Rotterdam gaat snelheid binnenvaart beperken

Binnenvaartschepen moeten van 2013 tot en met 2025 op drie verschillende trajecten in Rotterdam zo’n 20% langzamer gaan varen. De maatregel houdt verband met de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Door langzamer te varen neemt op deze trajecten de luchtverontreiniging als gevolg van de groei van de haven niet toe.

kaart

Door Erik van Huizen
De snelheidsbeperking betekent dat op het Hartelkanaal tussen de Harmsenbrug en de splitsing Hartelkanaal-Oude Maas over een afstand van 10 kilometer nog maar 13 kilometer per uur mag worden gevaren. Op de Oude Maas tussen de Botlekbrug en de Beerenplaat gaat over een afstand van vijf kilometer een maximale snelheid van 14 kilometer per uur gelden. Op de Nieuwe Maas tussen kmr 998 en 1002 wordt dat 13 kilometer per uur.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (28)

  • Vind het frappant dat de KANTOOR-BONDEN hierop niet reageren.
    Of houden ze bewust hun mond ,omdat zij in 2008 al hebben ingestemd met dit voorstel.
    Dus alle investeerders in duurdere CCR motoren hebben voor niks extra geinvesteerd, want een ander gaat nu uitmaken of je hard/zacht mag varen.

    Geplaatst door: koos op
  • ik denk dat ik namen vele schippers spreek ,maar gaat dit niet een beetje snel.voor zo ver ik weet is er niet één beroep aan de wal dat evolutie zo vlug gaat ,nee voorbeeld geven is onze opdracht.Nou we zijn het spuigzat om altijd de beste van de klas te zijn.En geloof me vrij dat als de mogenlijk er is ,erveel schippers het zelfstandig beroep zullen opgeven !!!!!

    Geplaatst door: ka op
  • Dit, Walstroom, en ongetwijfeld nog veel meer Ongein, was het wisselgeld van de stad Rotterdam voor het verkrijgen van de bouwvergunning voor Maasvlakte 2.
    Ik ben het stukje kwijt waar verslag werd gedaan van het onderzoek, naar ik meen op de brug van Ewijk, inzake fijnstof en andere uitstoot van passerende schepen.

    Resultaat,,,, was niet te meten!!!!!!!!!!!!!!!

    Naar ik aanneem konden ze op die brug niet zien of het een CCR 1,2 of helemaal niet gecertificeerde motoren betrof, dus voel me knap in het kruis getast, door die ruilhandel van Rotterdam met het milieu.
    En voel er ook steeds minder voor om me dan gedwongen aan de walstroom te slingeren.
    Hiervoor heeft de scheepvaart ooit gedwongen deze CCR-norm motoren aangeschaft, en worden daar dan op deze wijze voor beloond, bedankt alvast.
    En inderdaad er is nog een hobbelige weg te gaan voor onze belangenorganisatie’s met naar ik hoop niet aflatende vasthoudendheid.
    Ik zou haast oproepen tot burgelijke ongehoormzaamheid.

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Ik stel voor dat de havendienst en politie ook een steentje gaan bijdragen en voortaan gewoon gaan controleren op de fiets en niet als een stelletje milieuverslinders door de haven lopen te spelevaren

    Geplaatst door: Alex op
  • Hoewel ik er sowieso op tegen ben om deze maatregel uit te voeren dan toch maar een ander idee. Stel in het gehele van Rotterdam dan maar een beperking in van 18 km/u. Voor stroom kun je dan een beetje inhouden (ook de zeevaart op de waterweg en de oude maas aub) en in stroon kun je lekker je gang gaan. kom je er in stroom toch overheen heb je daar al zoveel vermogen voor nodig dat het geen kwaad kan om een beetje in te houden.

    Geplaatst door: ikke op
  • Ja,ja het wordt gekker en gekker ! Vanmiddag de buitenkant van de boeiing aan het schuren.Komt er zo,n milieufreak,beetje verfstof in het water en bingo,procesverbaal aan m,n broek. Had het moeten opvangen! Was dan wel niet in Rotterdam. En zo wordt ons mooie beroep steeds verder de grond in geboord !Denk dat het nog geen 5 gram was.

    Geplaatst door: Martin op
  • Als het niet veilig is om deze snelheid te varen, dan komt goed zeemansschap boven water…dit staat BOVEN alle regelgeving, zelf meegemaakt met hele harde wind in friesland heeft goedzeemanschap het gewonnen van de regelgeving

    Geplaatst door: tornado op
  • Plaatje bij dit praatje is feitelijk onjuist.

    Nieuwe Maas km.998 is bij de watertoren / De Esch van Rotterdam
    Nieuwe Maas km.1002 is ter hoogte van de Parkkade (lege-coasterkade), ongeveer ter hoogte van “De Ballentent”.

    Inhoudelijk gezien:
    Het lijkt me tijd dat alle pijlen via de WBR en Kon. Schuttevaer, etc.(andere bonden) op het gemeentelijke havenbedrijf gericht moeten worden.

    Het stekste argument staat hieronder al genoemd (inclusief voorstroom/tegenstroom issueu):
    Is een milieumaatregel belangrijker dan veiligheid (veilige vaart, vrijvaren met wind, voorstroom stationair moeten daraaien).

    De NL- overheid is weer flink van het patje blijkbaar.
    Kijk ook naar de A2 van A’dam naar Utrecht. Nieuwe snelweg is 5 baans geworden maar alles is 100km geworden, “Velig en schoon”.

    Stop de groene Leugen!!

    goede vaart,

    Geplaatst door: C.Janszn. op
  • WE HIJSEN DE ZEILEN………….dat is wel niet van deze tijd maar wel milieuvriendelijk.
    en nu voor ieder schip de brug openen. hahahahaha

    Geplaatst door: matroos ahoy op
  • het lijkt wel of ze een wedstrijdje doen de havendienst rotterdam en de rijkswaterstaat,elke week komen ze wel met een ander voorstel,schippertje pesten.
    je jaagd alle schepen zo de stad uit.
    en dat met de modernste vloot van europa

    Geplaatst door: yvonne op
  • welke idioot heeft dit nou weer verzonnen. Het word steeds gekker. Dat we geen jaagpad gaan maken met paardenspan de enigste uitstoot die je dan nog heb is een paardevijg.

    Geplaatst door: stalin op
  • Waarom mogen de schepen die nu al voldoen aan ccr 2 of zelfs ccr 2 + gewoon door varen eerst een paar jaar pruttelen dan weer door??????? die snap ik effe niet. misschien is er tegen die tijd wel ccr 3 of zo. En dan nog die koppel van 4 of 6 bakken. moet je zeggen sorry herkules je mag niet voorbij want er komt tegenvaart in het hartel kanaal maar ik mag ook niet harder waai maar lekker in de kant. Zal je vast vrienden mee maken.

    Geplaatst door: containerschip op
  • we kunnen beter achteruit gaan varen

    Geplaatst door: ikke op
  • in nederland draait alles om het milieu, er is niets meer dat gaat zonder het milieu, kotsmisselijk word ik van dat woord. alles word zwaar overdreven, bv waar is de zure regen gebleven? of de opwarming van de aarde, ook een zwaar overdreven aspect.let op over 10 jaar hoor je niets meer over fijnstof dat mijn inziens ook een overtrokken verschijnsel is.het zijn allemaal dingen die door een normaal mens niet te controleren is.

    sluit rotterdam af voor alle vervoer en ze hebben een \”schone stad\”.

    wat mij buiten dit op valt dat onder elk commentaar duimpje naar beneden wijst, ze denken zeker bij de redactie dat hierdoor iedereen positief gaat denken.ha ha ha

    Geplaatst door: dorus op
  • Tja dat word koppellen dus met z’n vieren mag je knallen?? Een duwstel met 4 en 6 bakken dus 20 km en meer afvarig en wij peddelen? Trouwens wat doet veerhaven aan schone uitlaatgassen? Het zijn nog steeds gewone MAK’s zonder roetfilter en ff gas en daar heb je een pluim.

    Geplaatst door: Gerrie op
  • Moeten rotterdam maar weer eens platgooien.

    Wat een gezeik, laat alle fabrieken maar lekker opletten de binnevaart doet al genoeg met die nieuwe motoren. En dan ook dat gezeik dat je in rotterdam overal verplicht stroom moet pakken.

    Hoppelijk gaat de politie dan ook wat soepeler worden want dan zullen we compensatie moeten krijgen voor de vaartijd want dat scheelt nog al wat van af de maasbruggen tot de europoort.

    En wat nou als we voorstroom hebben dan is 14 km net de schroef in werking.

    Rotterdam is echt helemaal gestoord geworden, met al dat gezeur is varen echt niet leuk meer.

    Geplaatst door: marco op
  • wat ben ik blij dat ik geen tien jaar meer hoef te varen. je wordt strontziek van alle onnodigge regeltjes. de scheepvaart is altijd te traag,nou daar werkt rotterdam dan goed aan mee.ik heb voor rotterdam ook een iedee, op de route naar de maasvlakte 70 km per uur.

    Geplaatst door: johan op
  • Geld dit ook voor Havendienst, loodstenders, taxibootjes, KLPD en overige snelvaarders?
    Zo was er laatst nog een klacht over een KLPD boot welke minder sociaal de haven in voer.
    Zijn verweer was dat er geen sprake was van een te hoge snelheid en ze afgestopt hadden.
    Volgens sector Eemhaven voeren ze 18 km/h (bij de Argos 2de pet-)

    Geplaatst door: T.I.M. op
  • Mag hopen dat dit een grapje is.
    heeft weer iemand een hoop vrije gehad om dit weer teverzinnen.

    Geplaatst door: mwmmtje op
  • Hap slik volgende regel..(hoe vaak moet ik dit nog schrijven dit jaar?)
    Het is bij mijn oude deutz overigens zo dat als ik langzamer dan 200 toertjes ga draaien de motor meer vervuild dan ik iets harder draai..alleen gaat de snelheid dan wel mee…
    Ik had gehoord dat er in het ‘ambtenarenapparaat’ bezuinigt moest worden, ontsla deze topmensen niet, een oplossing zou zijn om ze in te zetten als trekpaard,het Hartelkanaal is mooi vlak langs de kant dus touw om je buik en lopen maar..milieuvriendelijk efficiënt en werkgelegenheid!

    Het slaat ze daar in Rotterdam wel naar de bol hoor met deze tropische temperaturen!!

    Geplaatst door: rotterdan rotterdam? op
  • Zouden ze dan opok niet beter de A15en A16 kunnen sluiten voor vrachtverkeer in spitstijden?
    Daar staan honderden 300/400pk sterke motoren uren te pruttelen in file met alle automotoren er gratis bij.
    Vangen ze 2 vliegen. Milieu en files en als ze echt bijdehand zijn slaan ze al die containers in spitstijd in Gorichem over in een schip!

    Geplaatst door: Tja op
  • Duidelijk nog een voorbeeld van schippertje pesten , en waarom niet een kilometer of 5 waterweg ?
    Of is zeebootje pesten dan weer niet gewenst! , dat licht dan weer een stuk gevoeliger zeker .

    Geplaatst door: Erik op
  • Vraagje, er bestaat ook nog zoiets als coasters? Mogen die wel gewoon lekker doorblaffen? Want op Nieuwe Maas en Oude maas varen genoeg van die gebakjes rond op volle kracht en daar wordt niet over gesproken

    Geplaatst door: Martijn op
  • Wat worden we toch stront onnozel in dit land..

    (oftewel leve de milieu terroristen)

    Geplaatst door: SchippernaastMathilde op
  • Hmmm, 1 April is al geweest..

    Politiek is toch een mooi vak! Voor een dik salaris op je reet zitten, af en toe een onzinnige uitspraak of maatregel om de zelfopgelegde milieucriteria op te rekken terwijl iedereen weet; groei=vervuiling in de rest is rommelen in de marge.

    Geplaatst door: Duh! op
  • Kunnen we dit onzinnig idee ook niet op het AR-kanaal toepassen ter hoogte van de ligplaatsen (= stedelijk gebied toch?)?

    Geplaatst door: hans op
  • Lekker bezig Freek…

    Als ik het goed begrijp praten ze ook nog over snelheid over de grond.

    http://www.portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/bekendmakingen/104_2010.jsp

    Op stil water stationair loopt die schuit al een km of 10/11, volgens mij stroomt het voor de stad langs of op het hartel kanaal op sommige tijdstippen gewoon een km of 4 per uur ook wel eens meer. Betekent dat je dat dus niet eens mag.
    Bij windkracht 6 met drie hoog containers leeg zal je de ruimte ook wel nodig hebben in het kanaal. Maar dat geeft niet de meeste hebben gelukkig 1 of meerdere kopschroeven om het schip een beetje in bedwang te houden.
    Of dat dan beter is voor het milieu weet ik niet hoor.

    Krabbend anker of hopen dat je schuit heel snel heel veel aangroeid zodat je een beetje meer gas kan geven om aan de max. snelheid te blijven en je dus een beetje stuwkracht heb om te sturen is ook nog een idee, kost wat gasolie en dus uitstoot maar dan heb je ook wat.

    Laten we toch hopen dat het niet t.o.v. de grond is.

    Wie gaat dan weer bepalen hoe hard het waait?

    In de stuurhut na een pot hasjee word 7 ruim gehaald.

    Geplaatst door: Bert op
  • En ik hoop(te) nog wel zo dat mijn motor het tot mijn pensioen in 2035 vol zou houden…..
    Nou ja, dan heb ik in elk geval geen havenbriefjes van Rotterdam meer.

    Hoeveel zou het schelen als ze in de stad het zinloos rondscheuren van 2-takt brommers/ scooters zouden beperken of liever nog verbieden?

    Evenals het onnodig veel te hard varen van verschillende dienstvaartuigen (met bijbehorende hinderlijke golfslag) ??

    Geplaatst door: kees op

Reageer

Rotterdam gaat snelheid binnenvaart beperken | Schuttevaer.nl

Rotterdam gaat snelheid binnenvaart beperken

Binnenvaartschepen moeten van 2013 tot en met 2025 op drie verschillende trajecten in Rotterdam zo’n 20% langzamer gaan varen. De maatregel houdt verband met de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Door langzamer te varen neemt op deze trajecten de luchtverontreiniging als gevolg van de groei van de haven niet toe.

kaart

Door Erik van Huizen
De snelheidsbeperking betekent dat op het Hartelkanaal tussen de Harmsenbrug en de splitsing Hartelkanaal-Oude Maas over een afstand van 10 kilometer nog maar 13 kilometer per uur mag worden gevaren. Op de Oude Maas tussen de Botlekbrug en de Beerenplaat gaat over een afstand van vijf kilometer een maximale snelheid van 14 kilometer per uur gelden. Op de Nieuwe Maas tussen kmr 998 en 1002 wordt dat 13 kilometer per uur.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (28)

  • Vind het frappant dat de KANTOOR-BONDEN hierop niet reageren.
    Of houden ze bewust hun mond ,omdat zij in 2008 al hebben ingestemd met dit voorstel.
    Dus alle investeerders in duurdere CCR motoren hebben voor niks extra geinvesteerd, want een ander gaat nu uitmaken of je hard/zacht mag varen.

    Geplaatst door: koos op
  • ik denk dat ik namen vele schippers spreek ,maar gaat dit niet een beetje snel.voor zo ver ik weet is er niet één beroep aan de wal dat evolutie zo vlug gaat ,nee voorbeeld geven is onze opdracht.Nou we zijn het spuigzat om altijd de beste van de klas te zijn.En geloof me vrij dat als de mogenlijk er is ,erveel schippers het zelfstandig beroep zullen opgeven !!!!!

    Geplaatst door: ka op
  • Dit, Walstroom, en ongetwijfeld nog veel meer Ongein, was het wisselgeld van de stad Rotterdam voor het verkrijgen van de bouwvergunning voor Maasvlakte 2.
    Ik ben het stukje kwijt waar verslag werd gedaan van het onderzoek, naar ik meen op de brug van Ewijk, inzake fijnstof en andere uitstoot van passerende schepen.

    Resultaat,,,, was niet te meten!!!!!!!!!!!!!!!

    Naar ik aanneem konden ze op die brug niet zien of het een CCR 1,2 of helemaal niet gecertificeerde motoren betrof, dus voel me knap in het kruis getast, door die ruilhandel van Rotterdam met het milieu.
    En voel er ook steeds minder voor om me dan gedwongen aan de walstroom te slingeren.
    Hiervoor heeft de scheepvaart ooit gedwongen deze CCR-norm motoren aangeschaft, en worden daar dan op deze wijze voor beloond, bedankt alvast.
    En inderdaad er is nog een hobbelige weg te gaan voor onze belangenorganisatie’s met naar ik hoop niet aflatende vasthoudendheid.
    Ik zou haast oproepen tot burgelijke ongehoormzaamheid.

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Ik stel voor dat de havendienst en politie ook een steentje gaan bijdragen en voortaan gewoon gaan controleren op de fiets en niet als een stelletje milieuverslinders door de haven lopen te spelevaren

    Geplaatst door: Alex op
  • Hoewel ik er sowieso op tegen ben om deze maatregel uit te voeren dan toch maar een ander idee. Stel in het gehele van Rotterdam dan maar een beperking in van 18 km/u. Voor stroom kun je dan een beetje inhouden (ook de zeevaart op de waterweg en de oude maas aub) en in stroon kun je lekker je gang gaan. kom je er in stroom toch overheen heb je daar al zoveel vermogen voor nodig dat het geen kwaad kan om een beetje in te houden.

    Geplaatst door: ikke op
  • Ja,ja het wordt gekker en gekker ! Vanmiddag de buitenkant van de boeiing aan het schuren.Komt er zo,n milieufreak,beetje verfstof in het water en bingo,procesverbaal aan m,n broek. Had het moeten opvangen! Was dan wel niet in Rotterdam. En zo wordt ons mooie beroep steeds verder de grond in geboord !Denk dat het nog geen 5 gram was.

    Geplaatst door: Martin op
  • Als het niet veilig is om deze snelheid te varen, dan komt goed zeemansschap boven water…dit staat BOVEN alle regelgeving, zelf meegemaakt met hele harde wind in friesland heeft goedzeemanschap het gewonnen van de regelgeving

    Geplaatst door: tornado op
  • Plaatje bij dit praatje is feitelijk onjuist.

    Nieuwe Maas km.998 is bij de watertoren / De Esch van Rotterdam
    Nieuwe Maas km.1002 is ter hoogte van de Parkkade (lege-coasterkade), ongeveer ter hoogte van “De Ballentent”.

    Inhoudelijk gezien:
    Het lijkt me tijd dat alle pijlen via de WBR en Kon. Schuttevaer, etc.(andere bonden) op het gemeentelijke havenbedrijf gericht moeten worden.

    Het stekste argument staat hieronder al genoemd (inclusief voorstroom/tegenstroom issueu):
    Is een milieumaatregel belangrijker dan veiligheid (veilige vaart, vrijvaren met wind, voorstroom stationair moeten daraaien).

    De NL- overheid is weer flink van het patje blijkbaar.
    Kijk ook naar de A2 van A’dam naar Utrecht. Nieuwe snelweg is 5 baans geworden maar alles is 100km geworden, “Velig en schoon”.

    Stop de groene Leugen!!

    goede vaart,

    Geplaatst door: C.Janszn. op
  • WE HIJSEN DE ZEILEN………….dat is wel niet van deze tijd maar wel milieuvriendelijk.
    en nu voor ieder schip de brug openen. hahahahaha

    Geplaatst door: matroos ahoy op
  • het lijkt wel of ze een wedstrijdje doen de havendienst rotterdam en de rijkswaterstaat,elke week komen ze wel met een ander voorstel,schippertje pesten.
    je jaagd alle schepen zo de stad uit.
    en dat met de modernste vloot van europa

    Geplaatst door: yvonne op
  • welke idioot heeft dit nou weer verzonnen. Het word steeds gekker. Dat we geen jaagpad gaan maken met paardenspan de enigste uitstoot die je dan nog heb is een paardevijg.

    Geplaatst door: stalin op
  • Waarom mogen de schepen die nu al voldoen aan ccr 2 of zelfs ccr 2 + gewoon door varen eerst een paar jaar pruttelen dan weer door??????? die snap ik effe niet. misschien is er tegen die tijd wel ccr 3 of zo. En dan nog die koppel van 4 of 6 bakken. moet je zeggen sorry herkules je mag niet voorbij want er komt tegenvaart in het hartel kanaal maar ik mag ook niet harder waai maar lekker in de kant. Zal je vast vrienden mee maken.

    Geplaatst door: containerschip op
  • we kunnen beter achteruit gaan varen

    Geplaatst door: ikke op
  • in nederland draait alles om het milieu, er is niets meer dat gaat zonder het milieu, kotsmisselijk word ik van dat woord. alles word zwaar overdreven, bv waar is de zure regen gebleven? of de opwarming van de aarde, ook een zwaar overdreven aspect.let op over 10 jaar hoor je niets meer over fijnstof dat mijn inziens ook een overtrokken verschijnsel is.het zijn allemaal dingen die door een normaal mens niet te controleren is.

    sluit rotterdam af voor alle vervoer en ze hebben een \”schone stad\”.

    wat mij buiten dit op valt dat onder elk commentaar duimpje naar beneden wijst, ze denken zeker bij de redactie dat hierdoor iedereen positief gaat denken.ha ha ha

    Geplaatst door: dorus op
  • Tja dat word koppellen dus met z’n vieren mag je knallen?? Een duwstel met 4 en 6 bakken dus 20 km en meer afvarig en wij peddelen? Trouwens wat doet veerhaven aan schone uitlaatgassen? Het zijn nog steeds gewone MAK’s zonder roetfilter en ff gas en daar heb je een pluim.

    Geplaatst door: Gerrie op
  • Moeten rotterdam maar weer eens platgooien.

    Wat een gezeik, laat alle fabrieken maar lekker opletten de binnevaart doet al genoeg met die nieuwe motoren. En dan ook dat gezeik dat je in rotterdam overal verplicht stroom moet pakken.

    Hoppelijk gaat de politie dan ook wat soepeler worden want dan zullen we compensatie moeten krijgen voor de vaartijd want dat scheelt nog al wat van af de maasbruggen tot de europoort.

    En wat nou als we voorstroom hebben dan is 14 km net de schroef in werking.

    Rotterdam is echt helemaal gestoord geworden, met al dat gezeur is varen echt niet leuk meer.

    Geplaatst door: marco op
  • wat ben ik blij dat ik geen tien jaar meer hoef te varen. je wordt strontziek van alle onnodigge regeltjes. de scheepvaart is altijd te traag,nou daar werkt rotterdam dan goed aan mee.ik heb voor rotterdam ook een iedee, op de route naar de maasvlakte 70 km per uur.

    Geplaatst door: johan op
  • Geld dit ook voor Havendienst, loodstenders, taxibootjes, KLPD en overige snelvaarders?
    Zo was er laatst nog een klacht over een KLPD boot welke minder sociaal de haven in voer.
    Zijn verweer was dat er geen sprake was van een te hoge snelheid en ze afgestopt hadden.
    Volgens sector Eemhaven voeren ze 18 km/h (bij de Argos 2de pet-)

    Geplaatst door: T.I.M. op
  • Mag hopen dat dit een grapje is.
    heeft weer iemand een hoop vrije gehad om dit weer teverzinnen.

    Geplaatst door: mwmmtje op
  • Hap slik volgende regel..(hoe vaak moet ik dit nog schrijven dit jaar?)
    Het is bij mijn oude deutz overigens zo dat als ik langzamer dan 200 toertjes ga draaien de motor meer vervuild dan ik iets harder draai..alleen gaat de snelheid dan wel mee…
    Ik had gehoord dat er in het ‘ambtenarenapparaat’ bezuinigt moest worden, ontsla deze topmensen niet, een oplossing zou zijn om ze in te zetten als trekpaard,het Hartelkanaal is mooi vlak langs de kant dus touw om je buik en lopen maar..milieuvriendelijk efficiënt en werkgelegenheid!

    Het slaat ze daar in Rotterdam wel naar de bol hoor met deze tropische temperaturen!!

    Geplaatst door: rotterdan rotterdam? op
  • Zouden ze dan opok niet beter de A15en A16 kunnen sluiten voor vrachtverkeer in spitstijden?
    Daar staan honderden 300/400pk sterke motoren uren te pruttelen in file met alle automotoren er gratis bij.
    Vangen ze 2 vliegen. Milieu en files en als ze echt bijdehand zijn slaan ze al die containers in spitstijd in Gorichem over in een schip!

    Geplaatst door: Tja op
  • Duidelijk nog een voorbeeld van schippertje pesten , en waarom niet een kilometer of 5 waterweg ?
    Of is zeebootje pesten dan weer niet gewenst! , dat licht dan weer een stuk gevoeliger zeker .

    Geplaatst door: Erik op
  • Vraagje, er bestaat ook nog zoiets als coasters? Mogen die wel gewoon lekker doorblaffen? Want op Nieuwe Maas en Oude maas varen genoeg van die gebakjes rond op volle kracht en daar wordt niet over gesproken

    Geplaatst door: Martijn op
  • Wat worden we toch stront onnozel in dit land..

    (oftewel leve de milieu terroristen)

    Geplaatst door: SchippernaastMathilde op
  • Hmmm, 1 April is al geweest..

    Politiek is toch een mooi vak! Voor een dik salaris op je reet zitten, af en toe een onzinnige uitspraak of maatregel om de zelfopgelegde milieucriteria op te rekken terwijl iedereen weet; groei=vervuiling in de rest is rommelen in de marge.

    Geplaatst door: Duh! op
  • Kunnen we dit onzinnig idee ook niet op het AR-kanaal toepassen ter hoogte van de ligplaatsen (= stedelijk gebied toch?)?

    Geplaatst door: hans op
  • Lekker bezig Freek…

    Als ik het goed begrijp praten ze ook nog over snelheid over de grond.

    http://www.portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/bekendmakingen/104_2010.jsp

    Op stil water stationair loopt die schuit al een km of 10/11, volgens mij stroomt het voor de stad langs of op het hartel kanaal op sommige tijdstippen gewoon een km of 4 per uur ook wel eens meer. Betekent dat je dat dus niet eens mag.
    Bij windkracht 6 met drie hoog containers leeg zal je de ruimte ook wel nodig hebben in het kanaal. Maar dat geeft niet de meeste hebben gelukkig 1 of meerdere kopschroeven om het schip een beetje in bedwang te houden.
    Of dat dan beter is voor het milieu weet ik niet hoor.

    Krabbend anker of hopen dat je schuit heel snel heel veel aangroeid zodat je een beetje meer gas kan geven om aan de max. snelheid te blijven en je dus een beetje stuwkracht heb om te sturen is ook nog een idee, kost wat gasolie en dus uitstoot maar dan heb je ook wat.

    Laten we toch hopen dat het niet t.o.v. de grond is.

    Wie gaat dan weer bepalen hoe hard het waait?

    In de stuurhut na een pot hasjee word 7 ruim gehaald.

    Geplaatst door: Bert op
  • En ik hoop(te) nog wel zo dat mijn motor het tot mijn pensioen in 2035 vol zou houden…..
    Nou ja, dan heb ik in elk geval geen havenbriefjes van Rotterdam meer.

    Hoeveel zou het schelen als ze in de stad het zinloos rondscheuren van 2-takt brommers/ scooters zouden beperken of liever nog verbieden?

    Evenals het onnodig veel te hard varen van verschillende dienstvaartuigen (met bijbehorende hinderlijke golfslag) ??

    Geplaatst door: kees op

Reageer