Eclips vrij na vier weken op Donaukrib

Het Nederlandse ms Eclips uit Rotterdam is maandagmorgen 10 januari bij hoog water door twee schepen van de Donaukrib bij km 2267,3 getrokken. Dat meldt woordvoerder Anton Kuhnt van de Wasserschutzpolizei in Deggendorf.

‘We zijn weer vrij’, reageert schipperse Petra Bakker maandag op Schuttevaer.nl. Volgens haar ging het op eigen kracht en boden de twee schepen ondersteuning voor het geval er iets mis zou gaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (39)

  • Fijn dat jullie weer los zijn. Naar de berichten die ik heb gehoord, zijn jullie goed geholpen door
    Oranje verzekeringen. Is erg fijn om te horen dat deze mensen direct voor je klaar staan en er voor zorgen dat je in die omstandigheden het aan niets ontbreekt.
    Ik wens jullie voor 2011 een goede vaart.

    Geplaatst door: henk V op
  • Met alle respect voor de rijn en de binnenvaart in het algemeen, maar wat ik hier zie, gebeurd nog niet eens in een kleuterklas. Wat een stelletje kinderachtige kortzichtige vervelende pubertjes zijn schippers. Dat wil nu indruk maken bij grote verladers met mooie woorden als milieuvriendelijk, groot vervoerspotentieel enz. enz.enz.. Jullie zijn nog niet eens in staat om respect naar elkaar te tonen. laat staan naar de rest van de wereld.

    Geplaatst door: Binnenman op
  • Gezellig!!!!
    Dat gehakketak!
    Jaar is goed begonnen wat dat betreft.

    Geplaatst door: T & C. op
  • R.B.

    met een goede sneeuw bui valt het beeld echt niet te onderdrukken.. zelfs de posten hebben hier moeite mee. je kan wel onderdrukken maar dan is de rest ook weg. maar ik vertel toch niets nieuws?

    Geplaatst door: J.W.Vissers op
  • Fred Reijerman je kunt wel degelijk die regen en sneeuwbuien onderdrukken je ziet ze op radar aankomen en dan kun jij niet met een radar overweg

    Geplaatst door: R.B op
  • beste meneer ikke erik van de eclips heeft op 11-10-2005 zijn patent gehaald in wurzburg .
    ik zat namelijk naast hem, heb mijn eigen patent toen verlengt dus die navraag van u .
    heeft uzelf ook maar ergens patent of ben jij zo,n lul die afhankelijk is van een loods

    vr groet p boonstra kvb bornrif

    Geplaatst door: p boonstra.kvb bornrif op
  • Beste mijnheer “IKKE”
    Het spijt me zeer als jij navraag hebt gedaan bij de WSA om te kijken of hij zijn patent daar heeft gehaald. Hij heeft patent daar,neemn dat van mij aan. En patent of geen patent er zijn al genoeg “loodsen” geweest die westerse schepen aan de grond gezet hebben. En ervaring op de donau heeft hij meer als de meeste van ons want hij was(met zijn vader) een van de eerste westerse schepen die een containerdienst op Wenen voer. Dus als je niet weet waar je over praat,gewoon je mond houden en vooral eens beginnen met je naam erbij te schrijven. Dan pas ben je een vent,nu ben je voor mij niet meer als een watje
    mvg Erwin van Bussel
    ms ER-RO

    Geplaatst door: Erwin van Bussel op
  • Natuurlijk Jan je hebt helemaal gelijk. Ben je nu gelukkig?????? hahahaha Je val een beetje in dezelfde categorie als “Vriend Ikke en Vriend Henk” met zulke opmerkingen.
    Van de andere kant is dit het bewijs waarom sommige mensen anoniem reageren. Bang dat ze afgerekend worden.
    Vergeet niet dat er op veel schepen in ploegen dienst e.d. gevaren wordt dus een slechte ervaring betekend niet dat het schip per definitie slecht is.
    Maar Ja Jan zal wel een keer problemen met ons hebben gehad en kan niet verder denken. Nou bij deze onze oprechte excuses en we zullen volgende keer beter opletten.

    mvg Crew Duancis

    Geplaatst door: f schapers op
  • Ik sprak gister iemand die woont aan het water en kijkt af en toe op deze site, die zei tegen mij… “zijn jullie nou volwassen mensen? lijken wel kleine kinderen zoals jullie op mekaar aan het afgeven zijn altijd op de schuttevaersite”
    Ik kon niks anders doen dan de beste man gelijk te geven………

    Geplaatst door: Arjan Verburg op
  • Daar hebben jullie van de Duancis inderdaad wel veel last van van bijna net goed/ fout situaties.
    Eens de hand in je eigen boezem steken en niet zo in het midden blijven varen en de rest van je vaarstijl aanpassen.

    Voor de rest wilden ze dit liever inderdaad in de doofpot stoppen, het is nu maar te hopen dat zijn grote mond wat gekalmeerd wordt nu hij zo’n grote misser heeft gemaakt maar daar ziet het volgens dit artikel niet naar uit.

    Geplaatst door: Jan de Boer op
  • Hoi fam Bakker,

    Goed om te horen dat jullie weer drijven. Heb het een beetje gevolgd en gelukkig zonder als te veel trubbels weer los.
    Eigelijk is het volgende zinloos maar voor de mensen die niet weten hoe het precies gebeurt is en wat zich daar in de afgelopen periode heeft afgespeelt hou er dan je mond over.
    Wij hebben totaal geen ervaring op de donau en heb geen idee hoe het daar is. Wat ik wel weet is dat Erik en familie daar al jaren ervaring heeft.
    Maar ook hij kan zich verpakken zoals iedereen. Zoals Petra al heel goed zei”soms gaat het net goed en dit geval net fout.”
    Hoe vaak wij het op Rijn niet zien dat het net goed gaat is niet eens te tellen. Dat zal op de donau echt niet anders zijn.
    Het gaat ook vaak zat fout. Afgelopen jaar hebben we meer dan 25 torn verzoeken gehad en ook enkele schepen losgetrokken of geholpen. Dat waren echt niet alleen mensen die geen ervaing hadden of falen van materiaal. fouten worden nu eenmaal gemaakt.
    In dit geval zou het zelfs zo zijn geweest als het water nog aan het steigen was geweest dat de Eclips waarschijnlijk direct weer los was gekomen. Dan had het de krant niet eens gehaald. Dan hadden “mensen” als Henk en Ikke etc. ook niets geweten en hadden we dat hersenloze gezwets ook niet hoeven lezen.
    Erik, Petra en kids we hopen jullie snel weer tegen te komen.

    Met vriendelijke groet

    Francis en Angela Schapers
    ms Duancis

    Geplaatst door: Fam Schapers ms Duancis op
  • Ik heb me altijd verwonderd over de nieuwe radars
    ik heb de eerste generatie Swiss gehad en een kleuren nieuwste type.
    Bij de oude typ mocht het regenen sneeuwen of wat dan ook,maar in een straal van 500 mtr. hield men altijd keurig beeld en bleven ook de tonnen er goed zichtbaar opstaan. Bij het nieuwe type was dit niet meer het geval.
    Ik heb dit goed kunnen vegelijken omdat ik bijde types naast elkaar heb gebruikt,
    Maar helaas is het goede van vroeger waar je alles goed en veilig op zag en ook kon instellen niet meer toegestaan.
    Erik en Petra verder veel succes verder in het jaar. Nico ex Maja

    Geplaatst door: N.M.v.Lent op
  • aan IKKE…. je bent gewoon een watje, niet eens het lef hebben om te zeggen wie je bent. en ff voor de juiste orde elke radar heeft last van regen en sneeuwbuien die opeens komen opzetten ook jouw radar, ik heb met swiss, furuno, kelvin hughes, dekka, JRC en alphtron gevaren en ze hebben er allenmaal last van.

    Geplaatst door: Fred Reijerman op
  • Beste Erik en Petra

    Goed om te horen dat jullie weer drijven succes met de afhandeling van dit avontuur.
    Het blijft gelukkig maar materiaal en dat is vervangbaar.

    Groeten

    Geplaatst door: Erik Izelaar op
  • Je kan wel merken dat “ikke” geen flauw idee heeft
    waar die over praat.
    Noem mij eens een “beetje” radar die geen last heeft van een flinke sneeuwbui?

    Geplaatst door: Wouter op
  • Iedereen krijgt wat ie verdient

    Geplaatst door: Andreas op
  • Twee schepen trokken de Eclips terug.Volgens de vrouw van de schipper hebben ze het HELEMAAL op eigen kacht gedaan.
    Ze beginnen dus weer op dezelfde toer:ikke en wij.Geen wonder dat ze eens uitgekotst worden.VEEL te grote monden!!Altijd al gehad!

    Geplaatst door: Rose op
  • Fijn dat jullie weer drijven, hopelijk is de schade beperkt.

    Die Ikke is zeker iemand die een hekel heeft aan jullie. Trekt het je niet aan, jullie weten wat er gebeurd is en het was inderdaad wijs om je mond te houden tegeover de media.

    Succes verder!

    Geplaatst door: Linda op
  • waarschijnlijk omdat het een donauman is en daar uitgekotst wordt.

    Geplaatst door: donauvaarder op
  • Normaal reageer ik niet op allerlei commentaar wat er gegeven wordt. Maar bij deze wil ik toch even reageren en wel op mijnheer “Ikke”.
    Als u het allemaal zo goed weet en het allemaal zo goed uit kan leggen in dit wat hier is gebeurd, waarom heeft u het fef dan niet om u ware naam onder al het door u geleverde commentaar te zetten.
    M.V.G.
    Adri Muller ex. m/s Alliantie

    Geplaatst door: Adri Muller op
  • Petra en Erik,

    Het is dan eindelijk toch gelukt,wens jullie verder een veel succes en een behouden vaart.

    Groetjes Theo

    Geplaatst door: Theo op
  • Nou dan hier toch even een kleine reactie vanaf de Eclips. We zijn weer vrij, we zijn niet losgetornd maar hebben het op eigen kracht gedaan. Wel met ondersteuning van 2 schepen voor het geval er iets mis zou gaan. En ik wil graag tegen de mensen met het commentaar zeggen: Erik heeft patent (al jaren). Wij hebben niets te verbergen dus als u wilt (ikke) pak de telefoon en bel. Dan willen wij u gerust vertellen wat er gebeurt is. Ik denk dat alle schippers wel eens roepen: oeps dat ging maar net goed. Nou bij ons ging het dus net fout. En de reden dat wij niets gezegd hebben tegen de krant is omdat er te vaak dingen verdraaid worden.
    Oh en nu ik hier toch mijn stem laat horen wil ik gelijk even Dank u zeggen tegen verzekering, experts, domarin, wsp enz enz. En natuurlijk dank voor de vele telefoontjes, mailtjes en berichtjes van iedereen!!
    Groetjes Erik en Petra Bakker

    Geplaatst door: Petra Bakker op
  • aan Henk, Ikke en Piet. wat bezielt jullie om zulke domme opmerkingen te maken. zal wel geen patent hebben e.d. ik durf te wedden dat jullie alle 3 misschien wel een grotere inschattings fout hebben gemaakt. denk dat jullie eens beter moeten lezen wat er in het verhaal staat. hij is overvallen door een sneeuwbui, en jullie weten alle dat rond kerst overal hefige sneeuwbuien waren met zicht ton misschien 100 meter.

    Geplaatst door: Fred op
  • Ik hoop dat dat zijn mond een beetje kleiner geworden is,nu dat hij weer vlot is?

    Groeten,piet

    Geplaatst door: Piet op
  • fhelling 620 ongeveer.omdat ie aardig eidnje omhoog geschoten is.er zal wel een sleepboot ofzo bij liggen om hem in bedwang tehouden of los tetrekken. hij is met ongeveer 580 vast gevaren. tgaat er om spannen dus komende uurtjes voor de fam

    Geplaatst door: ikke op
  • Wil iemand mij een waterstand noemen in de buurt van de Eclips.Hofkichen of zo.Een stand waarbij hij ‘vrij’ zou kunnen komen.Dan kunnen we hier een beetje meeleven.bij voorbaat dank.

    Geplaatst door: Carina op
  • Dat het nu snel mag lukken.
    Het heeft lang genoeg geduurd.
    Succes!!!!!

    Geplaatst door: Corrie Teun op
  • Hoi Erik en Petra,

    Volgens de berichten komt er lekker veel water hopelijk zjn jullie snel weer drijvende en valt de schade hopelijk mee.
    Heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeel succes .

    Oh ja meneer ikke wat ik raar vindt is dat je je naam niet bekent durft te maken of is het U ook soms en keer overkomen (wat men niet mag weten). Ik begrijp uit U commentaren dat U veel weet of bent U één van de beste stuurlui die aan wal staan.

    Geplaatst door: René de Bot op
  • petra en erik ik duim voor jullie !hoopelijk komt er genoeg dat je snel los komt. en ikke sportief wel commetaar maar niet je naam bekend maken daar heb ik maar een naam voor laf….d anders wordt hij weer gewist wegens cencur

    Geplaatst door: wouter musch op
  • @cornelus-petra.wie heeft er dom commentaar dan? alles is berust op feiten volgens mij.er word ook zeer weinig over bekent gemaakt over het hele voorval.dus krijg je verhalen van 2e hand en daar kan wel eens een misvating in zitten

    Geplaatst door: ikke op
  • erik en petra

    we houden ook steeds de waterstanden in de gaten en hopen voor jullie dat het nu de komende dagen gaat lukken.
    heel veel sterkte

    en mensen die alleen dom commentaar geven over zaken waar ze geen verstand van hebben kunnen beter hun mond houden.

    Geplaatst door: cornelis en betty op
  • Ik hoop voor de schipper en zijn gezin dat er snel water komt. Ben alleen wel benieuwd hoe het er uit ziet. Misschien iemand een link met wat foto’s. Ik weet dat het ramptoerisme is maar ben nieuwsgierig.

    Ik wens de familie het allerbeste

    Geplaatst door: medelevende op
  • Is dat eigenlijk nog gelukt.In het kerstweekend?Ik geloof het niet.
    Nu gaat het vast binnenkort gebeuren.Het regent en dooit bere hard.Dat is wel te hopen!Anders kan het nog lang duren.Sterkte!!

    Geplaatst door: Carina op
  • Collega’s collega’s,

    waarom dat modder gooien ?
    Erik heeft een prachtig schip en zit vast door een navigatiefout, al dan niet gekomen door een sneeuwstorm of i.d. Wat ik mij wel afvraag is dat als het zicht zo slecht was door een sneeuwstorm, waarom niet het schip stilleggen aan de kant en de spudpalen eronder. Wachten totdat de bui over is en weer verder gaan.
    Ik heb geleerd in 14 jaar donauvaart dat je defensief moet varen en daar kom je het verste mee.
    Desondanks Erik, sterkte gewenst en hopelijk dat je snel weer ‘vrij’ komt,

    groet Peter
    ex. ms. Peter

    Geplaatst door: Peter Woortman op
  • Annoniempje Henk.
    Jij sukkel weet natuurlijk niet dat de schipper daar gewoon zijn Donau-patent heeft.
    Deze man heeft helaas een inschattings fout gemaakt met de wind in een sneeuwstorm en een combinatie het niet signaleren van een ton die helaas eerder was weg gespoeld.Maar dat kon jij niet weten als klojo he?
    [Waarscheinlijk weet jij “Jan Doedel”niet eens waar hij zit]
    Nog wel een vraagje:Hoe leest dat?

    Geplaatst door: F.Schoenmakers/revisio op
  • Er hoeft niet bespaard te worden op een loods, de schipper heeft er al jaren patent! En iedere 135 meter krijgt daar vergunning dus dat verhaal is ook een fabel. En Henk hij zal daar vast zitten omdat hij het zo leuk vindt en graag zijn kerst eens ergens anders wil vieren, als je nou niet weet waar je het over hebt hou dan je mond!

    Geplaatst door: iemand die wel geïnformeerd is op
  • hallo,

    waarom wouden ze het schip lichten het was toch leeg onderweg van oosterijk naar regensburg.dit krijg je als je spaart op een loods en vaart het schip ook nog met vergunning moeten ze gelijk in trekken maar de bank finandceerd het toch dus de schipper hoeft zi niet zo druk te maken is gewoon een keer naders om met de kerst hoog en droog te staan .

    Geplaatst door: henk op
  • Erik en Petra.
    We kijken iedere dag mee naar waterstanden en weer.
    Meer als mee leven kunnen we helaas niet doen voor jullie.
    Ondanks alles een fijne kerst enz.
    Het komt goed.

    Falco en Jolanda.

    Geplaatst door: Fam.Schoenmakers. op
  • Erik en famillie,
    Kheb geen idee waarom je daar bent gestopt, het zal zeker niet de bedoeling zijn geweest.
    Je kunt beter ergens anders een parkeerboete oplopen dan dit.
    Ik hoop voor jullie dat de schade beperkt blijft.
    Hoe dan ook Kerst en Jaarwisseling komen toch.

    Sterkte en goede feestdagen gewenst.

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op

Reageer

Eclips vrij na vier weken op Donaukrib | Schuttevaer.nl

Eclips vrij na vier weken op Donaukrib

Het Nederlandse ms Eclips uit Rotterdam is maandagmorgen 10 januari bij hoog water door twee schepen van de Donaukrib bij km 2267,3 getrokken. Dat meldt woordvoerder Anton Kuhnt van de Wasserschutzpolizei in Deggendorf.

‘We zijn weer vrij’, reageert schipperse Petra Bakker maandag op Schuttevaer.nl. Volgens haar ging het op eigen kracht en boden de twee schepen ondersteuning voor het geval er iets mis zou gaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (39)

  • Fijn dat jullie weer los zijn. Naar de berichten die ik heb gehoord, zijn jullie goed geholpen door
    Oranje verzekeringen. Is erg fijn om te horen dat deze mensen direct voor je klaar staan en er voor zorgen dat je in die omstandigheden het aan niets ontbreekt.
    Ik wens jullie voor 2011 een goede vaart.

    Geplaatst door: henk V op
  • Met alle respect voor de rijn en de binnenvaart in het algemeen, maar wat ik hier zie, gebeurd nog niet eens in een kleuterklas. Wat een stelletje kinderachtige kortzichtige vervelende pubertjes zijn schippers. Dat wil nu indruk maken bij grote verladers met mooie woorden als milieuvriendelijk, groot vervoerspotentieel enz. enz.enz.. Jullie zijn nog niet eens in staat om respect naar elkaar te tonen. laat staan naar de rest van de wereld.

    Geplaatst door: Binnenman op
  • Gezellig!!!!
    Dat gehakketak!
    Jaar is goed begonnen wat dat betreft.

    Geplaatst door: T & C. op
  • R.B.

    met een goede sneeuw bui valt het beeld echt niet te onderdrukken.. zelfs de posten hebben hier moeite mee. je kan wel onderdrukken maar dan is de rest ook weg. maar ik vertel toch niets nieuws?

    Geplaatst door: J.W.Vissers op
  • Fred Reijerman je kunt wel degelijk die regen en sneeuwbuien onderdrukken je ziet ze op radar aankomen en dan kun jij niet met een radar overweg

    Geplaatst door: R.B op
  • beste meneer ikke erik van de eclips heeft op 11-10-2005 zijn patent gehaald in wurzburg .
    ik zat namelijk naast hem, heb mijn eigen patent toen verlengt dus die navraag van u .
    heeft uzelf ook maar ergens patent of ben jij zo,n lul die afhankelijk is van een loods

    vr groet p boonstra kvb bornrif

    Geplaatst door: p boonstra.kvb bornrif op
  • Beste mijnheer “IKKE”
    Het spijt me zeer als jij navraag hebt gedaan bij de WSA om te kijken of hij zijn patent daar heeft gehaald. Hij heeft patent daar,neemn dat van mij aan. En patent of geen patent er zijn al genoeg “loodsen” geweest die westerse schepen aan de grond gezet hebben. En ervaring op de donau heeft hij meer als de meeste van ons want hij was(met zijn vader) een van de eerste westerse schepen die een containerdienst op Wenen voer. Dus als je niet weet waar je over praat,gewoon je mond houden en vooral eens beginnen met je naam erbij te schrijven. Dan pas ben je een vent,nu ben je voor mij niet meer als een watje
    mvg Erwin van Bussel
    ms ER-RO

    Geplaatst door: Erwin van Bussel op
  • Natuurlijk Jan je hebt helemaal gelijk. Ben je nu gelukkig?????? hahahaha Je val een beetje in dezelfde categorie als “Vriend Ikke en Vriend Henk” met zulke opmerkingen.
    Van de andere kant is dit het bewijs waarom sommige mensen anoniem reageren. Bang dat ze afgerekend worden.
    Vergeet niet dat er op veel schepen in ploegen dienst e.d. gevaren wordt dus een slechte ervaring betekend niet dat het schip per definitie slecht is.
    Maar Ja Jan zal wel een keer problemen met ons hebben gehad en kan niet verder denken. Nou bij deze onze oprechte excuses en we zullen volgende keer beter opletten.

    mvg Crew Duancis

    Geplaatst door: f schapers op
  • Ik sprak gister iemand die woont aan het water en kijkt af en toe op deze site, die zei tegen mij… “zijn jullie nou volwassen mensen? lijken wel kleine kinderen zoals jullie op mekaar aan het afgeven zijn altijd op de schuttevaersite”
    Ik kon niks anders doen dan de beste man gelijk te geven………

    Geplaatst door: Arjan Verburg op
  • Daar hebben jullie van de Duancis inderdaad wel veel last van van bijna net goed/ fout situaties.
    Eens de hand in je eigen boezem steken en niet zo in het midden blijven varen en de rest van je vaarstijl aanpassen.

    Voor de rest wilden ze dit liever inderdaad in de doofpot stoppen, het is nu maar te hopen dat zijn grote mond wat gekalmeerd wordt nu hij zo’n grote misser heeft gemaakt maar daar ziet het volgens dit artikel niet naar uit.

    Geplaatst door: Jan de Boer op
  • Hoi fam Bakker,

    Goed om te horen dat jullie weer drijven. Heb het een beetje gevolgd en gelukkig zonder als te veel trubbels weer los.
    Eigelijk is het volgende zinloos maar voor de mensen die niet weten hoe het precies gebeurt is en wat zich daar in de afgelopen periode heeft afgespeelt hou er dan je mond over.
    Wij hebben totaal geen ervaring op de donau en heb geen idee hoe het daar is. Wat ik wel weet is dat Erik en familie daar al jaren ervaring heeft.
    Maar ook hij kan zich verpakken zoals iedereen. Zoals Petra al heel goed zei”soms gaat het net goed en dit geval net fout.”
    Hoe vaak wij het op Rijn niet zien dat het net goed gaat is niet eens te tellen. Dat zal op de donau echt niet anders zijn.
    Het gaat ook vaak zat fout. Afgelopen jaar hebben we meer dan 25 torn verzoeken gehad en ook enkele schepen losgetrokken of geholpen. Dat waren echt niet alleen mensen die geen ervaing hadden of falen van materiaal. fouten worden nu eenmaal gemaakt.
    In dit geval zou het zelfs zo zijn geweest als het water nog aan het steigen was geweest dat de Eclips waarschijnlijk direct weer los was gekomen. Dan had het de krant niet eens gehaald. Dan hadden “mensen” als Henk en Ikke etc. ook niets geweten en hadden we dat hersenloze gezwets ook niet hoeven lezen.
    Erik, Petra en kids we hopen jullie snel weer tegen te komen.

    Met vriendelijke groet

    Francis en Angela Schapers
    ms Duancis

    Geplaatst door: Fam Schapers ms Duancis op
  • Ik heb me altijd verwonderd over de nieuwe radars
    ik heb de eerste generatie Swiss gehad en een kleuren nieuwste type.
    Bij de oude typ mocht het regenen sneeuwen of wat dan ook,maar in een straal van 500 mtr. hield men altijd keurig beeld en bleven ook de tonnen er goed zichtbaar opstaan. Bij het nieuwe type was dit niet meer het geval.
    Ik heb dit goed kunnen vegelijken omdat ik bijde types naast elkaar heb gebruikt,
    Maar helaas is het goede van vroeger waar je alles goed en veilig op zag en ook kon instellen niet meer toegestaan.
    Erik en Petra verder veel succes verder in het jaar. Nico ex Maja

    Geplaatst door: N.M.v.Lent op
  • aan IKKE…. je bent gewoon een watje, niet eens het lef hebben om te zeggen wie je bent. en ff voor de juiste orde elke radar heeft last van regen en sneeuwbuien die opeens komen opzetten ook jouw radar, ik heb met swiss, furuno, kelvin hughes, dekka, JRC en alphtron gevaren en ze hebben er allenmaal last van.

    Geplaatst door: Fred Reijerman op
  • Beste Erik en Petra

    Goed om te horen dat jullie weer drijven succes met de afhandeling van dit avontuur.
    Het blijft gelukkig maar materiaal en dat is vervangbaar.

    Groeten

    Geplaatst door: Erik Izelaar op
  • Je kan wel merken dat “ikke” geen flauw idee heeft
    waar die over praat.
    Noem mij eens een “beetje” radar die geen last heeft van een flinke sneeuwbui?

    Geplaatst door: Wouter op
  • Iedereen krijgt wat ie verdient

    Geplaatst door: Andreas op
  • Twee schepen trokken de Eclips terug.Volgens de vrouw van de schipper hebben ze het HELEMAAL op eigen kacht gedaan.
    Ze beginnen dus weer op dezelfde toer:ikke en wij.Geen wonder dat ze eens uitgekotst worden.VEEL te grote monden!!Altijd al gehad!

    Geplaatst door: Rose op
  • Fijn dat jullie weer drijven, hopelijk is de schade beperkt.

    Die Ikke is zeker iemand die een hekel heeft aan jullie. Trekt het je niet aan, jullie weten wat er gebeurd is en het was inderdaad wijs om je mond te houden tegeover de media.

    Succes verder!

    Geplaatst door: Linda op
  • waarschijnlijk omdat het een donauman is en daar uitgekotst wordt.

    Geplaatst door: donauvaarder op
  • Normaal reageer ik niet op allerlei commentaar wat er gegeven wordt. Maar bij deze wil ik toch even reageren en wel op mijnheer “Ikke”.
    Als u het allemaal zo goed weet en het allemaal zo goed uit kan leggen in dit wat hier is gebeurd, waarom heeft u het fef dan niet om u ware naam onder al het door u geleverde commentaar te zetten.
    M.V.G.
    Adri Muller ex. m/s Alliantie

    Geplaatst door: Adri Muller op
  • Petra en Erik,

    Het is dan eindelijk toch gelukt,wens jullie verder een veel succes en een behouden vaart.

    Groetjes Theo

    Geplaatst door: Theo op
  • Nou dan hier toch even een kleine reactie vanaf de Eclips. We zijn weer vrij, we zijn niet losgetornd maar hebben het op eigen kracht gedaan. Wel met ondersteuning van 2 schepen voor het geval er iets mis zou gaan. En ik wil graag tegen de mensen met het commentaar zeggen: Erik heeft patent (al jaren). Wij hebben niets te verbergen dus als u wilt (ikke) pak de telefoon en bel. Dan willen wij u gerust vertellen wat er gebeurt is. Ik denk dat alle schippers wel eens roepen: oeps dat ging maar net goed. Nou bij ons ging het dus net fout. En de reden dat wij niets gezegd hebben tegen de krant is omdat er te vaak dingen verdraaid worden.
    Oh en nu ik hier toch mijn stem laat horen wil ik gelijk even Dank u zeggen tegen verzekering, experts, domarin, wsp enz enz. En natuurlijk dank voor de vele telefoontjes, mailtjes en berichtjes van iedereen!!
    Groetjes Erik en Petra Bakker

    Geplaatst door: Petra Bakker op
  • aan Henk, Ikke en Piet. wat bezielt jullie om zulke domme opmerkingen te maken. zal wel geen patent hebben e.d. ik durf te wedden dat jullie alle 3 misschien wel een grotere inschattings fout hebben gemaakt. denk dat jullie eens beter moeten lezen wat er in het verhaal staat. hij is overvallen door een sneeuwbui, en jullie weten alle dat rond kerst overal hefige sneeuwbuien waren met zicht ton misschien 100 meter.

    Geplaatst door: Fred op
  • Ik hoop dat dat zijn mond een beetje kleiner geworden is,nu dat hij weer vlot is?

    Groeten,piet

    Geplaatst door: Piet op
  • fhelling 620 ongeveer.omdat ie aardig eidnje omhoog geschoten is.er zal wel een sleepboot ofzo bij liggen om hem in bedwang tehouden of los tetrekken. hij is met ongeveer 580 vast gevaren. tgaat er om spannen dus komende uurtjes voor de fam

    Geplaatst door: ikke op
  • Wil iemand mij een waterstand noemen in de buurt van de Eclips.Hofkichen of zo.Een stand waarbij hij ‘vrij’ zou kunnen komen.Dan kunnen we hier een beetje meeleven.bij voorbaat dank.

    Geplaatst door: Carina op
  • Dat het nu snel mag lukken.
    Het heeft lang genoeg geduurd.
    Succes!!!!!

    Geplaatst door: Corrie Teun op
  • Hoi Erik en Petra,

    Volgens de berichten komt er lekker veel water hopelijk zjn jullie snel weer drijvende en valt de schade hopelijk mee.
    Heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeel succes .

    Oh ja meneer ikke wat ik raar vindt is dat je je naam niet bekent durft te maken of is het U ook soms en keer overkomen (wat men niet mag weten). Ik begrijp uit U commentaren dat U veel weet of bent U één van de beste stuurlui die aan wal staan.

    Geplaatst door: René de Bot op
  • petra en erik ik duim voor jullie !hoopelijk komt er genoeg dat je snel los komt. en ikke sportief wel commetaar maar niet je naam bekend maken daar heb ik maar een naam voor laf….d anders wordt hij weer gewist wegens cencur

    Geplaatst door: wouter musch op
  • @cornelus-petra.wie heeft er dom commentaar dan? alles is berust op feiten volgens mij.er word ook zeer weinig over bekent gemaakt over het hele voorval.dus krijg je verhalen van 2e hand en daar kan wel eens een misvating in zitten

    Geplaatst door: ikke op
  • erik en petra

    we houden ook steeds de waterstanden in de gaten en hopen voor jullie dat het nu de komende dagen gaat lukken.
    heel veel sterkte

    en mensen die alleen dom commentaar geven over zaken waar ze geen verstand van hebben kunnen beter hun mond houden.

    Geplaatst door: cornelis en betty op
  • Ik hoop voor de schipper en zijn gezin dat er snel water komt. Ben alleen wel benieuwd hoe het er uit ziet. Misschien iemand een link met wat foto’s. Ik weet dat het ramptoerisme is maar ben nieuwsgierig.

    Ik wens de familie het allerbeste

    Geplaatst door: medelevende op
  • Is dat eigenlijk nog gelukt.In het kerstweekend?Ik geloof het niet.
    Nu gaat het vast binnenkort gebeuren.Het regent en dooit bere hard.Dat is wel te hopen!Anders kan het nog lang duren.Sterkte!!

    Geplaatst door: Carina op
  • Collega’s collega’s,

    waarom dat modder gooien ?
    Erik heeft een prachtig schip en zit vast door een navigatiefout, al dan niet gekomen door een sneeuwstorm of i.d. Wat ik mij wel afvraag is dat als het zicht zo slecht was door een sneeuwstorm, waarom niet het schip stilleggen aan de kant en de spudpalen eronder. Wachten totdat de bui over is en weer verder gaan.
    Ik heb geleerd in 14 jaar donauvaart dat je defensief moet varen en daar kom je het verste mee.
    Desondanks Erik, sterkte gewenst en hopelijk dat je snel weer ‘vrij’ komt,

    groet Peter
    ex. ms. Peter

    Geplaatst door: Peter Woortman op
  • Annoniempje Henk.
    Jij sukkel weet natuurlijk niet dat de schipper daar gewoon zijn Donau-patent heeft.
    Deze man heeft helaas een inschattings fout gemaakt met de wind in een sneeuwstorm en een combinatie het niet signaleren van een ton die helaas eerder was weg gespoeld.Maar dat kon jij niet weten als klojo he?
    [Waarscheinlijk weet jij “Jan Doedel”niet eens waar hij zit]
    Nog wel een vraagje:Hoe leest dat?

    Geplaatst door: F.Schoenmakers/revisio op
  • Er hoeft niet bespaard te worden op een loods, de schipper heeft er al jaren patent! En iedere 135 meter krijgt daar vergunning dus dat verhaal is ook een fabel. En Henk hij zal daar vast zitten omdat hij het zo leuk vindt en graag zijn kerst eens ergens anders wil vieren, als je nou niet weet waar je het over hebt hou dan je mond!

    Geplaatst door: iemand die wel geïnformeerd is op
  • hallo,

    waarom wouden ze het schip lichten het was toch leeg onderweg van oosterijk naar regensburg.dit krijg je als je spaart op een loods en vaart het schip ook nog met vergunning moeten ze gelijk in trekken maar de bank finandceerd het toch dus de schipper hoeft zi niet zo druk te maken is gewoon een keer naders om met de kerst hoog en droog te staan .

    Geplaatst door: henk op
  • Erik en Petra.
    We kijken iedere dag mee naar waterstanden en weer.
    Meer als mee leven kunnen we helaas niet doen voor jullie.
    Ondanks alles een fijne kerst enz.
    Het komt goed.

    Falco en Jolanda.

    Geplaatst door: Fam.Schoenmakers. op
  • Erik en famillie,
    Kheb geen idee waarom je daar bent gestopt, het zal zeker niet de bedoeling zijn geweest.
    Je kunt beter ergens anders een parkeerboete oplopen dan dit.
    Ik hoop voor jullie dat de schade beperkt blijft.
    Hoe dan ook Kerst en Jaarwisseling komen toch.

    Sterkte en goede feestdagen gewenst.

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op

Reageer