door: John Verboom op
  • Antw aan @Herman de Oude
    De sector is niet georganiseerd, maar u wel. U bent lid van een vakorganisatie. Dus u steunt het tranitiecomite, dat onder leiding van Arie Kraaijeveld en de voorzitters van K.S.V, CBRB, en servicekantoor binnenvaart, die hiervoor mandaad krijgt namens de partners van Kantoor Binnenvaart. Op de site van KB kunt u zien welke dit zijn. 1 van de punten van Verberk is dat men moet proberen tot èèn uitvoeringsorganisatie te komen. Waar de grote brancheorganisaties bepaalde verantwoordelijkheid aangaan mandateren. Maar een doelgerichte lobby kost geld en daadkracht in het beleid. Daarom is het nodig voor het welzijn van ons allen: sluit u aan bij èèn van de organisaties

    C.J. van Wolfswinkel, bestuurslid CBOB

    Geplaatst door: C.J van Wolfswinkel op
  • Mooi,heel veel mensen zijn het er mee eens,helaas laat lang niet iedereen een positieve stem achter,maar toch! (85 op honderden ondernemers)

    Nu spijkers met koppen.
    welke bond durft en kan zeggen dat ze aan de hand hiervan al een stappenplan hebben opgesteld om de mening van hun leden te peilen?
    Of blijft het bij mooie woorden en beaamingen van het goede initiatief en wachten we allemaal tot eind van het jaar om het eens op een ledenvergadering voor te leggen?

    Bonden ga de uitdaging aan en laat ons hier eens weten of er al aktie is ondernomen.
    Wie van jullie is de eerste met een plan?

    Geplaatst door: Jan Steenstra op
  • Beste Frank,

    Al langere tijd gaan er stemmen op om onze krachten in de binnenvaartsector te bundelen, maar tijdens de periode van economische bloei is de noodzaak niet zo groot gebleken. Het is de hoogste tijd voor de volgende stap. Niet meer ieder voor zich, maar samen aan de slag om deze mooie bedrijfstak nog sterker, duurzamer en innovatiever te krijgen. Niet meer met z’n allen door elkaar heen praten, maar met 1 sterke stem naar Den Haag en Brussel. Het is tijd om het merk “The Blue Road” stevig op de kaart zetten.

    Wij steunen het Transitie Comité van harte en hopen dat het draagvlak deze keer wel groot genoeg is. Zeker als jongere ondernemer vinden wij het belangrijk een goede positie voor de binnenvaart te waarborgen, voor onszelf en het/ons nageslacht. Wij zetten ons hier graag voor in op welke manier dan ook!

    Geplaatst door: Richard Kruisinga & Lisette Booij op
  • eindelijk veel positiefe reactie
    ook wij zijn positief

    Geplaatst door: stephan op
  • Zal wel een domme vraag zijn, maar ik ben lid van een bond, ben ik dan ook automatisch lid ofzo van het comite?

    Geplaatst door: herman den ouden op
  • Beste Frank,

    1 woord PERFECT!

    Ik had hier en daar al het een en ander gelezen en vind het een geweldig initiatief.

    Mooi blad en felicitaties aan diegene die het logo ontworpen heeft!

    Geplaatst door: Otto Klinkenberg op
  • Dit is een zeer goed intiatief om groot en klein de zelfde kant op te krijgen dus laten wij hopen dat dit tot een goed resultaat komt
    Jan Klerks a/b Jadi

    Geplaatst door: Jan Klerks op
  • Frank:,En maar hopen dat de BINNENVAART en de ondernemers in de binnenvaart door dit initiatief eindelijk de waardering krijgen die ze verdienen
    Mvs Janna-Maria

    Geplaatst door: Koster op
  • Beste Frank en Alle collega,s
    Eendracht maakt macht, heb ik altijd geleerd hopelijk dringt het nu bij onze collega,s door dat een bond geen geld kost!!In het verleden allerlei(veronderstelde) tegenstellingen.Maken het des te noodzakelijker om U ergens bij aan te sluiten.Of willen we als eenlingen de strijd aangaan tegen het liberalisme in ons grote Europa.Even paar voorbeeldjes:brandje Moerdijk,(boeren eensgezind en geholpen,onze landbouw word al jaren met een sterke lobby vertegenwoordigd.En wij liften een beetje mee door een (een verondersteld schoon imago) maar geen daadkrachtige lobby.Of vinden we het fijn om zo door te gaan allemaal.Zelf ben ik in de 20 jaar dat ik ondernemer ben altijd al vertegenwoordigd door een bond,schuttevaer,en in later stadium door een politieke partij daarbij ben ik ook sponsor bij het BVB.En heb hier NOOIT spijt van gehad.Een belangenbhartiging met een breed gedragen publiek is NOODZAKELIJK.
    En hoe denken we over de CAO die niet afgesloten kan worden door te weinig draagvlak?(leden)
    Het pappen en nathouden gedrag van banken?
    wettelijke laad en lostijden?
    onderwijs en huisvesting voor schipperskinderen?
    onderwijs voor scheepspersoneel?
    afvalverdragen die het doel totaal missen?
    arbo voorwaarden?
    enz..enz..
    SLUIT U ERGENS BIJ AAN !!!!!
    prettige dag verder.
    met vr.gr

    Geplaatst door: W.Kleine m/s Rehoboth op
  • Steeds meer positieve reacties. De vraag die steeds meer bij mij opkomt, is hoe gaan we deze reacties mobiliseren en faciliteren zodat het transitie comité ermee aan de gang kan.
    Eén van de mogelijkheden om een geluid te laten horen is het CAO debat tijdens de beurs in Gorinchem.
    Meld je aan en maak van die gelegenheid gebruik woorden om te zetten in daden. Onze mooie bedrijfstak verdient een CAO goed voor ons imago en goed als eerste duidelijke stap van eensgezind naar buiten.
    Dus meldt je aan voor het CAO debat bij kantoor binnenvaart of het CBRB. Tevens een mooie gelegenheid je aan te melden bij een van de branche organisatie.

    han van roozendaal
    Onderwijs coördinator Binnenvaart

    Geplaatst door: han van roozendaal op
  • Na een korte vakantie ontdekt dat men hier eindelijk ook een positief actie kan opbouwen bij een positieve actie die wij ook al langvan jaren na uitzien.

    Geplaatst door: Harrie van Laak ms Watna RKSB bestuurlid op
  • Als lid van:
    ASV -FNV-ZZP -WISTA (maritieme vrouwen)-KSSchuttevaer en IA -Weekblad Schuttevaer. en de VERPLICHTE KVK hoop ik als dit voorstel van Dhr.Galle gestalte krijg de kleine scheepvaart niet vergeten wordt!!!
    Mieke Kuipers

    Geplaatst door: Mieke Kuipers op
  • Beste Frank, Geachte Collega’s

    Dit is het moment om ons uit drukkelijk uit te spreken voor 1 organisatie. Bent U lid, dwing U bestuur om over alle ja- maar’s heen te stappen, en te zorgen dat dit van de grond komt op zeer korte termijn. Tijd is er al genoeg verloren.
    Bent U niet georganiseerd sluit U aan, betaal onmiddelijk U contributie en laat hiermee zien, dat we het echt menen. We hebben allemaal hetzelfde doel, en dat is een gezonde bedrijfsvoering met normale inspanning, dat is ons hoofd doel, de rest is bijzaak.
    Frank hou de vaart erin en we rekenen op je medewerking.

    Fam. Leeuwestein
    m.s. Dios Mediante

    Geplaatst door: Kes Leeuwestein op
  • Beste Frank,

    Eindelijk wat positieve reactie we moeten af van dat geklaag en geleuter in het gangboord en via de marifoon. Ik hoop dat er veel ondernemers in gaan zien dat ongeorganiseeerd blijven pas niets doen is. Niet naar de buurman kijken maar zelf actie ondernemen dus sluit u aan. We hebben een mooi kantoor binnenvaart in Rotterdam. En voor degene die commentaar hebben sluit u aan en kom naar de vergaderingen. En als we nu toch positief bezig zijn vraag ook een paar euro meer vracht.
    We moeten met ons allen weer gaan geloven in ons mooie beroep. Frank bedankt voor deze voorzet.
    Maar ik verzeker je er wordt in Rotterdam aan het Vasteland heel veel goed werk verzet!! Als bestuurder van de CBOB weet ik waar ik over spreek. Dus mede collega’s en ondernemers massaal aanmelden bij een organisatie alleen dan krijgen we lobby, mensen op de juiste plaats, en gehoor in Den Haag en Brussel.

    Geplaatst door: André Fase m.s. Vectare op
  • Prima initiatief,ook wij staan hier volledig achter.

    Geplaatst door: Henk de Vries op
  • Geachte heer Galle

    Wij als commando holding groep zijn blij met een initiatief wat mogelijk onze branch naar een volwassen niveau kan tillen.

    Ga er mee door en hou vol

    Jan Wennekes
    Scheepvaart en handelsbedrijf Commando Holding bv
    0651105983

    Geplaatst door: Jan Wennekes op
  • Goedemiddag,

    Ik denk dat de binnenvaart hard toe is aan een dergelijk Transitie Comité. Ik ben het spuugzat dat deze prachtige sector zo’n slechte lobby heeft, met alle respect voor de mensen die de lobby voeren uiteraard. De riemen waar men mee moet roeien zijn nu domweg te kort, door een gebrek aan draagvlak en dus financiele middelen.

    Indien dit plan goed opgezet word maken we nu een goede kans hier in de toekomst verandering in te brengen en een breed gedragen vuist te kunnen maken in Den Haag, Brussel en Straatsburg.

    Wel noodzakelijk dat het verleden (los van schuldvraag) niet vergeten word en men ook een plan bedenkt om o.a. de ongebreidelde nieuwbouw aan banden te leggen.
    Indien de juiste mensen op de juiste plaats zitten zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om te werken met een zgn transitie-comité-certificaat alvorens men een nieuw schip aan de markt toe kan voegen. Dit dan afgegeven door het comité zelf. Dit certificaat zou dan alleen afgegeven worden indien iemand o.a. solvabel genoeg is en het aantoonbaar is dat die tonnage nodig is.
    Indien het transitie comité de middelen heeft om ook aan markt onderzoek te doen, zou vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden.
    Nu hebben we gezien dat het vaak de hebzucht in de mens was die deed besluiten een nieuw schip in de vaart te brengen. De banken deden hier maar al te graag aan mee. Nu zou een eis van de bank kunnen zijn om eerst het comité certificaat te tonen dat het plan goedkeurt alvorens de financiering te verstrekken. Is maar één voorbeeld om aan te tonen dat er, mits goed geregeld, heel wat bereikt kan worden met een dergelijk plan.

    Mits goed opgesteld, ben ik dus voor en zou ik bereid zijn om daar een flinke jaarpremie voor te betalen!

    mvg.

    Geplaatst door: Roel Eerkes m/s Lydia op
  • Ik weet niet wie het precies gezegd heeft maar het klonk zo: zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zal u zeggen wie u bent.
    David

    Geplaatst door: David Twigt op
  • Frank heeft gelijk,
    Het is tijd om de zaak af te ronden.
    Er ligt al een mooi fundament waarop verder gebouwd kan worden.
    Meer dan 4000 oudere schepen werden gesloopt.
    Het resultaat is de modernste vloot ooit.
    Vaarwegen krijgen aandacht die zij ook verdienen.
    Overheden waarderen de milieuvriendelijkste vervoerdrager.
    Verlader waarderen vooral de lage vrachtprijzen en flexibele vervoervoorwaarden.
    Kortom de binnenvaart staat op de kaart.
    Dat was ooit helemaal anders.

    Om het zover te krijgen is hard en met overtuiging gewerkt. Nu is het tijd de krachten en de middelen te bundelen voor een nog sterkere belangenbehartiging van de sector.
    Dan is ook de vakorganisatie even als de vloot klaar voor de toekomst.

    Zijn dan ook de problemen van ondernemers die het nu erg moeilijk hebben direct opgelost?
    Nee,er is nog erg veel tonnage aan de markt ten opzichte van het ladingaanbod en dat resuteert veelal in veel telage vrachtprijzen.
    Meer lading aantrekken of/en schepen slopen kan soelaas bieden, maar dat zal niet eenvoudig zijn. Elke weldenkende ondernemer begrijpt dat noodzakelijke maatregelen meer kans van slagen hebben bij een sterke belangen behartiging.

    Ondernemers die geen lid wilden worden van één vande soms verdeelde organisaties krijgen nu hun kans door krachtig steun te geven aan het plan van Frank.
    Ondernemers die al georganiseerd zijn kunnen hun bestuur duidelijk laten blijken dat zij voorstander zijn van één organisatie.
    Als Frank in zijn opzet slaat is het voor de binnenvaart een hitorisch feit.
    Het ligt nu in handen van iedere binnenvaartondernemer. Laten zij deze kans voorbij gaan om hun positie voor de toekomst te versterken, dan id kans voorpig verkeken en komt er hooguit een nieuwe bond bij.
    Daar zit de binnenvaart volgens mij allerminst op te wachten.
    Frank, veel succes!
    Jan de Vries
    Ps: na mijn terugtreden heb ik mij over geen enkele zaak openlijk uitgesproken, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering.

    Geplaatst door: Jan de Vries op
  • Beste Meneer Galle,

    Ik ben het met Henk Eerkes eens dat prijs onderbiedingen uitgewassen dienen te worden.
    Ik denk dan ook dat dit plan een stap in de goede richting is, om weer een gezonde binnenvaart te krijgen (dus alle takken van de binnenvaart) en dat we serieus genomen worden als bedrijfstak.
    Veel succes met het opzetten van het Transitie Comité. Hierbij mijn steun.

    A.J. Faasse
    MTS Dissidentia
    MTS Calidris

    Geplaatst door: A.J. Faasse op
  • Als duitse collega, als journalist en als ondernemer in de binnenvaart wil ik graag de intiatief ondersteunen en begleiden. De kracht van de zamenwerking is zeker in staat, om over veel drempels overheen te helpen. Maar het in dezer tijden zo vaak gebuikte woord “zamenwerking” heeft alleen dan zin, indien ook iedereen bereid is, zijn manier van zaken doen te veranderen. “Lekker doorgaan” en maar op de zamenwerking te hopen, is geen zinvolle koers.

    Geplaatst door: Axel Götze-Rohen op
  • Beste Frank Galle
    Ik kan mij geheel vinden in je betoog.We zullen de bonden waar mogelijk samen moeten voegen tot een bond. De eerste aanzet is jaren terug al gedaan door het op richten van het KB.Als ik als bestuurder met de overige bonden aan tafel zit dan zijn de inhoudelijke verschillen nihil.De C is voor bepaalde mensen heel belangrijk maar als er respekt is van ieder onder ons kan men dit ook overwinnen.Meer mensen onder ons zullen zich aangesproken voelen met als gevolg meer leden ,en meer geld om profesionele mensen het werk te laten doen om de belangen van de binnenvaart in Den Haag Brussel en Strasbourg te verwoorden.We moeten nationaal en internationaal onze lobby uitbouwen om meer invloed te krijgen in heel europa. Ik schrijf dit op persoonlijke titel.maar aan mij zal het niet liggen om deze uitgereikte hand aan te nemen Uiteraard zal ik als bestuurder onze leden om hun mening moeten vragen.

    Gerhard Kreuze Voorzitter ONS

    Geplaatst door: Gerhard Kreuze op
  • beste frank dit is nu het enige goede en posietieve wat ik in de laatste laatste drie jaar heb gehoord hier gaan we voor de volle honderd procent voor ik wens je veel wijsheid en steun toe

    gegroet Fam H.J.Leijten M/S Daily

    Geplaatst door: huub leijten m/s daily op
  • Goed plan. Wij willen dit dan ook graag ondersteunen.
    Fam.Rutjes
    m/s Calando

    Geplaatst door: Ronnie Rutjes op
  • Beste Frank,

    In 1905 is Oranje opgericht door een aantal schippers die de risico’s waar zij voor stonden niet meer in de reguliere markt konden verzekeren. Uit deze samenwerking is de onderlinge verzekeraar Oranje ontstaan. Ik denk dat je initiatief op het juiste moment komt en hoop dat alle binnenvaartondernemers dit onderkennen. De Nederlandse binnenvaart levert kwaliteit en het wordt tijd dat de politiek dit gaat begrijpen. Veel succes!

    Ton van Dongen
    Oranje Verzekeringen

    Geplaatst door: Ton van Dongen op
  • Goed plan
    Dirk-Jan Goudriaan m.s Marina

    Geplaatst door: Dirk-Jan Goudriaan op
  • “Verandering begint waar veranderingsgezinden elkaar ontmoeten” Gezien deze reacties is de verandering tot één belangenorganisatie met één gezicht naar buiten begonnen! Een goed zaak!

    Henk ten Hoopen

    Geplaatst door: Henk ten Hoopen, voorzitter afdeling Koninklijke Schuttevaer op
  • Goed idee, het word eens tijd dat er eenheid komt in de scheepvaart.

    Geplaatst door: Theo Nuij op
  • Met de EUBO ging het harder en wat heeft het gebracht wanneer het er op aan kwam…..
    We zullen het zien
    Dit is oud nieuws in een nieuw jasje

    Geplaatst door: Maria op
  • Wij zijn zeker voorstander van dit initiatief, 1 aanspreekpunt biedt transparantie waar wij voor staan, wie we zijn, wat we kunnen en zouden willen (veranderen). Maar op hoeveel leden zouden we komen als de diverse bonden zich zouden verenigen? En ik vindt nu 60 reacties op, wat zullen we zeggen 3000 ondernemers in de shit na 24u nog niet echt een knaller. Maar wij zijn in elk geval voor!

    We wensen alle directe betrokkenen bij deze alle wijsheid en succes toe!

    Fam. Bos.
    MS. Vagebond.

    Geplaatst door: Bos ms Vagebond op
  • Helder verhaal en een goed initiatief! Onze steun heb je!

    K.C. Visser
    M/s Volharding

    Geplaatst door: casper en madeleine op
  • Op het gevaar af voor azijnpisser te worden versleten,moet mij van het hart dat de probleemlijst aangevuld moet worden met nog een paar punten. Een van de belangrijkste problemen lijken mij nog steeds de hebzucht en het kuddegedrag van veel binnenvaartondernemers maar het schijnt nog steeds ‘not done’ te zijn om dat hardop te zeggen.
    Dat neemt niet weg dat een initiatief om tot een brancheorganisatie te komen die naar buiten met één mond spreekt zodat daar ook echt rekening mee wordt gehouden.
    De grootste uitdaging bij deze samenwerking zal m.i niet zozeer zijn om samen te werken in wat ons bindt maar vooral om niet rollend over straat te gaan over wat ons scheidt.Elkaar de verschillen gunnen dus.Als we dat kunnen bereiken
    zou dat een geweldige stap vooruit zijn.
    Ik ben vóór en wens de initiatiefnemers veel wijsheid toe en vergeet vooral niet om bij belangrijke beslissingen de achterban te raadplegen.Dat is met de huidige communicatiemogelijkheden tenslotte goed mogelijk.

    Geplaatst door: Henk Eerkes op
  • Een goed initiatief en mooi om te zien dat er een soort van eenheid lijkt te ontstaan. Voor ons een reden ons (eindelijk) ergens bij aan te sluiten.

    Veel succes en wijsheid toegewenst.

    Met vriendelijke groet,

    fam. de Jong / MS Impuls

    Geplaatst door: fam. de Jong / ms Impuls op
  • Goed initiatief, heb 2 jaar geleden lidmaatschap CBOB op gezegd vanwege de verdeeldheid, maar om dit initiatief te steunen mij weer aangemeld. Ik hoop dat vele schippers volgen, zodat er een groot draagvlak komt.

    Scheepvaartonderneming Feenstra
    m/s Pauline

    Geplaatst door: Misael Feenstra op
  • Beste Frank

    De belangrijkste zin in je betoog vind ik de regel,dat we in Den Haag niet worden begrepen, in Brussel wordt er niet eens naar ons geluisterd, en in Straatsburg kennen ze ons niet eens.
    Dit is de kern van het betoog.
    We moeten zorgen, dat er op Europees niveau naar ons geluisterd wordt.
    Dat is de enigste manier, om wat te bereiken.
    Dit kunnen we alleen bereiken, door als één man met de overheid te communiceren.
    Dus dat betekend ALLE organisaties op één hoop.
    Laten we nu niet gaan muggenziften over details, maar één lijn trekken, naar de overheid.
    We zijn de schoonste, en beste vervoerstak.
    Laten we hier ook gebruik van maken.

    Gerard Verschoor
    ms Fiducia

    Geplaatst door: Gerard Verschoor op
  • @CdW
    U schrijft: allen betere P.R
    Daar gaat het toch juist om…..ons imago moet een positieve uitstraling hebben, niet dat negatieve gedoe meer.
    Altijd dat gejammer, weg ermee.
    Trots zijn op je vak en je bestaan.

    Geplaatst door: Coby op
  • Nieuwe poppetjes, nieuwe verpakking, oud verhaal.
    Niks nieuws onder de zon.
    Alleen betere P.R.

    Geplaatst door: CdW op
  • De binnenvaart is een geweldig mooie bedrijfstak! Er liggen enorme kansen voor het grijpen, mits we oplossingsgericht, constructief en positief onze gezamenlijke schouders eronder zetten. Gezamenlijk kunnen we een écht verschil maken in deze wereld en een betere leefomgeving creëren middels onze diensten.

    Laten we svp nou eens ophouden met het over en weer zeuren en klagen, de onstane marktsituatie laten voor wat deze is, en onze positieve energie richten op hard en constructief werken aan een betere, meer volwassen en professionele sector om vervolgens vanuit onze eigen kracht de markt te optimaliseren en verder uit te bouwen met vol en gebundeld enthousiasme.

    Beste Frank, dank voor dit goede initiatief! Wij bevestigen hierbij onze ondersteuning aan het Transitie Comité.

    Mercurius Shipping Group

    Robert-Jan Zimmerman

    Geplaatst door: Robert-Jan Zimmerman op
  • Onze steun heeft U, kunnen onze lidmaatschappen bij de diverse organisaties gebundeld worden.
    Ikzelf zou alvast het logo willen gebruiken op onze facturen om zo dit initiatief uit te dragen.
    Is dit toegestaan?

    Geplaatst door: Coby m/s Drakar op
  • Het is een genoegen hier fatsoenlijke en inhoudelijke reacties te lezen. In navolging tot wat diverse personen al hebben aangegeven wordt er intensief overleg gepleegd met dhr. Kraaijeveld die binnen afzienbare tijd met een document moet komen voor de minister. Iedere organisatie die middels zijn/haar voorzitter toetreedt tot het Transitiecomité geeft aan zich maximaal te willen inzetten om te komen tot een Binnenvaartalliantie, een beleids- en uitvoeringsorganisatie die zich eenduidig manifesteert namens de gehele Nederlandse binnenvaart. Primair werken in de Binnenvaartalliantie Kantoor Binnenvaart, Koninklijke Schuttevaer en het CBRB samen, alsmede een aantal satellietorganisaties die core-business uitvoeren voor de binnenvaart in zijn geheel (innovatie, onderwijs, voorlichting, IT, e.d.). Het bestuur van het CBRB steunt het initiatief van het transitie comité volledig. We zien uit naar een constructieve samenwerking.

    Namens het Algemeen Bestuur van het CBRB
    Robert Tieman – directeur

    Geplaatst door: Robert Tieman op
  • Dit is een goed initiatief. Om tot één brancheorganisatie te komen, met als doel de belangenbehartiging van de schippers op een hoger peil te brengen.
    m.s. Benja

    Geplaatst door: B. de Witte op
  • Hallo Frank

    Als ondernemer (schipper) kan niemand iets afdoen aan je verhaal. Je vraag is helder, en ons antwoord daarop ook, Wij zijn voor! Waar nodig zullen we je met raad en daad steunen.

    Geplaatst door: Henk de Haan op
  • Wij zijn erg blij te lezen dat we ons als binnenvaart hier van een realistische constructieve en vooral positieve kant laten zien. Vanuit deze oproep en de steun eraan moet toch iets goeds kunnen komen. Maar bovenal dank voor de steun aan het nieuwe branchemerk the Blue Road. Het is namelijk the Blue Road dat ons verbind. Het BVB biedt met the Blue Road in ieder geval een hulpmiddel om tot eenduidigheid te komen op gebied van communicatie vanuit de binnenvaart. Een kleine stap die de wens tot samenwerking in de binnenvaart heel goed kan ondersteunen. Check de website http://www.theblueroad.nl om te lezen waar dit nieuwe verbindende branchemerk voor staat, daar is tevens het Blue magazine te vinden. Volgende week krijgen de varende ondernemers meer informatie over the Blue Road per post toegestuurd.

    Groeten van het Bureau Voorlichting Binnenvaart

    Geplaatst door: Wilco Volker op
  • Zeer goed initiatief! Alle succes en alle medewerking!

    Geplaatst door: Frank op
  • Hier staan we volledig achter!

    Geplaatst door: Jan Steenstra op
  • Geachte heer Galle, beste Frank,

    Dit is een uitstekend en goed initiatief, “Chapeau”. Nu met zoveel mogelijk mensen achter het transitiecomité gaan staan dat dient het devies voor de hele sector te zijn.

    De versnippering van krachten heeft mij de afgelopen jaren heel vaak verbaasd, zowel bij overheden in ons eigen land als in het buitenland en met name in Brussel heb ik mee moeten maken dat de brancheorganisaties zelden tot één krachtdadig voorstel konden komen.

    Bij mijn afscheid eind 2008 als actief binnenvaartondernemer,.. en President van de E.B.U. heb ik in de binnenvaartmedia de volgende oproep gedaan:

    “Mensen laten we over onze schaduw heenstappen en samen gaan”!

    “Het Momentum” voor deze stap lijkt nu echt te zijn gekomen. Samen kunnen wij, door een krachtig signaal aan het Transitiecomité af te geven, dit initiatief inhoud geven.

    Velen van ons lopen er al geruime tijd mee in hun gedachten: het behartigen van onze gemeenschappelijke belangen dient in de nabije toekomst met één stem naar buiten te worden gebracht.

    Beste ondernemers, zorg ervoor dat uw gezamenlijke stem bij de overheden, alsmede in Brussel wordt gehoord. Laten wij dus als ondernemers opstaan en zeggen: Het is genoeg geweest !

    Geef uw stem aan dit initiatief, want dan wordt uw stem in de toekomst ook echt gehoord !

    welgemeende groeten,
    Rinus de Korte
    Tholen

    Geplaatst door: Rinus de Korte op
  • Een prachtig plan, mooi dat iedereen hier vol lof over is. Maar dan moet U, net zoals velen, straks wel lid worden en gaan, BETALEN!!!! Want het gaat ook hier om de pegels, en dat moet ook als we een goede lobby willen hebben.

    Geplaatst door: kantlijn op
  • Ook wij willen dit initiatief graag steunen.
    hoop dat de redenen die vroeger verhinderden dat een vergelijkbaar plan maar deels slaagde te overbruggen zijn

    Geplaatst door: Thijs Appelo m/s Vector op
  • Goedenavond Mensen.
    Wat een wonder…ineens kan iedereen met zijn eigen naam schrijven zonder pseudoniem te gebruiken.
    Maar ik ben het verder met Dhr Galle zijn standpunt eens en ben er voor, bij deze.
    Veel succes gewenst en moge er enorm veel mensen achter staan.

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel ms Sunisha op
  • Beste Frank,

    Helder en herkenbaar, laten we met z’n allen dit initiatief steunen en de schouders eronder zetten.
    Het is voor de toekomst van de gehele binnenvaartbranche.

    Met vriendelijke groet,
    Ronald Keijzer
    Scheepvaartbedrijf V.O.F. Jura

    Geplaatst door: Ronald Keijzer op
  • IK STEUN HET TRANSITIE COMITE EN THE BLUE ROAD

    De hierboven genoemde problemen slaan de spijker op zijn kop.

    p.s. kan het artikel niet wat langer dan een paar dagen op de homepage blijven staan onderweg naar zoveel mogelijk reacties

    met vriendelijke groet

    Geplaatst door: Ron Breedveld op
  • Beste Frank,
    Goed idee, met zijn allen in één organisatie, het verleden vergeten en een nieuwe start maken.

    Onze steun heb je,
    Ad Molewijk

    Manouk Group

    Geplaatst door: Ad Molewijk op
  • nou kan ineens iedereen wel met naam en toenaam reageren……..
    heel appart

    Geplaatst door: pascal op
  • Beste Frank,

    Een zeer aansprekende brief.

    Samen staan we sterk, en dat hebben we nu meer dan ooit nodig.

    Wij zijn voor.

    fam. Leijten
    Leijten Scheepvaart vof

    Geplaatst door: ms Novum op
  • 100% mee eens,goed verwoord

    Geplaatst door: Pieter van Wijngaarden op
  • Ook ik sta hier voor de volle 100% achter.
    Niks aan toe te voegen.
    Roep dan ook een ieder op die niet aangesloten is dit te doen.

    Geplaatst door: Alex Veldman m/s Primo op
  • Beste Frank,

    Let’s Walk this bleu road.
    Prima initiatief.

    groet Jan Verhoeff

    Geplaatst door: Jan Verhoeff op
  • Zo er toch een droom uitkomen: SAMEN BEN JE STERK????
    Ik steun dit intiatief van harte

    Geplaatst door: Gewrrie ms Melvin op
  • Beste mensen,
    Ook ik sta voor 100% achter de analyse van Frank en voor meer dan 100% achter zijn oplossing.
    Betuig steun aan het Transitiecomité door dat hier te melden én ben je nog geen lid, wórdt dan lid van één van de aangesloten organisaties. Een beter signaal dat we staan voor één sector, één stem, één huis, en bovenal de ‘blue road’!, is er niet.

    Bart Verkade
    binnenvaartondernemer

    Geplaatst door: Bart Verkade op
  • Beste Frank,

    Je hebt de situatie omschreven zoals velen die aan den lijve ondervinden. Het is inderdaad hoogste tijd om de belangenbehartiging te stroomlijnen tot één organisatie. Deze mooie bedrifstak heeft dit nodig. Alle bestuurders van alle organisaties dienen zich aangsproken te voelen om hieraan te werken. Die nieuwe organisatie dient het belang van de ondernemer centraal te stellen, waardoor de positie van de ondernemer sterker wordt. Invulling hiervan moet lijden tot een organisatie waar elke ondernemer zich graag bij aan sluit. Iedereen dient te beseffen dat de organisatiegraad omhoog moet, het optimale is het doel. Dan kan belangenbehartiging waar voor de contributie geven.

    Geplaatst door: Pierre Oom op
  • Duidelijk verhaal alleen eendracht daar gaan we het mee redden .
    Niet achter ons kijken maar voor ons.

    Geplaatst door: A.J Leunis m/s Alwa 1 op
  • Helder verhaal, ik heb nooit begrepen, waarom de bonden soms nog tegen elkaar werken en niet de punten oppakken, waar ze het wel over eens zijn. En als eenheid naar buiten brengen.
    Ik doe mee.

    Geplaatst door: Hein Danser op
  • Voor de mensen die FACEBOOK of TWITTER gebruiken zet het logo en de website van the bleu road magazine erop dat levert veel publiciteit op

    Geplaatst door: harm op
  • Beste Frank,

    Uit de gelezen reactie,s is het wel duidelijk welke richting we moeten varen willen we de sector,die onmisbaar is,een volwaardige status toekennen.Er moet wat gebeuren.

    Eigenlijk weten we allemaal dat wij ons moeten verenigen in een organisatie. Over het verleden heen stappen en gewoon samenvoegen.Laten wij het nu doen.

    Met vriendelijke Groet

    Scheepvaartbedrijf Vranken BV

    Geplaatst door: Willy Vranken op
  • Beste Frank,

    Je hebt volkomen gelijk dat we toe moeten naar één brancheorganisatie.De weg daarheen moet nu worden ingezet. Binnenskamers kunnen we discussiëren met elkaar en onze verschillen van inzicht bespreken.Naar buiten toe dienen we te spreken met één stem. Echter, al diegenen die niet georganiseerd zijn, dienen zich te realiseren dat ze buiten de discussie staan. Dat u het af en toe niet eens bent, hoe de organisaties werken, kan ik begrijpen.Door lid te worden heeft u invloed, de organisaties in de gewenste richting te sturen.Verder hangt de invloed naar buiten in sterke mate af van de organisatiegraad. Zoals nu, met ongeveer 35 % bij de sociaal-economische organisaties, blijft de invloed beperkt,ook al zou je samen gaan.Mede daardoor hebben goedbedoelde initiatieven van enkelingen, tot nog toe weinig resultaat gehad.

    Met vriendelijke groet,

    Leen ten Haaf

    ms Variant

    Geplaatst door: Leen ten Haaf op
  • Beste Frank en andere positieven,

    Het is haalbaar en noodzakelijk dat er een nieuwe bundeling in de binnenvaart komt die staat voor de belangen van de gehele binnenvaart. Over 95% van alle binnenvaartdossiers verschillen de binnenvaartorganisaties inhoudelijk niet van mening. Dat is dus overbrugbaar. Voorts zal de gehele sector met nieuw elan moet starten om de te laten zien dat we in onze toekomst geloven en dat we die zelf maken. Het Transitiecomite, The Blue Road, het Blue magazine en alles wat er nog gaat volgen zijn daar de voorzetten voor. De organisaties vormen wel een afspiegeling van de sector. Het is dus niet alleen noodzakelijk dat de binnenvaartorganisaties het goede voorbeeld geven (en over hun eigen schaduw heen stappen), maar de ondernemers moeten dat ook doen. Zelfvertrouwen uitstralen begint bij jezelf. Het begin zal gemaakt moeten worden met een groep starters, die bijvoorbeeld beginnen met een gezamenlijke inkoopvereniging. Als deze groep laat zien dat samenwerking ergens toe kan leiden volgt de rest ook wel.

    C.J. de Vries

    Geplaatst door: kees de vries op
  • Beste Frank,

    Mensen enthousiasmeren is je weer gelukt. Ik feliciteer je, maar vooral de sector zelf met de reacties tot nu toe. In deze lijst met respondenten wil ik ook reageren.

    Ik wil dat alle Varende Ondernemers met één stem praten en met één oor luisteren.
    Ik wil dat Varende Ondernemers via één loket bereikbaar zijn voor ondermeer de politiek.

    De samenwerking van de verschillende bonden is in een onomkeerbaar proces gekomen. Ik zit er niet meer over in. Het gaat komen.
    Transitie comité is opgesteld, voorzitter is aangesteld taken worden verdeeld.

    Ik heb me nog even telefonisch laten informeren en laat mij benadrukken dat wij Varende Ondernemers binnen het CBRB via het Algemeen Bestuur richting onze voorzitter, gedragen door alle leden, expliciet de opdracht hebben gegeven een samenwerking aan te gaan met de andere bonden.

    Het gaat komen.

    Ik wil vertrouwen geven aan onze fijne voorzitter Pieter Struijs en zijn medekompanen bijvoorbeeld Roland Kortenhorst en dhr. Dijkstra, om op hun nivo eruit te komen.

    Ik ben wel benieuwd naar het resultaat, dat moet vergenoeg gaan in de samenwerking. Geen verdoezeling samenwerking. Maar er komt zeker een resultaat. Eén loket.

    Beste Frank, ik wil niet inboeten in het nivo van vertegenwoordiging. Je moet zo willen handelen dat na het ‘samengaan’ er geen leegloop komt van bekwame mensen. Een ieder die mij als Varende Ondernemer vertegenwoordigt is mij namelijk lief. Echt.

    Het neemt niet weg dat als op het bovenste nivo niet het gewenste resultaat wordt gehaald, en we hebben niet het vertrouwen dat op het middelste nivo (directies) het gewenste resultaat komt, dat op het onderste nivo (Varende Ondernemers die zitting nemen in het bestuur van hun bond) de bereidheid er moet zijn je op te sluiten in jouw boerenschuur. Met het risico dat we twee stappen achteruit gaan om later hard vooruit te gaan. Frank, die geluiden zijn al geweest laten we een afspraak maken in dit najaar, maar vooral hopen dat het niet nodig is.

    Vergeet niet begrip op te brengen voor de lange geschiedenissen van de bonden, ontstaan in een tijdperk dat er tienduizenden vertegenwoordigt moest worden. Nu is het nog maar een paar duizend, dat moet je in elkaars armen drijven. In onze naam.

    Jacco Theunisse
    msTriangle, msCircle
    bestuur Varende Ondernemers CBRB

    Geplaatst door: Jacco Theunisse op
  • Beste Frank,

    Wij als Timro BV en Triple-T Shipping BV herkennen ons in de door jou genoemde problemen. Derhalve steunen wij dit initiatief volledig.
    Probeer dit door te zetten met, binnen de op handen zijnde organisatie, de juiste personen op de juiste plaats.
    Veel succes !!!!!

    Geplaatst door: Rein Timmerman op
  • Geachte heer Galle, beste Frank,

    Als onderlinge schepenverzekeraar weet ik als geen ander wat je samen kunt bereiken. De opa’s en overgroot opa’s van veel van de huidige binnenvaartondernemers zagen in het verleden in dat je samen je onderneming beter tegen onverwachte risico’s kunt beschermen dan alleen. Daarom verenigden ze zich in onderlinge scheepsverzekeringen. In het begin werd er nog onderscheid gemaakt naar ‘bloedgroep’, houten schepen in de ene vereniging en stalen in de andere (versplintering). Later zag men in dat dit niet de weg was en verenigde zich samen in één vereniging, gezamenlijk waren ze sterker. Ik denk dat de tijd aangebroken is dat dit op het gebied van de branchevertegenwoordiging in de binnenvaart ook gebeurt. Samen maak je een betere kans om, zoals jij het zegt, gehoord en begrepen te worden in Den Haag en Brussel. Het is hoog tijd dat er een gezamenlijk organisatie opgericht wordt die de belangen van alle binnenvaartondernemers gaat vertegenwoordigen en een sterke lobby voert in Den Haag en Brussel. Op deze manier maakt de mooie bedrijfstak waarin we werkzaam zijn een goede, en misschien wel de enige, kans de huidige beroerde situatie te boven te komen.

    Veel succes met je initiatief en ik hoop dat het gaat lukken.

    Tom Boerema
    efm onderlinge schepenverzekering u.a.

    Geplaatst door: Tom Boerema op
  • Beste Hens,

    Laten wij dit forum zien als een intekenlijst.
    Vraag familie, vrienden en buren hier een reactie te plaatsen zodat wij aantonen dat de binnenvaart het eens is over de problemen en een eerste stap wil zetten om deze op te lossen.
    Laat ons duidelijk maken dat een verdeelde vertegenwoordiging een verdeelde binnenvaart niet zal helpen en dat wij bereid zijn lid te worden van één allesomvattende organisatie, één structuur met één voorzitter.
    Zegt het voort……..

    Frank Galle

    Geplaatst door: Frank Galle op
  • Beste Collega’s,

    Het Transitie Comité lijkt mij een uitstekende oplossing om de verdeeldheid in onze branche een halt toe te roepen. De punten die de heer Galle aankaart zijn terrecht en zullen moeten worden opgelost. Na de nodige negatieve ervaringen in organisatie land zijn we op dit moment buiten de Schuttevaer, niet vertegenwoordigd. Ik ben het laaste jaar er van overtuigd geraakt, dat het Vasteland op de schop moet. Ik hoop dat de mensen die nu de branche denken te vertegenwoordige, bereid zijn over hun eigen schaduw heen te springen en in het algemeen belang te denken. Ik juich het initiatief van de heer Galle van harte toe en zal hem daarom ook benaderen om een intekenlijst op te zetten waar we ons in kunnen schrijven om dit initiatief te steunen. Eén ding stemt mij zeer positief, de mensen die op bovenstaande artikel reageren hebben het lef hun naam onder hun reactie te zetten en dat gebeurt hier niet vaak.

    Gr. Hens van Buren m.t.s. Hanna

    Geplaatst door: H. van Buren op
  • Geachte heer Galle,

    Bij dezen steun ik uw betoog om het transitiecomité te ondersteunen. Met nog een goede 35 jaar te gaan in deze mooie sector hoop ik dat ik zo snel mogelijk kan praten over de tijd dat de bonden nog zo verdeeld waren. Mijn ambities waar kunnen maken zal mede mogelijk gemaakt moeten worden door sterke eenduidige branchevertegenwoordiging.

    Ik wil graag vooruit, en achterom kunnen kijken naar de overeenkomsten die de bonden hebben als branchevertegenwoordigers. Één sterke stem met aansluitend goed geöliede lobbymachine om onze sector nog verder op de kaart te krijgen. Heren branchevertegenwoordigers, neem het voortouw in samenwerking en laat zien dat we een sector zijn die willen bouwen aan de toekomst!

    Geplaatst door: Eric van Dam op
  • Beste Frank,
    Het verhaal dat je aan geeft berust helaas op waarheid,maar het is helder en duidelijk.
    Wij moeten hier wat mee doen dat is voor onze bedrijfstak dringend nodig.
    Wij zijn altijd altijd al lid geweest van een organisatie en zien daar dan ook het nut van in!!
    Wij hopen van harte dat het gaat lukken om groter en sterker uit deze ontwikkeling te komen.
    Ook zal ik er bij onze organisatie op aandringen om hier aan mee te werken.
    Want we zijn eigenlijk best trots op een prachtige binnenvaartvloot en die mag best beter in het licht komen.
    Mvg Fam.Schpers Fixut Maris

    Geplaatst door: Piet schapers op
  • Beste Frank,

    Allereerst ben ik blij dat er veelvoudig gereageerd wordt op een professionele manier met eigen naam en toedracht. Als ondernemer in de binnenvaart en voorzitter van de varende ondernemers CBRB steun ik dit initiatief dan ook van harte.

    Ik weet dat er hard wordt gewerkt aan het transitie comité, welke een nog grotere kans van slagen heeft als er vele in de binnenvaart branche dit samenwerkingsverband steunen. Ongeacht of je nu pas begonnen bent als ondernemer of al vele jaren bezig bent, is het altijd verstandig je aan te sluiten bij een branche organisatie.

    Het is belangrijk om alle krachten te bundelen, waardoor de branche een florerend en gezond toekomstbeeld heeft. Dit krijg je door goede samenwerkingsverbanden en publiciteit, waarin men samen één front vormt. Een ideaal toekomstbeeld zal zijn dat men met één druk op de knop zoveel informatie krijgt dat men niet meer om de binnenvaart heen kan.
    Persoonlijk en vanuit mijn bestuurlijke functie binnen het CBRB wil ik dan ook al het mogelijke doen om hier een steen aan bij te dragen.

    Met vriendelijk groet,
    Henry Wolthuis
    VOF Wolkap

    Geplaatst door: Henry Wolthuis op
  • Helder verhaal. Het heeft me altijd al verbaasd dat er in een relatief kleine bedrijfstak als de onze nog steeds meerdere bonden met hetzelfde werk bezig zijn. Het is ooit nog erger geweest. Het kantoor is naar ik meen ontstaan uit een fusie van 5 of 6? bonden. Het kan dus wel. Als men nu eens vooroordelen als te links, te rechts, ik mis de C, en meer van dergelijke irrelevante beletsels overboord kon zetten dan zou er een veel sterkere organisatie kunnen ontstaan dan nu het geval is. Er is op het moment één hoofddoel en dat is de sector weer gezond maken. En voor sommigen onder ons is het zelfs een kwestie van hoe te overleven. Dat is m.i. zeker mogelijk, maar daar is een sterkere lobby voor nodig dan we nu hebben. Mocht het lukken om tot één organisatie te komen, acht ik de kans groot dat er ook meer mensen zich aan zullen sluiten, waaronder ondergetekende. Het is niet mijn gewoonte om op internetfora te reageren, omdat ik dit medium daar maar zeer beperkt geschikt voor vind, maar dit wou ik toch even kwijt.

    Geplaatst door: John Smeding op
  • Frank,

    Een duidelijk en goed onderbouwd verhaal. De afgelopen drie jaar heb ik mogen werken als onderwijs coördinator voor de Binnenvaart in opdracht van de st CAO Binnenvaart. In de gesprekken met de partijen(ministeries, onderwijs instellingen) waar ik mee te maken heb is de verdeeldheid in de binnenvaart vaak onderwerp van gesprek. Gelukkig kan ik zeggen dat ik alle partijen vertegenwoordig die in de st CAO vertegenwoordigd zijn en dat maakt mijn positie sterker. Het dreigende tekort aan personeel, de steeds hogere eisen die aan de mensen die werken in de binnenvaart gesteld worden en gaan worden, vragen nationaal maar ook internationaal om een sterke krachtdadige branche organisatie die niet gehinderd wordt door onderlinge verdeeldheid.
    Het transitie comité kan de steun van de leden erg goed gebruiken.
    Ik heb in ieder geval mijn logo al opzij gezet en ga als Onderwijs Centrum Binnenvaart het bleu Road logo voeren als teken van een gezicht. Ik hoop dat bestuurders en directies instaat zullen zijn over hun eigen schaduw heen de voorwaarden te scheppen die nodig zijn om een overkoepelende organisatie te vormen. De leden kunnen dit bespoedigen door hun lidmaatschap afhankelijk te stellen van dit resultaat. Onder druk worden veel zaken vloeibaar. En soms is druk vanuit de leden noodzakelijk. Daarom ook steun ik het initiatief van Frank van harte en hoop dat veel leden zich laten horen en zich ook werkelijk bij het initiatief gaan aansluiten. Geen woorden maar echte daden.
    Frank wanneer ik iets kan betekenen in dit proces dan hoor ik dat graag.
    Als laatste dan maar even een link naar filmpje dat laat zien hoe het niet moet, maar jammer genoeg wel vaak zo gebeurd. http://www.youtube.com/watch?v=K2xsHATZsTg

    succes.

    Han van Roozendaal
    Onderwijs coördinator Binnenvaart

    Geplaatst door: han van roozendaal op
  • Wij steunen dit initiatief van harte.
    Het wordt tijd dat we gehoord worden in Den Haag en Brussel.
    Ondanks dat de schippers aangesloten zijn bij een vereniging zijn we eigenlijk nog steeds verdeeld. Dat KAN nooit de bedoeling zijn.

    Collega’s, er wordt ons een hand geboden laten we die nu grijpen, diep in ons hart willen we immers allemaal hetzelfde.

    Geplaatst door: Erik en Petra Bakker m/s Eclips op
  • Beste Frank.

    Er word al een tijdje gepraat over samen werken,maar er is altijd wel iemand of een reden om alleen je eigen verhaal te volgen.Ik sta er volledig achter dat ,wanneer de binnenvaart voor vol wil worden aangezien wij eerst met èèn mond moeten praten.Wanneer wij dit niet kunnen of willen ,moeten wij als binnenvaart accepteren dat wij altijd door andere partijen tegen elkaar uitgespeeld blijven worden.Ik hoop van harte dat er een organisatie opgezet kan worden waar het overgrote deel van de binnenvaart zich in kan vinden. Veel succes.

    Arjan van Loon.

    Geplaatst door: A van Loon op
  • Ik ben het volledig eens met de 10 genoemde punten en vind het een mooi initiatief. Het is mij niet geheel duidelijk hoe ik mijn steun moet betuigen, maar bij deze.

    M. Langendam
    kvb Anaconda I / II

    Geplaatst door: M. Langendam op
  • Frank,

    We zijn het duidelijk eens met je pleidooi en je 10 punten plan. Zelf (en menig andere binnenvaartondernemer ook) hebben we gevraagd aan de banken om mee te werken aan een oplossing maar uit die hoek komt niets. Het zal echt door onze bedijfstak zelf gedaan moeten worden.
    We zullen gezamenlijk initiatieven moeten nemen zodat de banken alsnog hun medewerking gaan verlenen. We zullen ze toch nodig hebben om uit deze impasse te komen.
    Graag zou ik ook nog aandacht willen voor de volgende punten:
    1.- Aandacht voor een veilige vaart, wegens de sterke toename van het aantal schepen, zodat we ons imago niet schaden.
    2.- Ook aandacht voor de milieu-ontwikkelingen. Als binnenvaart moeten we zeker niet achterblijven. Ook hiervan dienen de financiële consequenties in acht genomen te worden, zodat we niet gaan achterlopen bij onze concurrenten van spoor-en wegvervoer. Bij Maasvlakte 2 wordt een hoop beloofd maar we moeten het wel waar kunnen maken.
    Pavema BV
    P. Buitendijk

    Geplaatst door: p.buitendijk op
  • Ik citeerde u:
    \” Het publiek gaat naar huis. De sponsors worden voorzichtig. De markt is op drift. De afrekening volgt. De marktwerking heeft zijn prijs. Naar mijn mening zal de markt op niets ontziende wijze grondig herschikt worden. In eerste instantie zal ieder voor zichzelf kiezen, tot we beseffen dat we elkaar nodig hebben. Als de bezorgdheid is verminderd kunnen wij samen weer gaan zorgen voor vandaag en morgen, en zoeken naar hernieuwde ondernemingszin.”

    Ik hoop oprecht dat iedereen uit de binnenvaart inziet dat je elkaar nodig hebt en dus gaat samenwerken. Op dit moment is de bezorgdheid nog niet verminderd, de tarieven dekken de exploitatie van vele binnenvaartondernemingen nog niet, de markt is nog niet grondig herschikt. Dat zoiets op korte termijn staat te gebeuren mag duidelijk zijn.

    Tenzij er een overleg komt op korte termijn tussen binnenvaartondernemers, bevrachters en verladers om gezamenlijk iets te ondernemen dat deze prachtige bedrijfstak en haar ondernemers weer op de rails te krijgt.

    Het transitiecommitee zou bij uitstek een autoriteit kunnen zijn die een dergelijk overleg organiseert. Willen we naar een gezonde binnenvaart dan moeten we gezamenlijk de problemen die u zo duidelijk neerzet aanpakken. Met het transitiecommitee.

    Met vriendelijke groet

    Anton van Megen

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Hier wordt de situatie duidelijk gemaakt aan de hand van 10 punten, dank hiervoor Frank. Maar 1 ding is vooral belangrijk, vooral ook met 1 mond spreken in de richting van onze overheid. Het is aangegeven op onze jaarvergadering door de heer Slob dat hij al met zekere regelmaat een eenduidig geluid uit onze binnenvaartorganisatie ontving. Maar in deze geldt ook, hoe meer hoe beter. En ik denk dat hier de wil er wel voor is om met een stem naar buiten te spreken. Doorgaan met het Transitie Comite zou ik zeggen. Voor familie Pikaart en alle ongeorganiseerde een tip. Lees punt 9 en sluit u aan bij uw collega’s die wel georganiseerd zijn, dan heeft u inspraak in het beleid dat ook u voorstaat. Met de woorden van Frank, pak deze hand met al u niet georganiseerde ondernemers. Niet morgen, maar vandaag

    Geplaatst door: C. J. v. Wolfswinkel op
  • Beste Frank

    Ik ben blij met je initiatief, dit heeft onze bedrijfstak nodig, een aanspreekpunt voor de gehele bedrijstak, ben ook graag bereid dit te steunen.

    Anton Peters
    mts Leonardus

    Geplaatst door: Anton Peters op
  • Beste Frank / Geachte lezer,

    Shipping Factory heeft zich de afgelopen 2 jaar afgevraagd of er een passende bond in, of aansprekende initiatieven vanuit, de binnenvaart zijn waarin wij ons kunnen vinden.
    Wij zijn op zoek naar mogelijkheden welke van toegevoegde waarde zijn voor de gehele branche, zowel voor binnenvaartondernemers als aanverwante bedrijven. (bevrachters, banken, overheden etc.)
    Een brief als deze spreekt ons zeker aan, wij denken dat de criteria en verbeterpunten welke worden aangedragen precies “de spijker op zijn kop slaan.”
    Wanneer de binnenvaart in staat is zich voor eens en voor altijd als collectief te presenteren en gehoord wordt in Den Haag en zelfs Brussel, wil Shipping Factory daar zeker deel van uit maken.
    Wij willen onze kennis en visie delen en staan open voor andermans visie en ideeën op professioneel vlak.
    Onze visie is dat op deze wijze de binnenvaart zich in de toekomst kan presenteren als een professioneel, duurzame en kansrijke modaliteit.

    Voor contact en een uitgebreide toelichting met betrekking tot het hierboven genoemde verwijzen wij u naar http://www.shippingfactory.nl

    Fam. Pikaart
    Shipping Factory BV

    Geplaatst door: Shipping Factory BV op
  • Frank.

    Je hebt de problematiek in onze bedrijfstak op een uitstekende manier omschreven. Ik ben er van overtuigd dat de toekomst ons kansen bied. Echter we zullen die kansen moeten grijpen en vooral zelf moeten creëren. De laatste jaren worden we geconfronteerd met een zich terugtrekkende overheid, waardoor kennis en kunde verloren zijn gegaan. Daarvoor in de plaats wordt steeds vaker een beroep gedaan op de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven om sturend op te treden bij het ontwikkelen van nieuwe wet- en regelgeving. Door een uitdijend Europa en de oprukkende globalisering wordt deze wet- en regelgeving meer en meer buiten onze landsgrenzen ontworpen. Dit alles maakt één (kapitaal)krachtige brancheorganisatie met voldoende kundige medewerkers tot een `must`. Zij kan enerzijds onze sector behoeden voor onzin en onnodige kosten, anderzijds zal zij in staat zijn om de genoemde kansen en mogelijkheden te helpen creëren en realiseren. Bij mijn aantreden als voorzitter van de Overleggroep Particuliere Tankvaart Ondernemers heb ik de hoop geuit dat er binnen 10 jaar nog maar één factuur vanuit het Vasteland verstuurd zou worden. Gezien de recente initiatieven ben ik er van overtuigd dat mijn hoop ruim binnen die 10 jaar wordt vervuld. Mijn steun heb je.

    Ronald Versloot

    Geplaatst door: Ronald Versloot op
  • Beste heer Galle,

    Met plezier ga ik op uw uitnodiging in om dit platform te gebruiken om
    steun te betuigen aan het vormen van één vakorganisatie.
    Dank voor uw analyse van de problematiek van de binnenvaart en haar
    vertegenwoordiging en dank voor uw welgemeende zorg.
    Kantoor Binnenvaart herkent en erkent de door u geschetste huidige
    situatie.
    Het doet mij plezier te kunnen melden, dat wij achter de schermen hard
    aan het werk zijn om onze organisatie dusdanig in te richten dat de
    binnenvaart als één sector, met één stem, één vuist en één visie naar
    buiten kan treden. Alleen op die manier bereikt de binnenvaart de
    maatschappelijke status die zij verdient.
    Onze bestuurders hebben onlangs opdracht gegeven om de weg naar die ene
    sector, die ene stem, die ene vuist en die eenduidige visie te
    onderzoeken, zodat er spoedig een bestuursbesluit kan vallen.
    Wij hopen binnen nu en vier weken naar buiten te kunnen komen met de
    contouren van een interne reorganisatie waarmee we bovengenoemd doel
    kunnen bereiken.
    Mijn opdracht is om steeds namens onze organisatie te spreken, maar ik
    hecht er aan om persoonlijk te benadrukken hoe belangrijk het is om de
    versnippering achter ons te laten.
    We vormen in aantallen ondernemers een kleine sector. In
    vervoersprestaties zijn we groot en onmisbaar.
    Kantoor Binnenvaart is ontstaan vanuit de wens van enkele bonden om met
    één stem te spreken. Mijn persoonlijke drijfveer is onverminderd dezelfde.
    Wij maken ons klaar voor de toekomst en gaan vol vertrouwen in het
    Transitiecomité op weg naar een onomkeerbare unificatie; een eenwording
    van alle binnenvaartorganisaties tot één Binnenvaartliga. Die zal een
    dusdanige aantrekkelijkheid uitstralen, dat aansluiting voor ondernemers
    een natuurlijke stap wordt.

    Erik van Toor
    Directeur Kantoor Binnenvaart

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Heldere opinie Frank, je dringende vraag om “de uitgestoken hand” te pakken, verdient de steun van iedere schipper en of ondernemer in de binnenvaart. Al meer dan 40 jaar ben ik full time bezig in de scheepvaart, behoor dus tot “probleem 6”. Dat heeft als voordeel dat ik uit ervaring weet dat al het gekissebis over elkaars mening en onderneming en de slechte organisatie graad van onze sector, door de onwil om voor het collectief te kiezen, er in grote mate, mede voor gezorgd heeft dat er sinds jaar en dag over ons beslist en aan ons verdient wordt, met de nu wel voor iedereen duidelijke gevolgen. Het wordt tijd dat dit verandert! Onze prachtige innovatieve sector verdient niet alleen een even professionele en 2Sdaadkrachtige organisatie, we hebben hem werkelijk broodnodig, een met visie voor korte maar ook lange termijn, op alle fronten, die intern meningen bundelt en richting bepaald en naar buiten met één stem spreekt! Dat wil ik dus ik ben voor!

    Antoine Rensen m.s. Springer

    Geplaatst door: Antoine Rensen op
  • Beste Frank,

    Om met het belangrijkste te beginnen, wij als Shipyard Trico zijn voor. Eindelijk durft iemand zijn nek uit te steken op een manier die voor iedereen aanvaardbaar is.

    Met veel plezier heb ik het Blue Magazine gelezen, en vind het Blue road concept al bij voorbaat een stap in de goede richting. Laat zien dat we ondanks verschillende belangen toch 1 organisatie kunnen vormen. Door 1 visie kunnen we aan heel europa laten zien wat voor mooie markt de binnenvaart is.

    Ik wens je veel succes, en als je ergens hulp bij nodig hebt wees niet bang contact met me op te nemen.

    Geplaatst door: John van de Wijgaart op
  • Dit is een zeer goed initiatief om alle neuzen een kant uit te krijgen. Het wordt tijd dat er meer eenheid komt in de binnenvaart.Laten we als sector maarr eens een keer zien dat het wel kan.Neem deze uitdaging aan.

    Geplaatst door: bert de jonge op

Reageer