‘Het ergste was die dode tussen mijn bier’

‘Wat mij altijd is bijgebleven is die keer dat ik samen met mijn vader een dode man met de Time is Money naar de wal moest brengen. De kratten bier bovenop het dek moesten aan de kant, daar konden we hem dan tussen leggen. Ik schrok mij bijna dood toen het hoofd nog een keer bewoog. Je bent dan pas negentien en dan maken zulke dingen veel indruk.’ De zestigjarige parlevinker Wim van Hooren maakte de afgelopen 44 jaar veel mee op zijn boot op de Maas bij Belfeld. Deze week stopte hij met zijn werk.

‘Het ergste was die dode tussen mijn bier'

Het jarenlang sjouwen met de parlevinkartikelen deed Van Hooren geen goed. Rugklachten zijn de voornaamste reden te stoppen met zijn varende supermarkt. Zijn zoon zou het bedrijf overnemen. Maar het afschaffen in 2002 van taxfree leveringen bij de parlevinkers gooide roet in het eten. Ik heb dat overleefd omdat wij naast taxfree-artikelen ook boodschappen bleven leveren. Andere parlevinkers hadden de taxfree als belangrijkste taak. Die overleefden het niet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer